Автор: hristov2256
Дата: 27-09-16 21:50
Дядото на приятелката ми се пенсионира в Лондон.
Отиде да работи 5 години до пенсия, като работник в среда за социално слаби хора. Тежка и неприятна работа.
В момента пенсията му е 600 паунда, като жилището и всички сметки са му напълно покрити. Зъболекaрите също, картата за градски транспорт също. Даже има безплатен фитнес и плувен басейн и безплатен лекар. Общо взето 600 паунда да си харчи, а храната му е с 50% намаление почти, а цените са като българските, само че в паундове :))
Иначе нека го смятат за боклук, купи си 4к ТВ за 5,000лв без да му мигне окото.
Взима и наем от 600лв от БГ, та и гадже си намери и си живее живота. Никога не иска да се връща.
Естествено, има си и лошите страни, а и че те връзват малко като робче, но на тия години...пука му.
А, ако говорим за млади хора - около Лондон, до 600,700паунда жилище можеш да си намериш, но не и с размерите като тези в София например. Една стая, кухня и тва е.
В центъра... боли, много при това. Под 1200 паунда - шанс.
Иначе е скъпо за живеене.
Братовчедка ми е там вече 10 години.
Започна на 35,000 паунда годишна заплата - едвам смогваше и не можеше да си позволява много неща.
В момента е на 65,000 и вече го усеща като град с възможности и тук таме отскача до някъде.
- Банкерка е.
Тя ми сподели, че нейните колеги взимат над 85,000 паунда, като вече е друга песен, но трудно се взимали тези пари и само на високи позиции.
Много зависи,
Имам и приятели, които снимат сватби в Лондон, преживяват, но винаги го има онова,че си някакъв български балък и всеки те гледа лошо, а англичаните не са най-културните и съобразителни хора.
Трябва ти мега английския език, за да те приемат като равен. Малко като немците. Другото е, че в Лондон почти не остана Лондончанин, всичко е индиец, китаец или пакистанец, така че... ще си част от многото.
Публикацията е редактирана (27-09-16 21:51)
|
|