Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимане не видео с ДСЛР
Автор: Kiril_A   
Дата:   04-12-16 05:21

Здравейте,
Понеже съм начинаещ във фотографията и заснемането на видеа, искам да задам няколко въпроса:
- Имам фотоапарат Канон 600д с обектив 18-55, когато снимам видео изображението леко се размазва при движение, това има ли значение от обектива или е нещо от настройките?
- Ако проблема е от обектива, моля предложете друг обектив?

П.П. Имайте в предвид, че съм наистина начинаещ и не знам много все още. Благодаря!

16г.

Отговори на това съобщение
 Re: Снимане не видео с ДСЛР
Автор: georgioiv   
Дата:   04-12-16 07:25

Виж съседната тема :)

Автор: samurai2   
Дата:   04-12-16 08:52

gorbi
Дата: 04-12-16 07:25

Виж съседната тема :)

13 старници писаници в съседната тема и нищо съществено по темата,един пример като хорта не е даден заснет от участниците в нея. [smile] винаги е така в такива теми за видео с ДСЛР.

Kiril_A
с какъв фокус снимаш

Автор: Pavlov   
Дата:   04-12-16 09:39

Автор: samurai2
Дата: 04-12-16 08:52
Kiril_A
с какъв фокус снимаш

[smilie5] [cool]

Bobi, Лъвче - според теб какъв фокус има 600D при снимане на видео?...

Дата:   04-12-16 09:44

ако знаех какъв е фокуса щях ли да питам - Pavlov

като по голям учен обясни на нас невежите.
предполагам че е АФ
или ръчен - знам ли [smile]

Публикацията е редактирана (07-12-16 13:31)

Дата:   05-12-16 13:52

http://www.canon.bg/lenses/ef-s-18-55mm-f-3-5-5-6-is-ii-lens/

ето това е обектива, с който снимам... при движение като че ли снима с motion blur. Не знам дали е от обектива или има и друг начин да се оправи. Мислех си за по-добра светлина или нещо такова, но не съм напълно наясно с това - различните обективи за каква цел се използват и т.н.

Автор: chrisnoch   
Дата:   07-12-16 06:10

Kiril_A,
Дай един стоп кадър - да видим какво наричаш "моушън блър".
Има образователна секция - там можеш да прочетеш и за обективите, и за много други полезни неща.

samurai2,
В Тубата е пълно с примери, ама за лъвчета в самурайски доспехи трябва да се качват специално тук, така ли?
А няма ли да ти се напукат петичките? [smilie5]

Дата:   07-12-16 07:34

13 страници 13 тонове писаници без нито един пример.жалко е.

Автор: dimityrkukov   
Дата:   07-12-16 11:50

600d няма авто-фокус при снимане на клип. Само ръчен. Когато се движиш, променях точката на фокус и картината ти се разфокусира.

Отстрани на обектива има ръчка за A u M фокус. Минаваш на М и въртиш по-малкия ринг на обектива за да контролираш фокуса.

Дата:   08-12-16 18:52

Чак толкова зле - не съм! Това го знам, но говоря по принцип... искам да знам дали е от самия обектив или е от светлината и т.н.

Автор: chrisnoch   
Дата:   09-12-16 03:10

От много неща може да е - от обектива, от настройките, от твоите умения и очаквания, от невъзножността ти да обясниш проблема. Дай пример (видео, че дори и стоп кадър) - иначе можем само да гадаем. А в това няма смисъл.

Автор: hose   
Дата:   09-12-16 12:11

не видео се снима добре с DSLR… [smilie18]

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ пожелавам на темата [beer]

Публикацията е редактирана (09-12-16 12:12)

Автор: kban   
Дата:   09-12-16 20:45

Ето едно нискобюджетно видео (първи опити :) ) с dslr Nikon D3200 .. с обектив 35 мм - Ф1.8 + ND филтър, скорост 1/50, 24 кадъра/сек и риг стабилизатор.

https://www.youtube.com/watch?v=70i37LqEF4c

Зор си е да уцелиш фокуса на тоя дисплей , но не е невъзможно.С китовия 18-55 проблема ще идва от там че няма постоянна бленда.
Всички съветват да се снима на скорост пропорционална на кадрите в секунда (24 кадъра - 1/50 ; 60 кадъра - 1/120 ) и ръчен фокус.
Начинаещ съм във видеото ... това са мои наблюдения. Поздрави

Дата:   09-12-16 20:51

kban [smilie24]
първият си който качва видео.Благодаря,другото на ЛС ше коментираме [smile] ако може разбира се.

Автор: kban   
Дата:   09-12-16 20:52

[beer]

Автор: Simbon4o   
Дата:   09-12-16 20:57

Скороста зависи от това колко моушън блър искаш в кадрите. Ако ще правиш слоу моушън от 60р може да е добра идея да снимаш на 1/100-1/120 иначе по-добре си снимай 1/50. 1/50 е най-близо до кинаджийската 1/48 и видеото седи най-естествено.

Дата:   09-12-16 21:15

ето моето видео заснето с Канон 600д с китов обектив 18-55, това което главно е моят въпрос...

Дата:   09-12-16 21:19

Kiril_A [smilie24]
сега вече може да ти помогнат и да кажат големите хора как да стане най добре[smilie3]

Автор: radikyokushin   
Дата:   09-12-16 21:52

Kiril_A написа:

> ето
> моето видео заснето с Канон 600д с
> китов обектив 18-55, това което
> главно е моят въпрос...

Това някаква шега ли е?!? [smilie8]

Дата:   09-12-16 21:56

radikyokushin
какво имаш предвид ?

Дата:   09-12-16 23:43

Ами, забелязва се размазване при движение на картината... Не искам това да става. Гледал съм други видеа, при които кадърът е много по чист от към размазване.

Автор: IDA   
Дата:   10-12-16 05:28

Кириле,

Проблемът с размазването няма нищо общо нито с камерата, нито с обектива. Той е изцяло в теб и по-точно в хаотичния начин, по който лашкаш камерата във всички посоки. При такова снимане, същият ефект ще се получи, дори и ако снимаш с камера за 50К долара. Вгледай се внимателно в моментите, когато за миг спираш да лашкаш камерата и ще видиш, че изображението в тези случаи моментално се оправя. За да получиш по-добър резултат, трябва да направиш някое от следните неща:

1) Да сложиш камерата на статив и да снимаш само движението в сцената, без да движиш камерата;

2) Ако този тип заснемане ти изглежда скучно и искаш и движение на камерата, трябва към статива да добавиш и плъзгач (slider), като се научиш правилно да боравиш с него. Трябва ти доста тренировка за тази цел;

3) Ако се налага да снимаш от ръка, трябва да се научиш да движиш камерата много бавно и плавно и само по една линия, а не бързо, хаотично и във всички посоки. През цялото време трябва да поддържаш точен фокус и кадриране и да държиш камерата хоризонтално. Ако включиш и стабилизацията на твоя 18-55, резултатът ще е в пъти по-добър. И тук тренировките са решаващи!

4) Ако решиш да гониш и бързо движещи се обекти отблизо, например сестра ти, ще ти трябват и SteadyCam и почти акробатични умения. И в този случай, без трнировки, нищо няма да стане.

Мрежата изобилства с видео уроци по всичките тези техники на видео заснемане. Отдели един ден да ги изгледаш, избери си няколко от тях, които най-много ти харесват и почвай да тренираш като спортистите. Всичко друго е загуба на време.

Успех!

Дата:   10-12-16 12:47

Благодаря за адекватния отговор! Може би наистина проблемът в по-голямата част е в мен, но все пак се старая максимално да държа камерата добре и да я движа плавно. За такива кадри обикновено използвам монопод, който ми помага да плавното и стабилно движение на кадъра. Снабдил съм се и с трипод, но за този плъзгач, за който ми говориш ще ми бъде интересно да проверя за какво става на въпрос. При монтажа на видеото също използвам стабилизиращи ефекти на кадъра, но разликата не е кой знае колко голяма. Все пак съм още в съвсем начинаещ стадий. Самата философия около различните обективи ми е малко сложна честно казано, въпреки че знам всеки вид и наименование на различните обективи за какво се използват пак се натъквам на различни мнения по въпроса, които си противоречат.

Благодаря още веднъж!

Автор: kernelpanic   
Дата:   10-12-16 14:51

https://www.youtube.com/watch?v=d58cXwHhNl0 снимано с Никон Д3200 обектив 55-200 с статив. Това видео е без статив със стабилизация https://www.youtube.com/watch?v=GUT6NDZkHmQ. Автоматичен режим и допълнителен микрофон.

Автор: shamelessEyes   
Дата:   10-12-16 15:02

ае, не сте ли много млади за да треперите докато снимате?

Не е лошо да не знаеш, лошо е когато вкарваш в зависимости хората около теб и караш да се съобразяват с глупости.

Ясно ми е че не може всичко да е перфектно, но поне имай малко чувство за отговорност.

до този за когото може да се отнесе написаното. Все пак, да е весело [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »