Автор: VladX
Дата: 24-09-16 16:14
Уменията ги натрупваш с времето и (или) с някой познат, който практикува този тип фотография с повечко опит и ще ти обясни това или онова.
По принцип това е самотно хоби и някой да се наеме да те учи не е много вероятно. Но много зависи и от човека! Аз лично не обичам да снимам сам. Предпочитам да съм с някой друг човек. От ското снимам и астро фотография. Отиваме 4-5 човека посред нощ някъде далеч от големи градове и светлини. Страшен купон е. Говорим си на висок глас, бъзикаме се, смеем се, пием по нещо и така Но wildlife фотографията не е това. Там си самотен и не мърдаш. не издаваш никакви звуци.
Другото което е трябва да имаш свободно време и да можеш да си го планираш от рано. Това пак е индивидуално. Работата ми е такава че между 2-4 седмици преди снимането трябва да го знам за да си уредя почивка.
Другото е че ти трябва и финанси за това - пари за път/гориво, пари да пренущуваш в някой хотел/мотел (зависи къде отиваш да снимаш).
Добре е и да имаш и подходящ автомобил. На мен това ми е проблем. Имам кола, която е само за асфалт и не е добра идея точно тази кола да я остава някъде извън пътя на сред пущинака за ден два, докато снимам.
Другото е екипировката! В някои случаи няма да ти трябва, например ако снимаш от добре изолирано укритие, но в други случаи ще ти е задължителна, ако ще снимаш на сред природата.
Имам ей такова пончо , което върши чудесна работа. Неопренов гарнизонен за риболов , за да не се измокря ако ще влизам във водата, а и пази от студ известно време. Камуфлажна мрежа
за да покриеш обектива, апарата, дори себе си и др.
Другите неща са ти ги каразли вече колеготе по-горе :)
Поздрави и успех!
Публикацията е редактирана (24-09-16 16:29)
|
|