Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Лаптоп за графичен дизайн
Автор: test1011   
Дата:   18-08-16 18:38

И така.. търси се лаптоп за графичен дизайн и обработване на снимки. Ще наредя изискванията си по-приоритет

1. Качествен екран ~15 инча - IPS
2. Performance - може и без твърд диск да е но да е с поне 128GB SSD , твърд ще взема външен , процесор i7 с 4 ядра , 16 RAM (може и ддр3)
3. Тежест - все пак няма да носим тухли хаха но може и да се направи компромис с това

Бюджет - 2 000лв

П.С. Външен монитор си имам но се налага често да работя когато не съм в нас и няма как да нося монитора с мен.

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за графичен дизайн
Автор: tyunkata   
Дата:   18-08-16 18:45

http://www.crash-bg.com/laptopi.html

Последният от списъка: HP ZBook 15. За дисплея мога да ти уверя, че е супер като за лаптоп 2К лв.

Автор: levileo   
Дата:   18-08-16 19:04

Незнам какви са амбициите, но не звучи сериозно лаптоп за графичен дизайн...
Все пак щом ще е така гледай нещо с по як процесор и максимално реалистично првдаване на цветоветe...

Дата:   18-08-16 19:20

Ти сигурно като си започнал с фотография си си купил камерата от най-висок клас първоначално нали ? Пари според възможностите, казах, че монитор имам но се налага и да работя извън вкъщи и за това ми трябва лаптоп който да ми върши тази работа , преценил съм си според работата в момента колко пари мога да отделя и това е. По-нататък повече, а относно цветовете той така или иначе ще мине калибровка :)

Автор: stef7   
Дата:   18-08-16 19:25

Втори глас за ZBook серията на HP. Водят се професионален клас работни станции. Погледни и базара на форума. Има два единия от които в гаранция до 2018. Слагат им различни екрани. Все IPS, май има и един TN, така че питай и гледай. Но от IPS до IPS има разлика. Ако може да намериш Dream Color - това е IPS матрица с 10bit цвят и пълно покритие 100% на Adobe RGB. Другите IPS матрици покриват около 95% sRGB което е напълно достатъчно но не могат да се мерят с Dream Color. Къмто 3 кг е малко по-тежък от другите

Другите ти алтернативи са

MacBook Pro 15 Retina - втора ръка се намират за тия пари, че и по-малко. Огромната част графични артисти работят на Мак. Много лек елегантен, но не може да го Upgrade ваш. MAC OS X едни я боготворят на други не им харесва чак толкова. Но може и да подкараш Windows без грижи

Dell XPS 15 9550 модела и предишния преди него, също много добри

Геймърските имат страхотни хардуерни спецификации и покриват изискванията ти. Примерно ASUS ROG серията, ASUS G501 серията, Lenovo Y700, Acer Nitro. Има ги в изобилие от опции, нови са около твоя бюджет може би малко повече, употребявани между 1200-1800. Все IPS матрици, мощни процесори и графични карти - обикновено GTX 960M с 4Gb RAM. Някои от тях са доста леки, около 2.2кг.

На много може да имаш и SSD и HDD в самия лаптоп. SSDто е М2, много малко и компактно, за 2.5' HDD си има място

Автор: ecobo   
Дата:   18-08-16 19:32

ASUS N551-JW - страхотен екран, покрива цялото sRGB! [smilie24]

Дата:   18-08-16 19:41

За Photoshop и фотография ако питаш мен и двуядрен процесор върши работа, при наличие на SSD. 4 ядрен по-добре, но основно за видео редактиране може да се използва мощта му. Но при тия цени разбира се няма основания да не е 4 ядрен. При наличие на SSD разлика спрямо настолен компютър практически няма да усетиш. Това са доста мощни машини.

За мен MACовете имат едно малко но важно предимство, което в твоя случай вероятно се губи и няма смисъл, защото ползваш външен екран. Имат отношение на екрана 19:10. Малко по-добре от 16:9 на всички останали лаптопи с което не мога да свикна. Едно време ги правеха 4:3, защо отидоха САМО на 16:9 не мога да проумея. На голям монитор е ОК, ядва се, но на малък лаптоп 16:9 ми стои доста кофти.

Автор: compur   
Дата:   18-08-16 19:58

още един глас за ASUS N551-JW

Автор: biso   
Дата:   18-08-16 20:32

.......изискванията си по-приоритет

1. Качествен екран ~15 инча - IPS
2. Performance - може и без твърд диск да е но да е с поне 128GB SSD , твърд ще взема външен , процесор i7 с 4 ядра , 16 RAM (може и ддр3)
3. Тежест - все пак няма да носим тухли хаха но може и да се направи компромис с това

Бюджет - 2 000лв

от тук се вижда, че си наясно какво искаш.... конкретно при това ....
и се чудя защо питаш?????

Дата:   19-08-16 00:00

За да се дадат мнения, ето ти един пример - голяма част от Dell XPS серията имат проблем с драйвърите за дисплея, това няма да ти го напишат на обявата за продажба нали

Дата:   19-08-16 07:24

Самата матрица (дисплей) няма драйвери. Поне не на ниво ОС. Под Display Drivers обикновено се има предвид драйверите на графичната карта. Покрай излизането на Windows 10 и дисплеите с ултра висока резолюция (4К) Интел са имали проблеми с драйверите и съответно множество оплаквания, които далеч не се ограничават до DELL XPS серията. Но са ги оправили.

Ползвам машинка, която не е Dеll, друг производител и по-нисък клас като производителност. Но и за нея по форумите около нова година, януари, февруари, оплакванията валят. И сътветно доста върнати на търговеца лаптопи, защото на Запад това е масова практика. Но сега при мен си върви без никакви проблеми и ядове. След април не намирам подобни оплаквания вече.

Така че обърни внимание откога са оплакванията и проблемите. Нямам намерение да защитавам Dell ни най-малко, просто обръщам внимание [smile]

Според това ревю Dell XPS 15 е имал и доста други болежки, но май всички са разрешени:
http://www.ultrabookreview.com/10234-dell-xps-15-9550-review/

По форуми и ревюта обаче попадам на доста мнения които пък се изказват със суперлативи за XPS 15.

И по принцип събрани много мнения има на сайтове като Amazon.com, NewEgg.com Там може да получиш по-обктивна представа, защото са усреднени мненията на много хора и това дава една по-обективна оцена. Сайтове за ревюта също помагат. Един от най-уважаваните от мен е този

http://www.notebookcheck.net

Оригиналния сайт е немски. Методичността им и критериите са железни.
И те дават доста висока оценка на Dell XPS 15. Отново нямам намерения да защитавам DELL или конкретния модел, просто не бих бързал да го изключвам от листата си

http://www.notebookcheck.net/Dell-XPS-15-2016-9550-InfinityEdge-Notebook-Review.156354.0.html

Публикацията е редактирана (19-08-16 07:32)

Дата:   19-08-16 11:13

интересно е къв ще да е тоа дизайн на 15 инча...

Публикацията е редактирана (19-08-16 12:08)

Автор: Argo   
Дата:   19-08-16 11:24

compur графичен [smilie5]

Автор: uzsree   
Дата:   19-08-16 13:35

Отиди го виж този Zbook на място Крашбг. Ако е с DreamColor IPS ще е мечта машина за тези пари, щом си готов да ги дадеш.
Има си 256 гб ССД, някой ден ще му сложиш 32гб рам. И ще работи добре.

На мен лично предишния при предишния им модел 8750w ме дразни дисплея. Ужким няма шим но само като го погледна и нещо почва да ми боде очите (калибриран на 130cd при 100% brighness.
На 8550w беше по-добре като цяло, а и той си беше по-здрава машина отвсякъде.
Сега вече дори и workstation класа го сглобяват като еднодневки..

Дата:   19-08-16 14:24

По принцип и аз много си харесах dell xps но бюджета ми позволява само 13,3 инча и то с не чак толкова добри характеристики докато от друга страна за същите пари гледах Asus Rog който е в пъти с по добри характеристики и съм много раздвуен

Автор: jingov   
Дата:   19-08-16 14:45

Ползвам РОГ ДЖИ 55.. трета година, идваха без ссд -добавих , + още 8 рам. Новите са окомплектовани почти идеално.Работи на външен монитор. Веднъж съм изпитвал нужда от още рам. Да от към охлаждане е повече от добре. Дисплей порта е предимство, не всички производители го предлагат.
HP- са малко повече като пари.
Дел и Асус, като окомплектовка и пари са на едно ниво, с незначителни разлики и в гаранционното обслужване, май според града.

Автор: uzsree   
Дата:   19-08-16 14:49

Не ги гледай само на хартия, отиди и пипни (буквално)
Аз последно, като избирах между Dell Inspiron и HP Elitebook p , еднакви иначе по техн. характеристики, имах възможност да ги взема в ръка. Резултат HP-масивен като блокче алуминий, Dell - пластмаса която се гъне като лист хартия. Познай кой си взех.

XPS на Делл е просто скъпа серия лаптопи, далеч от здравината на Elitebook w на HP. За Асус не знам

Дата:   19-08-16 15:18

Имам възможност да си взема лаптоп от Англия, понеже и паунда сега падна малко дали ще е по-добре да се вземе от там ?

Автор: jingov   
Дата:   19-08-16 15:24

test1011 трябва да има изрично написана евро гаранция и да питаш някой в оторизираният сервиз , как гледат на това !

Дата:   19-08-16 15:36

Гаранцията не е проблем, за това знам да гледам

Дата:   19-08-16 21:01

някой има ли впечатления от Lenovo y-70-70 ?

Дата:   20-08-16 12:28

Какво мислите за https://ardes.bg/laptop/ASUS-G501JW-FI482T-Windows-10-71828 , мисля, че това ще е окончателния избор но ще изчакам няколко мнения :)

Дата:   20-08-16 13:23

освен с Ultra дисплея и повече рам, не е по-различен от това

а разликата си е едни 700 лв.!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »