Автор: DX
Дата: 05-12-16 03:50
Добре си бях решил да си играя вече само с безогледалки, ама за последно се полакомих и взех един dslr - Nikon D7200. До тук добре, супер тяло, с още по-супер възможности, обаче малко се оказаха проблем моите възможности за обективи и търся съвет за оптимален вариант. Значи от преди имам Nikkor 85/1.8G и една Sigma 20/1.8 и това е всичко с което разполагам, което може пък и да се окаже достатъчно,...още не знам! Идеята ми в момента е да намеря обектив за туризъм и пътувания, който същевременно да е достатъчно широк за пейзажи и в същото време да е подходящ и за всекидневен такъв(стрийт, в парка, на паметника....), да има аф и да не издиша при резолюцията на d7200. До момента съм набелязал и ми се струва, че покрива всичките ми изисквания - Tokina 12-24/4, макар да се препокрива с 20-ката ми... Какво мислите вие, приемам и други препоръки, но не забравяйте бюджета е от огромно значение в случая! Други всекидневни варио обективи от сорта на 16-85, 17-50, 18-55 не са сред избраните, защото не са достатъчно широки, а и над 35мм рядко ще снимам.
Благодаря предварително!
|
|