Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Намокрен canon 60D
Автор: monogamen   
Дата:   27-08-16 12:07

Здравейте колеги . Преди няколко дни бях 9 дена в Пирин и ни валя ужасен дъжд и не успях да спася канона от намокряне , дори и с дъждобрана . Нямах възможността да се прибера в града ,за да го занеса на ремонт. Суших го известно време и получения конденз изчезна но въпросното тяло не работи и не се пуска . Моля дайте ми някакъв съвет и дали ще има възможност да се оправи при специалист . :(

Отговори на това съобщение
 Re: Намокрен canon 60D
Автор: CDman   
Дата:   27-08-16 12:21

Ако сте се досетили да извадите бързо батерията има шанс да се спаси положеноето. Ако не сте - шанса е малък. Най-добре е да се обърнете към специализиран сервиз. Всякакви "бабини методи" - киснене в спирт например не дават резултат.

Успех [smilie24]

Дата:   27-08-16 12:24

Това беше първото нещо ,което направих.CDman написа:

> Ако сте се досетили да извадите
> бързо батерията има шанс да се
> спаси положеноето. Ако не сте -
> шанса е малък. Най-добре е да се
> обърнете към специализиран
> сервиз. Всякакви "бабини методи" -
> киснене в спирт например не дават
> резултат.
>
> Успех [smilie24]
>

Автор: D.S   
Дата:   27-08-16 13:54

Занеси го в Зентекс сервиз и питай. Най-вероятно нещо е заминало покрай дьжда. Иначе 60дто далеч не е влагозащитено тяло, тайче да сте мислили дет се вика [smilie21]

Автор: bg2014   
Дата:   27-08-16 18:21

Имал съм подобен проблем. Просто след седмица стоене на сухо и топло започна да си работи нормално. Щом си се сетил да извадиш батерията остава да изчакаш да изсъхне добре. Така мисля аз. Дано съм прав.
Успех!
Ако го оставиш пред климатика да го обдухва за няколко дена ще изсъхне по-бързо.

Автор: juslen   
Дата:   27-08-16 21:15

Ако веднага е махната батерията може да се сложи в голяма купа или тенджера със суров ориз-ориза дърпа всичката влага правил съм го с удавен телефон и фотоапарат и след няколко дни престой проработиха и двата но през това време не трябва да се слага батерията и да се включва защото при протичане на електричество се получават окисления и къси съединения [smile]

Автор: Baron_barbaron   
Дата:   29-08-16 10:54

Теоретично питам, тия тела нямат ли бекъп батерийки, за да помни час дата, настройки разни ? И какво ако се премахне основната батерия, все пак не малка част от PCB-то си остава енергезирано..

Автор: codcdbp   
Дата:   29-08-16 11:03

Имат разбира се [smilie7]

Автор: steeens   
Дата:   29-08-16 17:06

Все пак си пробвал да го пускаш...[smilie2] Трябваше да го оставиш да изсъхне поне няколко дни, щом си го удавил качествено. Пробвай номера с ориза, като внимаваш да не го напълниш с прах все пак. Малката батерия дали ще направи проблем е божа работа. Мислех че това тяло е водо и прахо-защитено, но явно съм бъркал. Удавих мой панасоник фз 28 в морето. Махнах му батерията с закъснение и го бях отписал. След една седмица реших да пробвам с другата батерия дали ще стане нещо и апарата възкръсна. Малката батерийка наистина сдаде багажа и не помни настройки и дати понякога, но е факт , че вече 4 години след гмуркането апарата си работи, даже и удавената батерия също проработи, в началото не искаше да се зарежда. Не съм го отварял и чистил от солта, просто е безсмислено да давам повече пари за този апарат. Но панасониците са наистина трудни за убиване, дано и твоя апарат се съживи, но го остави добре да изсъхне, поне седмица с отворени капаци на всичко и без обектив.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   30-08-16 00:10

Номерът с ориза е следният- сипваш 500 гр. ориз, най-добре басмати, но ако няма, може и бисерен. "Потапяш" тялото вътре, като го подпираш с 4 клечки, да не падне на дъното. Отгоре сипваш още половин килограм ориз и си лягаш.През нощта, привлечени от ориза, идват китайци и започват да го ядат с клечките. И ако им е харесал ориза, ще ти ремонтират апарата. [smilie3]

Дата:   30-08-16 14:39

fast_eyebrow помисли ли, какво би станало ако китайците са родом от Мароко ? не ми казвай че няма такива, виж сирийците напоследък.. Та в този ред на мисли, до тенджерата трябва да се постави лъжица, с ниско съдържание на магнезий за да не гръмне да го събуди, по средата на ремонта.

Дата:   30-08-16 15:04

То като ше е тъй, направо да го сложи в кус-кус

Дата:   30-08-16 15:15

Струва ми се че все повече, се приближаваме до истината (кюфтетата)...

Аз спирам с шегите че на автора на темата сигурно не му е до бъзици...

Публикацията е редактирана (30-08-16 15:25)

Автор: roburt48   
Дата:   30-08-16 22:33

Не съм специалист, нито съм вещ... ама ориз, боб.... стига бе хора !! Препоръчвам на автора да иде на сервиз ! Ако евентуалния ремонт на камерата не е издържан финансово - смяна ! Ако е издържан - ремонт .. Какво има толкова да се мисли ?? Аз, ако си потопя колата в блато и стойността на ремонта не ми е по джоба (и нямам каско) ... ами за скрап !!!!

Публикацията е редактирана (31-08-16 00:17)

Дата:   30-08-16 23:34

Единственото, което може за направи е да отвори всички капачета на тялото, които могат да се отворят, включително и байонета и да го остави няколко дни да съхне така.Но не е нужно човек да е гений,че да се сети за това.

Автор: steeens   
Дата:   31-08-16 00:41

Ами още вчера написах това решение...Но ориза определено може да ускори изсъхването, не е майтап.

Автор: D.S   
Дата:   31-08-16 16:34

само ако е по китайски :Д по принцип фото апарата не е някаква сложна машина. Имаш една "дьна платка" 1-2 процесора и всичко е свьрзано кьм тях сьс се матрицата и затвора посредством лентови кабели. И имаш един захранващ механизьм който дава ток посредством батерията. Та се молиш да не е отишла платката, че ремонта е колкото апарата ти. Всичко друго се оправя, но не и с ориз

Автор: juslen   
Дата:   31-08-16 17:32

Пакет ориз-3 до 5лв, диагностика и ремонт-$ до $$$$-вие избирате [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: baron_barbaron   
Дата:   01-09-16 00:58

D.S

"И имаш един захранващ механизьм който дава ток посредством батерията."

Ехааааа как го формуира само.. [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Това изречение ще си го запиша, моля за разрешение да те цитирам и на други места...

Автор: asahi   
Дата:   02-09-16 10:51

Не изсъхна ли този апарат вече?

Дата:   02-09-16 11:10

Не

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: