Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Да питам уеб дизайнерите - отговор намерен! :)
Автор: nyamago   
Дата:   17-08-16 14:16

Само на мен ли този сайт срива браузъра - при отваряне на снимка от галериите?

Стандартен Chrome без много добавки и с минимум оворени табове, под Windows 10. Случва се при отварянето на страницата на някоя публикувана снимка, обикновено в момента на отваряне на самото изображение (докато се сваля и чете, т.е. постепенно се разкрива отгоре надолу).

Не се случва по другите страници на сайта и с никой друг сайт. Какво може да е:
- нещо на сървъра?
- нещо в моите настройки на браузъра или на ОС?

За несъвършенства и 'заеквания' на сайта е писано много и - докато се чака радикално обновление - не мисля за уместно да занимавам админа (и) с това. Има немалко уеб професионалисти сред съфорумниците - някой да предложи решение или поне стъпки за диагностика?

Благодаря -
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Да питам уеб дизайнерите -
Автор: BXMarkov   
Дата:   17-08-16 14:26

Като гледам не са се засилили да ти отговарят специалистите[smilie5], та докато чакаш ти предлагам да провериш с други браузъри как е и ще разбереш дали е от Хром-а. Мозила при мен със сигурност работи добре. Хром не ползвам, защото по субективното ми мнение на потребител е капризен, а стана и доста тежък.

Автор: Nikolas666   
Дата:   17-08-16 14:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: lamerko   
Дата:   17-08-16 14:39

деинсталирай или забрани всички добавки към браузъра - включително блокери на реклами, преводачи и т.н. и пак пробвай

Автор: bobyn   
Дата:   17-08-16 16:22

Аз нямам и не съм имал такъв проблем - с уин10, хром и 7-8 включени екстеншънс даже.

Автор: realnoncho   
Дата:   17-08-16 16:47

Google Chrome прави още една крачка към пълното "убийство" на Flash.

Chrome правят разни промени за флаш съдържанието и вероятно е свързано с това.

Дата:   17-08-16 16:55

Просто деактивират флаш плъгина - който иска, може да си го пусне отново, поне за известно време. Няма логика да крашне нещо, което е спряно... по-скоро има активен друг плъгин, дето омазва положението. Затова най-лесното нещо, което може да се направи, е да се спре всичко от chrome://plugins/ и от chrome://extensions/ - ако всичко се нормализира, почват да се включват едно по едно (само тези, които реално ви трябват) и ще излезе зайчето :)

Автор: Lycan   
Дата:   17-08-16 17:04

чичко Стиви, Бог да го прости, му дръпна водата на този флаш преди години още

Re: Да питам уеб дизайнерите - отговор намерен! :)
Автор: nyamago   
Дата:   18-08-16 13:50

Мисля, че го 'кракнах'. В мига, в който се развива надолу изображението (не било от това) - същевременно се показва и рекламата горе. В моя случай - не се показва и в това, очевидно, е проблемът.

Имам включен AdBlock и с него е конфликтът: или Гугъл, или нашият сайт ме 'наказва' с краш на браузера задето не искам да гледам реклами [smilie2]

Рекламите не бяха таргетирани много интелигентно - показваха ми се предимно български реклами за бъгарския пазар. Промоции, от които няма как да се възползвам дори да са ми интересни - защото не съм в страната. Затова блокирах, а не от завист да ощетя рекламните доходи на админите.

Интересно, такъв краш не се случва на никой друг сайт с блокирани реклами. Някъде (рядко) излиза познатият прозорец с 'За да четете тази статия, изключете си блокъра!' - но никъде краш. Въпрос на порграмиране, предполагам.

Сега отприщих 'по-малкото зло' и ще търпя безполезни реклами - но браузърът вече не крашва и на Шипка всичко е спокойно. (И на Оборище също, и на Реката).
[beer]

Дата:   18-08-16 13:51

Смени си блокера - то вече не са един или два [smilie18]

Автор: bobyn   
Дата:   18-08-16 17:09

Не е само това - аз имам включен адблокер и нямам описания проблем. Или както казаха ползваш нечитав блокер.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »