Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив Kelda
Автор: r0shaf   
Дата:   13-08-16 22:37

Здравейте приятели,

От известно време ме мъчи мисълта за фишай обектив и като истински скъперник потърсих най-евтината алтернатива за обектив, като попаднах на следният такъв (Kelda 8mm 3.5):
Клик

Поразрових се в нета за някакво ревю и снимки с този обектив като останах изненадан от не до там лошото качество за парите си:
http://goughlui.com/2015/03/12/review-tested-kelda-8mm-f3-5-fisheye-lens-for-nikon/

Та въпросът ми е някой има ли опит с него и дали някъде в България това може да се купи на изплащане, тъй като за момента нямам парите на куп.[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив Kelda
Автор: b0bb0   
Дата:   13-08-16 22:42

Екзотичен обектив на изплащане в България...?

Дата:   13-08-16 22:46

Ами заплатат не ми позволява многото удобства, а снимането ми е само хоби и колкото и смешно да звучи за тази цена казвам - ДА трябва ми на изплащане. [smile] Потърсих в търсачките, но не открих нищо и тайно се надявам някой да знае нещо по въпроса. Иначе кое пък да му е толкова екзотичното? [smile]

Автор: lamerko   
Дата:   13-08-16 23:00

Като се има предвид лошото представяне, прямо ранните версии на Самянг (със златна лентичка) - явно това си е китайче, предзнаначено единствено за Китай. Като се има предвид, че ще платиш мито и ДДС, то май е по-добре да си вземеш един Самяанг от европейския пазар. За изплащането - разни лихвари като TBI Bank с радост ще ти дадат парите за джаджата (в брой), стига да си им съгласен с условията...

Автор: Simbon4o   
Дата:   13-08-16 23:04

Да дадеш толкова пари за лошо копие на самянг... де да знам. Нямаш пари пък да ги хвърлиш така на вятъра.

Потърси си от базара тука втора ръка самянга или от магазина на изплащане...

Дата:   13-08-16 23:13

Ами реално доставката на този обектив е безплатна, като не се плащат мита и други такси. Доста се чудих, но в момента имам други разходи които не ми дават мира и това да си позволя обектив който струва колкото моето никонче някак си за сега не ми е изгодно. [smile]

Дата:   13-08-16 23:21

"като не се плащат мита и други такси"? Това ми се струва на доста интересна заблуда, от която спешно може да търсиш пари назаем, както и да загубиш един ден с митнически бюракратщини :)

Дата:   13-08-16 23:28

Не поръчвам за първи път от тук, като трябва да внимаваш все пак от кой продавач купуваш, тъй като някой не го пращат като "подарък" и естествено се плащат митата.[smile]

Дата:   14-08-16 01:21

Това "подарък" от магазин не минава никъде. Просто си пазарил разни дребни неща - тръгни да купуваш телефони, таблети и разни други такива - 8/10 ще влязат в митница без значение какво е декларирано. И тогава ще стане весело, пък да не говорим, че на един познат му писасха обективче за телефон като "стока с двойно предзнаначение" и се наложи да го връща обратно [smilie18]

Автор: roburt48   
Дата:   14-08-16 02:32

Аз прочетох обективи "Коледа" [smilie5] ... и си викам - к'ва е тая Коледа посред Август [smilie18] .. Нещо .. подаръци ли ще раздават [smilie5] ...

Автор: realnoncho   
Дата:   14-08-16 08:23

На изплащане и от тук за такъв обектив трудна работа, казаха ти варианти по-нагоре. А за самия обектив - Samyang 8 3.5 в английския ибей за същата цена в паундове. Може да се дебне и за търгове. Успех [smilie24]

Дата:   14-08-16 14:05

Отностно поръчките, съм поръчвал телефони и друга техника от тук и до сега не ми се е случвало да ми искат някаква такса. Може би ще се чака за да се вземе Samyang. Благодаря на всички за отговорите и насоките. [cool]

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   14-08-16 14:20

Samyang-a не е ужасен обектив, ако снимаш на f/5.6 иначе не знам това дали е реплика или просто един от многото имена, които произвежда един и същ завод.

Дата:   14-08-16 17:15

Реплика е - няма нищо общо със Самянг-а, освен, че са го копирали от него...

Дата:   18-08-16 22:54

Ако прегледате ревюто ще видите разликата която не е малка, доста меко изображение дава даже за мен Samyang си е доста добър, но както се вижда аз имам други разбирания за добро. [smile]

Автор: Gecata   
Дата:   19-08-16 07:40

Не виждаш ли, че на бленди от 3,5 до 8 е просто ужасен? За това стъкло не 170$, ами 1,7лв няма да дам!

Автор: Nikolas666   
Дата:   19-08-16 08:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Kalimas   
Дата:   19-08-16 12:20

Ако искаш fisheye на ниска цена и си готов да се лишиш от качество - най-евтиния вариант ти е някой адаптер за резбата на филтъра. Като гледам колко омазва Keldata, може и по-добри снимки да докараш ( в най-лошия случай май ще са еднотипни + допълнителна аберация )
А като цена, може да е около 100-140лв.

Друг вариант е да погледнеш lensbaby 5.8/3.5 Circular fisheye който май беше към 400-500лв.

Дата:   19-08-16 14:41

Има руски риби - направо с фабрични байонети за Никон и Канон. Не еярвам да са по-зле :)

Автор: Nikolas666   
Дата:   19-08-16 14:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »