Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питанка за ретро снимки на морето...
Автор: Jk.freeman   
Дата:   12-09-16 15:29

Здравейте! Питанката ми е глупава, и с нищо поучителна тема като за този форум. Та, всички знаете павилиончетата, ако мога така да ги нарека по морето, където правят снимки в ретро стайл. С онези ренесансовите костюми и разни ретро декори, абе сещате се...Та стана ми интересно, защо въпросните Ни "колеги" отказват да дадат JPG файла, дума и лаф да не става пък за RAW? Питането ми е от чисто любопитство. Не тая никакви лоши чувства към тях, просто и в Приморско,и в Китен и Ахтопол отказаха [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Питанка за ретро снимки на морето...
Автор: ZED   
Дата:   12-09-16 17:01

А, защо ти е файлът, ако не е тайна?[smilie11]

Автор: Kalimas   
Дата:   12-09-16 17:14

За да та цакат по 10-15лв/бр ( цената не е точна [smilie5] ), вместо после да идеш и да си извадиш 200 календарчета за 50лв със снимката и да ги разпратиш като коледен подарък [smilie5].

Публикацията е редактирана (12-09-16 17:15)

Автор: Denis_Radikov   
Дата:   12-09-16 17:14

Защо да не си го искаш,та нали плащаш за него?! [smilie11]

Автор: victory13   
Дата:   12-09-16 17:19

Е сега колегата kiten ще ти обясни... изчакай да види питането [smilie5]

Автор: chukov   
Дата:   12-09-16 17:55

Не плащаш за файла, а за крайния продукт.

На запад почти всички фотографи работят така. Викаш ги да ти направят детска фотосесия и в цената няма файлове. Има готов продукт, който струва едни пари.

Сакис Бацалис, който беше на семинара на сватбените фотографи и видеооператори (известен гръцки сватбен фотограф) каза, че като продукт предава сватбена фотокнига, в която кадрите са по негово усмотрение.

Няма файлове.

Публикацията е редактирана (12-09-16 22:03)

Дата:   12-09-16 18:27

Kalimas даже 25лв.

ZED - Kalimas ти е отговорил преди мене. Или примерно що да си нямам едно JPG да си го плясна у фейсу, нали примерно говоря.

Като цяло не съм го взел много присърце, просто ми стана любопитно какво толкова...

Автор: vladod   
Дата:   12-09-16 19:51

Платили сте 5-10-15-25 лева за някаква снимка, каквато сте си избрали !!!
Като си купите диск на Мадона, дават ли Ви и матрицата, да си направите още в къщи? [shtrak]

Автор: e-mil   
Дата:   12-09-16 21:34

Автор: vladod
Дата: 12-09-16 19:51
"Като си купите диск на Мадона, дават ли Ви и матрицата, да си направите още в къщи?"

Не, но ти дават право да платиш допълнително и да използваш музиката за бизнес. При това с прилично разнообразие от лицензи. За едни цели плащаш една цена, за други цели - друга, за трети - трета и т.н.

Само че сравнението с Мадона е неуместно. Там купуваш продукт измислен, създаден и разпространен от други хора. В случая със снимките плащаш за услугата да снимат теб. Напълно нормално е фотографът да си ценообразува JPEG-а и да го продаде. И без няма да го пази безкрайно дълго. И без това 90% от туристите няма да го потърсят за още хартиени копия. Защо да не изкара още някой лев от тях?

Впрочем така работеха едно време държавните студия. Правеха ти колкото копия си поръчал, но срещу още пари ти даваха и негатива.

Автор: vladod   
Дата:   12-09-16 22:01

e-mil, в случая не плащаш за услугата да те снимат,
плащаш ЕДНА снимка !!!
Учудвам се как всички, изведнъж, започвате да се правите на интересни при толкова ясна ситуация и то във фотографски форум.
Дали трябва да приема, че вие така си раздавате на ляво и на дясно джипези и раове :)

Автор: georgioiv   
Дата:   12-09-16 22:11

българЕна не иска да печели... българЕна иска да е самотен, нещастен и беден...

Давайте джипези, равове давайте за жълти стинки и после скъпа била техниката...

Ами и техниката с която правят кашкавала е скъпа и съответно кашкавала и той е скъп...

За който схваща аналогията.. [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   12-09-16 22:24

Плащате да участвате в преживяването Ретро фото. Накрая получавате снимка за спомен. Ако искате джипег нека някой ви щракне с телефона.

Автор: e-mil   
Дата:   12-09-16 22:28

Автор: vladod
Дата: 12-09-16 22:01
"Дали трябва да приема, че вие така си раздавате на ляво и на дясно джипези и раове :)"

Докато аз казвам "продаване", а ти четеш "раздаване" очевидно няма да схванеш за какво говоря.

Дата:   12-09-16 22:44

asahi не позволяват...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: arce   
Дата:   13-09-16 10:33

Наем 30000 лв на сезон + 10000 за костюми +фон +осветление ....
колко трябва да струва една хартиика ........

Дата:   13-09-16 11:02

Хартийката струва 25лв, но ние не коментираме цената. Нека да е толкова, и те трябва да захлебват. Що им се свиди JPG-то се пита в гатанката?

Автор: Kalimas   
Дата:   13-09-16 11:16

Не давали та не давали. Абе следващия път пробвай да питаш преди снимката. Ама така:
"Абе ще ми трябват после и роу файлoвете да си ги ползвам за каквото ми е кеф. Става ли да ми ги метнете на флашката за още 100лв (200лв) на файл". Може и да не откажат. [smilie5] [smilie5] Може да драснете и някой подпис, че ти преотстъпват правата. Та да е по-професионално де. [smilie5]

Автор: chukov   
Дата:   13-09-16 11:32

какъв е тоя наем 30 000 лева на сезон? (тридесет хилади)
Да не са наели хотел на плажа с целия приземен етаж

Автор: ZED   
Дата:   13-09-16 12:03

Jk.freeman, т друга страна Чуков ти е отговорил най-точно и ясно.

Чуков, наема наистина е около посочената сума, колкото и чудно да ти се струва.

Автор: smilen_k   
Дата:   13-09-16 12:11

Мой близък приятел тази година(но не запомних къде) са се снимали с такива костюми, и срещу още 5 лева допълнително са му метнали и трите джипега на флашка.
Аз не виждам какъв е проблема за няколко лева допълнително да си вземеш и джипезите?

Дата:   13-09-16 12:14

Да, като цяло схванах идеята. Благодаря за дискусийката, всички бяхте изключително любезни и бе удоволствие за мене да побъбрим. Радват ме темички без хейт и срадни. [beer] [beer] [beer]

Автор: da.fo   
Дата:   13-09-16 13:08

Наемите по морето са "убиец" за подобна дейност. Много бяха едно време подобни услуги в Албена но доста не устояха на наема - убиец. Още преди да си започнал тръгваш с едни хиляди назад. Но според мен би трябвало колегите срещу определена сума да продават и файловете.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=144737128919810&set=t.100001505723924&type=3&theater

На мен пък ми ги дадоха файловете - значи зависи как сте ги поискали [smilie3] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »