Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблем
Автор: sparckify   
Дата:   28-08-16 20:07

Здравейте, снощи докато бях на работа получих следния проблем, при слагането на сд картата във тялото (К5) на екрана ми изписа Card is locked, а тя не беше. Пробвах няколко пъти да я вкарам и изкарам също така я заключвам отключвам, но промяна нямаше. За мое щастие имах резервна карта която все пак щеше да спаси положението, но тя също даде грешка: Please format the card или нещо подобно . След което вече започнах да се притеснявам. Реших да извадя батерията, един вид да направя рестарт на системата, но и това не помогна. И така след като работата вече беше ясна и снимки няма да има се прибрах у нас и пробвах с 3та карта при която фотоапарата директно си каза Memory card error. Бих се радвал ако проблема идва от картата или 2рата или 3тата, но става малко нереално. Та въпроса ми е някой има ли идея от какво може да бъде породен подобен проблем?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем
Автор: tziko   
Дата:   28-08-16 22:48

Ясновидските ми способности показват: изкривено пинче в гнездото за картата, но за по-точна информация, може да се обърнеш към най-близкия сервиз.

Автор: colorphoto   
Дата:   29-08-16 02:04

Човек,с Пентакс никой в света на ходи на работа.....

Пробвано е с годините,за РАБОТА има други марки.

Автор: Baron_barbaron   
Дата:   29-08-16 10:42

Някога чистих слот на едно апаратче... Със изрязана от фоно-карта пластина около която увих парцалче напоено със спирт. Идеята е да остане тъничко цялото нещо за да не деформира пластинките и да е достатъчно дълго, така че да мога да я държа дори като е натикана до край.. Симптомите бяха същите, но апарата беше друга марка. Разбира се това на извадена батерия и поле го оставих отворен над два часа, да си изсъхне добре. Тогава се получи и апарата си заработи, докато го ползваше сестра ми нямаше проблеми :) В крайна сметка обаче не издържа краш теста (падане от третия етаж) който му направи зет ми..

Дата:   29-08-16 12:08

'colorphoto' Защо така бе колега?

Публикацията е редактирана (29-08-16 12:10)

Автор: Nikolas666   
Дата:   29-08-16 12:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   29-08-16 13:11

'Baron_barbaron' добър съвет, бих пробвал този метод, но за щастие проблема е решен.

Дата:   29-08-16 14:14

Е,нали знаете че си имам закачка с Пентакс още от времето когато имах такава система.....[smilie3]

Вече си коригираха несъвършенствата Пентакс,но нямах нерви да ги дочакам толкоз години.

Публикацията е редактирана (29-08-16 14:19)

Автор: botzi   
Дата:   29-08-16 14:53

Ихааа, аз не съм от този свят :D

Дата:   29-08-16 14:55

К-1 и К-3 са изпипани машинки с тях си си без проблеми bоtzi.

Ядовете бяха преди К-5II.

Публикацията е редактирана (29-08-16 14:57)

Автор: steeens   
Дата:   29-08-16 16:45

sparckify, кажи решението на проблема.

colorphoto, другите марки си имат достатъчно кусури също, няма идеална система за съжаление. Но и за мен пентакс е най-близо до целта. А за чакането, ще чакам, не бързам за никъде.

Дата:   30-08-16 15:30

Оказа се, че съм ползвал заразена карта или нещо подобно. И след нейната употреба всяка друга карта е неизползваема и иска формат. Общо взето след като форматирах т.нар здравите карти всичко работеше, но когато сложих 'заразената' всичко след нея не работеше и трябваше отново формат. Извода е хвърлям на боклука гадната карта.

Дата:   30-08-16 15:42

Не ми се иска да ставам лош пророк, но си мисля че извода ти е прибързан и грешен. Без да съм запознат конкретно с пентаксите, си мисля че по скоро има проблемна пластина. Загледай се добре в картата която прави проблема. Погледни дали няма някоя от тези пластмастки да е не на място, или да е изкривена в единия край.

Дата:   30-08-16 23:07

Как е била заразена и от кой и защо?!

Нещо не ми е много вероятна такава теория.....

Дата:   31-08-16 00:39

Ами щом като я сложа всичко след нея отказва да работи и дори включени към компютър искат формат. И след формата всичко е ок, не мога да открия нещо по-логично. Все пак ми е доста интересно какво е, но това е моята тоерия.

Дата:   31-08-16 01:47

Това първото използване на тази карта след купуването й ли беше?

Автор: roburt48   
Дата:   31-08-16 10:30

Аз не виждам какво има толкова за чудене !! Слага се въпросната карта в друго устройство - лаптоп, комп., друга камера... Ако направи същия "номер" очевидно проблема е в нея :)..

Дата:   31-08-16 13:05

Ами тя беше доста капризна карта в смисъл такъв, че примерно снимам снимам направя около 500 600 кадъра (тя е 32 гб) нали малка част от това което побира. И почваше да изкарва файловете с грешки, на апарата пишеше This image cannot be previewed или нещо подобно, а на компа директно Damaged fail. Позлвана е около половин година някъде и честно казано малко ме е страх да я слагам на други устройства, но пък иначе на комп тръгва..

Автор: imitev   
Дата:   31-08-16 15:16

Менте. Не е 32 гб....

Дата:   31-08-16 16:52

Пълно менте, иначе Samsung..

Автор: imitev   
Дата:   31-08-16 21:00

В кофата и давай нататък!

Дата:   07-09-16 00:30

И такаа.. Проблема отново е на лице, но този път ми дава Card is locked.. Давайте идей.
п.с. Пробвани поне 7 карти

Дата:   07-09-16 03:32

Ами аз писах че може би си правиш прибърза извод.. Светни с фенерче, с клечка за зъби, докосни пластините.. Просто да провериш дали са захванати.. Моето подозрение е че имаш разпоена пластинка.. Ако са добре просто ги почисти както ти писах по горе.. Ако пак не се оправи вече ще трябва да търсиш сервиз..

Спомни си дали има сходство в предишната и сегашната ситуации, примерно дълго време да го е пекло слънцето, или да е било мъгливо...

Публикацията е редактирана (07-09-16 03:34)

Автор: roburt48   
Дата:   07-09-16 09:50

Единствената работеща според мен идея е - сервиз ! Успех

Автор: camelasign   
Дата:   09-09-16 00:14

гнездото се е прецакало, а това се оправя само в сервиз...аз затова карта избягвам да вадя, само с кабел премятам

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »