Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Facebook ми иска лична карта или паспорт за доказване на самоличността... WTF?!?
Автор: PhotoBo   
Дата:   12-09-16 18:25

Колеги, никога не съм бил фен на фейса, в интерес на истината го ненавиждам. Имам профил в който влизам от дъжд на вятър, но пазара го изисква, особено ако си прохождащ в комерсиалната фотография (в това число сватби, рожденни дни, партита, семейни фотосесии) и искаш по някакъв начин хората да те научат, както и да създадеш контакти в тази сфера...и други! Та в тая връзка си направих НОВ акаунт с тази цел и започнах да качвам само снимки от събития и такива, даже съм в самото начало, не качвах лични снимки и профилни такива, някой от вас ми бяха в контактите дори... Обаче сега хората от фейса не ми вярват, че съм аз... Всъщност не знам каква е причината, но ми искат документ за удостоверяване на самоличността [smilie18]
Имам съобщение, в което ми казват, че данните ми няма да бъдат съхранявани и използвани след това, даже ще бъде изтрит документа, но не мислите ли, че е малко прекалено? Някой имал ли е подобни проблеми? Става въпрос за смотания фейс... Няма да тегля кредит или да си купувам апартамент, че да се стуга до там?!? Какво мислите по въпроса? [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Facebook ми иска лична карта или паспорт за доказване на самоличността... WTF?!?
Автор: petrov88   
Дата:   12-09-16 18:31

Преди няколко месеца ме потърсиха със същото глупаво искане. Ставаше въпрос за един ресторант, чийто профил беше създаден като личен. Решихме да изпратим снимки от личната карта на една от служителките, но за всеки случай реших да променя без да се старая много цифри от личната карта с идеята, че проверката ще мине през някакъв автоматичен софтуер. Да, ама явно не. Поне 3 седмици пишеше, че още не е минала проверката, но накрая не знам какво стана. Направиха си страница :D

Re: Facebook ми иска лична карта или паспорт за доказване на самоличността... WTF?!?
Автор: batsali   
Дата:   12-09-16 18:35

Тука във форума е имало ожесточени спорове за и против анонимността в интернет. Чакам някой да се включи и да ти каже, че си страхливец и трол, задето не искаш да си дадеш личната карта и да "застанеш с името си". [smilie5]

Иначе, ако искаш да имаш профил с истинското си име и е важно за клиентите ти и други човеци да са сигурни, че ти си ти, би следвало да има някакъв механизъм фейсбук, туитър и тн, да удостоверят самоличността ти и да гарантират за нея. Кой е най-правилния начин това да стане, не мога да кажа.

Автор: Jk.freeman   
Дата:   12-09-16 18:55

Боби миналия месец си заключих акаунта умишлено и след това за да го отключа ми искаха също лична карта или шофьорска книжка. Случая не е като твоя, но мисълта ми е, че им я пратих и ми го отключиха на другия ден. Ами в крайна сметка навсякъде ми я искат, вече не знам къде ми ги няма данните. Да ги имат, аз не съм терорист. Та такива истории...[beer]

Дата:   12-09-16 18:59

Разбирам добренамереността ви, както и тази на фейса :). Нямам против да си застана зад името, даже договори бих писал с клиентите, ама точно във фейса ли? Не разбирам каква страна се явяват те в случая? Какво ми гарантират всъщност с удостоверяване на самоличността ми? Повече данни за руски шпионаж? [smilie3]

Автор: Jk.freeman   
Дата:   12-09-16 19:03

Шпионажа е неизбежен, ама нали си далеч от мисълта, че те шпионират само през фейсбук...

Дата:   12-09-16 19:15

Абе така е и това за личните карти също, ама само щото сме свикнали навсякъде да ни ги искат.. Така ли ще бъде?

Автор: realnoncho   
Дата:   12-09-16 19:16

На мен от Blizzard ми искаха ID за да ми отключат акаунта и да мога да разцъкам игра, която съм си купил.
Казах им, че никога повече няма да си взема тяхна игра, да си ги играят. Просто много си позволяват с такива "мерки".

Автор: asahi   
Дата:   12-09-16 19:50

На мен от LikedIn са ми искали ID card.

Дата:   12-09-16 19:52

Боже... Вече почвам да си мисля, че не си струва каузата [smilie2]

Автор: asahi   
Дата:   12-09-16 20:27

Каква е каузата ти?

Дата:   12-09-16 20:42

Е горе в първия пост съм описал, айде да не е кауза, ама причините поради които ми се искаше да имам фб акаунт, различен от персонален такъв..

Facebook ми иска лична карта или паспорт за доказване на самоличността... WTF?!?
Автор: boxer   
Дата:   12-09-16 21:04

прати им някоя от тези

Автор: e-mil   
Дата:   12-09-16 21:05

Тъкмо преди няколко дни четох статия за Фейсбук и за това колко лесно могат да те атакуват със съобщения за фалшив профил. Според мен това е една от причините да ти искат идентификация.

Facebook напълно съзнава, че системата му има много пропуски.

Автор: radomarinov   
Дата:   12-09-16 21:13

Съобщението във фейса ли ти излезе или го получи на мейл? Нигерийците яко пускат фалшиви мейли, с които да потвърдиш профила си в Пейпал например и после да те издрънчат[smilie9]
Прати им кръщелното свидетелство, да си го превеждат[beer]

Дата:   12-09-16 23:34

Директно го получавам след логин, а профила ми не е достъпен сред приятели в момента.

http://i66.tinypic.com/2nrn22d.png

Това с личните карти от нета е идея [smilie3]

Автор: nyamago   
Дата:   13-09-16 00:08

Няма да се плашите. Скоро няма да има лични карти, единствената самоличност на всеки по света ще бъде ФейсБук. С декрет на Световното Правителство на Новия Ред и под заплаха от затвор ако някой няма надлежен ФБ акаунт. И ще възцари мир и пълно световно спокойствие и благоденствие, амин.

[beer]

Автор: batsali   
Дата:   13-09-16 00:13

Ако пробваш да се логнеш от компютур, пак ли го показва това?

Дата:   13-09-16 00:43

Да, същото!

Автор: e-mil   
Дата:   13-09-16 07:41

Абе, не е кой знае какво. Виж, ако започне да ти го показва без да си се логнал, тогава вече ще е притеснително. [smile]

Автор: Тед   
Дата:   13-09-16 07:46

ФБ не е администратор на лични данни, така че няма право да в и иска лични данни и нарушава закона на РБ.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   13-09-16 09:34

Може и да е администратор на лични данни. Не е трудно да се стане, по принцип.
https://www.cpdp.bg/?p=element&aid=200

Автор: try2guess   
Дата:   13-09-16 17:22

Напълно нормално нещо в днешно време. Фейсбук си беше социална платформа, в която да показваш котката и бебето си, но с времето се видя, че може да се изкарват пари (реклами, популяризиране на страници, бизнеси, т.н.). Съответно, трябва да има и нещо като "защита на потребителя", за да няма измамници. Забранени са, например, и директните подканвания да си купиш нещо в cover photo-то.

Същото нещо и в youtube. Започнаха да се изкарват големи пари и там, затова почнаха яко ограничения на съдържанието.

Накратко - не ме учудва подобно нещо, не го мисли толкоз. [beer]

Дата:   13-09-16 18:17

Спирам да го мисля, пратих им снимана лична карта с телефона, като махнах номера на картата и други дати, оставих само имената и дата на раждане. Писах им само, че Боби (така както искам да ми е първото име във фейса) е краткото име на Борислав и хора с имена, като Божидар, Боян, Борис и други за по кратко използват това име. Проверих правилата им и даже има пример с Robert, чието кратко име било Bob, та се съгласиха! Та сагата приключва още сега, просто все още ми е неприятно от случката, макар и да разбирам какво налага това... Има хиляди нереални имена, даже потребители...как точно на мен попаднаха ще си остане загадка за мен [smilie8]

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   13-09-16 18:43

Пак си добре.Ами какво да кажат Ричардовците, дето на кратко са "Dick" [smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »