Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 В какво качество/размер предавате снимките си на клиент?
Автор: bestlap   
Дата:   13-09-16 16:11

Здравейте, проведохме дискусия с един колега на тема размер на файл към клиент. Става въпрос за репортажното отразяване на събитие като изключим фото сесията. Та вие в какво качество и размер им ги давате? Защото мен средно един jpg ми е около 10 мб. на най-високо качество и една сватба ми излиза около 10 гб което са си 3 двд диска, а реално дали има смисъл от това? Примерно на лайтрума като направя да експортва на 80% не виждам разлика в качеството на снимката като ги гледам на 24'' монитор а става 4-мб по-малка? За фото сесията да кажем да им ги предам със 100% качество, но за останалите дали има смисъл? [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: В какво качество/размер предавате снимките си на клиент?
Автор: smilen_k   
Дата:   13-09-16 17:24

Това се договаря предварително с клиента, и оскъпява услугата.Ако клиента държи да са в пълната резолюция, това означава че неможеш да кропиш много,много и трябва повече да се постараеш при кадрирането, пък и не само. Аз до сега само двама клиенти са ми искали снимки с пълна резолюция,на останалите им ги давам 3000х2000, което е напълно достатъчно за печат А4.Всичко е въпрос на договорка между страните[shtrak]

Автор: iliyanb   
Дата:   13-09-16 17:34

smilen_k, значи при кроп се губи пълната резолюция. На мегапиксели се правят уговорките, така ли?[smilie7]

Автор: Aleksandr   
Дата:   13-09-16 17:40

6, 8, 10 или 12 МП. Зависи с какво ги снимам боравя с чужда техника по-често: Д 300, Д 7100, Д 700, Д 600. За който не се сеща - това са Никони...:) Моя си е Д 200, но върши работа в условията около мене!...:)

Автор: smilen_k   
Дата:   13-09-16 18:12

Автор: iliyanb Ако снимаш кадър с резолюция 5472 x 3648, която е пълната резолюция за 20MP-лова матрица, и след това кропиш от нея, пак ли ще остане същата резолюция?

Автор: iliyanb   
Дата:   13-09-16 18:16

Ми не, ама за мен пълна резолция е тази на финалния кадър. Затова питам вие на мегапиксели ли се уговаряте или на пълна възможна след кроп[smilie7] ? И накой да ти е платил и да не му дадеш максималното възможно като файл, е меко казано странна опция. Но не съм учуден от това[smilie18]

Автор: lamerko   
Дата:   13-09-16 18:28

И бройка не уговаряте ли? Малко странно ми се вижда, да се дава цялата сесия...

Автор: da.fo   
Дата:   14-09-16 08:34

Винаги давам снимките на максимално качество. В хола телевизора ми е 65 инча и предполагам след години ще има доста хора които ще си гледат снимките на големи екрани а не на монитори или да ги разпечатват на хартия. Понякога в кутията с дисковете слагам и по 4 броя DVD-та.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »