Автор: Simbon4o
Дата: 05-11-16 09:40
Хелиос 81 е друг обектив, той е 50 2.0 правен за киев никонски байонет руски камери (вътрешно са си никони...) някои от тези технологии руснаците са вземали от японците на бартер за оптично стъкло, което японците нямат, а руснаците имат в изобилие и не знаят какво да го правят.
Хелиос 44 в никоя версия не е правен за никон байонет, онова от ибей е преправен както нашите тука в базара на колегата с търговски нюх дето ги е пуснал по 150лв, а е дал 40-50лв най-вероятно за да ги купи и преправи на бройка. Хелиос 44 има във версия пентакс и буквата в името е К, когато буквата е М обектива е М42 резба. Без буква са М42 или М39...
Колко е хубав хелиос 44... всеки има различен вкус. Мен ми допада връткавото боке. Подобно има и в Панколар 50 1.8 МС , но панколара е доста по-остър и контрастен. Колкото повече се отива към русия в едно производство толкова по-зле стават нещата...
Предния линк, който пуснах е с модифициран хелиос 44 и модификацията е обърната челна леща. Това не бих го причинил на друг обектив, просто хелиоси има много, евтини са, некачествени по природа и не ми пука особено за тях. Ако бяха редки щях много повече да се замисля дали да го правя. Освен това модификацията е безопасна за обектива и после го върнах в оригинален вид без щети.
|
|