Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 70D vs 60D острота
Автор: neonvr   
Дата:   17-09-16 21:11

Здравейте. Днес пробвах обектив Sigma 17-50mm f2.8 EX DC OS HSM. Обектива по ревюта е много остър, на 60Д-то обектива е по остър отколкото на 70Д. Възможно ли е шеисетката да е по остър апарат от 70Д или причината е някаква друга?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 70D vs 60D острота
Автор: lamerko   
Дата:   17-09-16 21:30

Пробвай как е фокуса на 70-ката през тъч скрийна. Ако гледаш кадрите на 100%, по принцип не изглеждат добре - low pass филтъра е доста агресивен заради видеото. Като се мине през елементарна обработка - всичко си идва на мястото :)

Дата:   17-09-16 21:41

Предполагам че няма как да се заобиколи low pass филтъра.Снимките през визиора и лаив виюто имат разлика в остротата на снимката.Може би някъде в настройките на апарата има нещо където ми убягва :(

Автор: kvakioh   
Дата:   17-09-16 21:47

Така без примери звучи странно, все едно е четено и само на четенето се разчита...още повече, че ревюта и др. десетки и кой знае как и при какви условия тестват, колко тестват, дали са ходили до тоалетната преди да си напишат мненията и още хиляди неща като детайли.
По-скоро нещата зависят от обектива, не от тялото и матрицата...Особено при сравнение на толкова близки тела като характеристики и линия на развитие.
Аз бих пробвал с някой твърд макро едно и също нещо да се снима, на статив, светлината да е еднаква, настройки, всичко.
Може едното тяло да не се разбира добре с обектива...

Автор: Simbon4o   
Дата:   17-09-16 21:51

Щом снимките през визьор и през дисплей са различни, значи вероятно тези през дисплея са по-остри и ако е така със сигурност обектива не фокусира точно с камерата. Лоу пас филтъра не е виновен и се радвай, че го има. Без него ще имаш други проблеми.

Дата:   17-09-16 22:04

Сега го пробвам 50мм СТМ версията вярно че е в домашни условия и на осветлението в стаята но като се снима през дисплея снимките са по добри.Разликата е минимална но я има.

Автор: lamerko   
Дата:   17-09-16 22:08

Имаш дефакто две фокусни системи. Когато снимаш през дисплея, ще вадиш максимума на комбинацията и на практика колкото и да калибрираш - там ще е по-точен фокуса. Фокусирането през визьора е доста омотано и често дори съм се чудил как въобще работи :)

Дата:   17-09-16 22:12

A има стотици хиляди хора, неползващи LiveView, визьорът им е най-добрия приятел...
Сложна работа е понякога автофокуса. Сигмите по-старите и по-малко от новите имат специфично държане с тела Канон.

Дата:   17-09-16 22:14

Със 60Д то нямах такъв проблем. Явно така ще си кара, благодаря за вниманието.

Автор: asahi   
Дата:   18-09-16 00:13

Визьорът не фокусира, даже не участва по никакъв начин във фокусирането. Търсете причината другаде - зацапани огледала и сензори на АФ системата, неточно калибриране.

Дата:   18-09-16 00:18

Имах впредвид аз, че има много голям брой хора, които си снимат през визьора и дори не знаят какво е това LiveView. Аз лично също съм от тях при апарати с огледало. Почти в 99% от случаите просто не ми е нужно да виждам преди да заснема как ще ми изглежда кадъра.
Иначе в случая може всичко да е причината, но най-вече го казахме- в обектива...Едно почистване също на матрица и други вътрешности, внимателно.

Автор: aldygreen   
Дата:   18-09-16 00:30

Абе нали имаше проблем с фокуса на централна точка с някои EOS 70D. Може този 70D да е от тези бройки.
[shtrak]

Автор: hristomar   
Дата:   18-09-16 17:15

Марияне, виж си настройката на автофокусирането в Live View режим.
цък

70D е различен от предшествениците си вкл. 60D по това, че има автофокус с фазова детекция на матрицата (Dual Pixel CMOS AF), което позволява да имаш по-бързия фокус с фазова детекция в режим Live View. Не всички обективи на Канон поддържат технологията, предполагам и по-старите сигми не са оптимизирани за нея.

Разбира се може и да има други причини, кажи при каква скорост и фокусно разстояние е снимано, от ръка или статив? Ако е от статив изключена ли е стабилизацията?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »