Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Задължително ли е смяна на не стабилизиран китак със стабилизиран такъв
Автор: bran   
Дата:   22-09-16 23:14

Здравейте, от няколко дена разполагам с Canon 1200d + китов обектив 18-55 без стабилизация. Понеже досега съм снимал на Турбо-сапунер със стабилизация Panasonic FZ-50, се чудя дали е задължително за начинаещ да се снабди стабилизирана версия на 18-55. Понеже гледам в Базара има подобни със стабилизация на не лоша цена. Според вас заслужава ли си.

Отговори на това съобщение
 Re: Задължително ли е смяна на не стабилизиран китак със стабилизиран такъв
Автор: Pavlov   
Дата:   23-09-16 00:38

Не е задължително, въпрос на лични предпочитания. Зависи и от бюджета. Има и по-добри възможности за ъпгрейд.

Автор: bg2014   
Дата:   23-09-16 00:50

Стабилизацията е хубава екстра, но тя не прави по-хубави снимки. Вместо китов стабилизиран по-добре вземи един твърд светъл. Те повечето са без стабилизация, но са по-подходящи. Лично мнение.

Автор: quazimodo   
Дата:   23-09-16 01:07

E, вече е петък[smilie5]! Пак някой ще тича за консултация при бате Роби - http://www.robertmekis.com/?kateg=photos&subkateg=landscape

П.П. И супер-дупер твърдия светлосилен обектив няма да направи хубавата снимка... сам![smilie21]

Публикацията е редактирана (23-09-16 01:13)

Автор: aldygreen   
Дата:   23-09-16 01:18

Не казваш какъв китак имаш, но вероятно е 18-55 II. Ако е така, засилвай го без никакво съжаление и вземи по възможност 18-55 STM. Разликата е голяма не само заради стабилизацията, а и като конструкция и качество на картинката. Твърдият светъл ти е нужен за портрети, но 18-55 STM е за всичко останало.
[shtrak]

Дата:   23-09-16 07:04

aldygreen, почти сигурно е, че е 18-55 III . Втората версия отдавна е спрян от производство, и е абсурд да се даде комплект с 1200D, който е нов модел.

Дата:   23-09-16 08:05

Напълно сигурно е, че е третата версия, защото това е единствената оферта с нестабилизиран китак. Щом ще е гарга, да е рошава. По-добре да се спести някой лев за Сигма или Тамрон на 2.8, разбира се втора ръка от базарите.

Автор: bran   
Дата:   23-09-16 08:16

Точно трета версия е, взех си един от базара 50мм 1.8 за портрети. Та се чудех принципно дали китовия със стабилизация няма да е по-добре. Не ми се дават много пари за обективи, гледам да мина бюджетно/тънко. От друга страна си мислех че пак в базара се продават 55-250 със стабилизация около 200 и нещо лева. Не държа да са с безшумни мотори и не знам си какво.Макс на този етап мога да отделя 200-250лв Ако сте видяли някакъв модел в базара няма да е лошо да ми препоръчате че не съм много наясно с видовете стабилизации, има is..is II ...usm....

Дата:   23-09-16 09:02

IS II е подобрената втора версия. USM не е стабилизация а вид двигател за автофокусирането на обектива. 55-250 си е добро бюджетно обективче. Стига да знаеш какво правиш, може да снимаш почти всичко с него[smile].

Дата:   23-09-16 09:31

Ако ползваш китовия 18-55 III на открито, на силна светлина, на скорости 1/80 - 1/100 и по високи, можеш да минеш и без стабилизация. За по-слаба светлина имаш светлосилен 50/1.8 .
Според мен 18-55 IS STM си заслужава напълно парите (имам го). Не мога да кажа същото за разни Tamron-и и Sigma-и 17(18)-50/2.8, които трябва да се позатворят с 1-2 бленди, за да постигнеш същата острота. Да не говорим за липсата на стабилизация, по-бавните и шумни мотори, и рискът от евентуални проблеми с точността на фокуса.
55-250 IS (различните версии) също е много добър обектив, като за ценовия си клас. STM версията е най-добър, но и най-скъп. Аз ползвам IS II, доволен съм. Има отлична стабилизация за снимане от ръка, достатъчно остър е, с по-хубаво цветопредаване от китака, и се намира за около 250 лв. в Базара.

Автор: kvakioh   
Дата:   23-09-16 13:41

18-55 STM е решението.
Макар че аз ползвам успешно и първия 18-55 от 350D, който лично го намирам по-добър от стабилизираните и III, естествено 18-55 STM e топ.

Автор: nyamago   
Дата:   23-09-16 14:13

Не е. Във фотографията нищо не е задължително. Имаш избор.

И в живота нищо не е задължително.

[beer]

Автор: tziko   
Дата:   23-09-16 14:52

Как да не е задължително? Оня ден ме спряха за проверка, добре, че бях със стабилизираната версия, че щях да отнеса глоба иначе.

Автор: colorphoto   
Дата:   23-09-16 14:53

Дали е задължително виж в конституцията и наказателния кодекс.....

В случая е доста желателно!

Автор: biso   
Дата:   23-09-16 21:34

мда, трябва да се почете .... за да си наясно .... и със стабилизациите, и с другите неща. то с питане е най лесно, ама дали ще си наясно накрая не е ясно

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: