Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сони а5000 видео 60fps
Автор: sakuraki   
Дата:   18-10-16 21:04

Здравейте! Някой притежател на този модел фотоапарат има ли представа как се пуска да снима на 60fps. Maркирам в опциите 60i в режим NTSC, но като кача видео файла на компютъра си показва 30кадъра, а не 60. В характеристике пише, че го има като опция това, но е скрита някъде [smilie5] .

Отговори на това съобщение
 Re: Сони а5000 видео 60fps
Автор: e-mil   
Дата:   18-10-16 21:10

Ами, естествно. Буквата "i" показва, че е интерлейс, тоест това са 60 полукадъра, от които получаваш 30.

Дата:   18-10-16 21:11

E да де, но нали I e по полукадъра и го водят по - удобно за екшън сцени от p , поне така знам аз де. Защото никъде в опциите не намерих да избера 60фпс

Автор: Simbon4o   
Дата:   18-10-16 21:12

60i не е 60р, и като цяло 60 имаш само на NTSC да. Но тази камера е супер орязана и няма 60р или 50р. Което значи, че ще имаш или 60 кадъра с половин вертикална резолюция или 24р след конверсия. Може и 25р да изкара евентуално в РАL ама... не съм сигурен. Конверсии се правят в софтуер специализиран за целта и като си избереш такъв виж в тубата как се работи с него и как се прави съответната хватка.

Автор: sakuraki
Дата: 18-10-16 21:11

E да де, но нали I e по полукадъра и го водят по - удобно за екшън сцени от p , поне така знам аз де. Защото никъде в опциите не намерих да избера 60фпс

Нищо подобно :) интерлейса е стар стандарт за телевизия където се изобразяват само половината редове. Обръщането в съвременния прогресив (р) става със загуба на кадри или резолюция.

Това, което си чувал че е за екшън сцени е свързано с кодеците(intra), но най-евтината камера имаща подобен избор e GH4 на панасоник. Сони нямат такъв модел за 4 цифрена сума, почват от 5 цифри нагоре. Идеята е че записва всеки кадър без да пропуска части от него както прави стандартния и масов H264 като компресира.

Публикацията е редактирана (18-10-16 21:16)

Автор: lamerko   
Дата:   18-10-16 21:15

С други думи - баламосване на електората :)

Дата:   18-10-16 21:22

Баси гадното май ще трябва да нося 60d- то [smilie10] . Аз не гоня качество, но са ми важни кадрите и уж се зарядвах, че сонито има , но уви. Благодаря за информациятаа[beer] [beer]

Автор: e-mil   
Дата:   18-10-16 21:26

Автор: sakuraki
Дата: 18-10-16 21:11
"E да де, но нали I e по полукадъра..."

Не е I, а i. Неслучайно го пишат с малка буква.
I, P и B са едни други ключови кадри, с които се описват алгоритмите за видеокомпресия.

Но така или иначе изразът "i е по полукадъра" не означава нищо.
Това-онова за четене тая седмица.

Автор: baraba   
Дата:   19-10-16 05:33

тъй тъй сте я подкарали с обяснения.. ся нqкой да каvе защо на някой видео камери го пишат 1080i ? туй какво значи ся?
кое е презредово и кое поредово[smilie8]

Автор: lamerko   
Дата:   19-10-16 10:42

Ся... гледаш "i" - бегаш далече. Има "p" - за(д) теб' е. Нèмаш буквичка - го(ъ)р(м)иш....

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »