Автор: marblebg
Дата: 11-08-16 15:11
Здравейте, казвам се Евгени. Имам регистрация от сравнително скоро и до сега главно чета във ФФ, но се налага да потърся вашата помощ за мой казус.
Малко предисловие за казуса:
Преди месец се сдобих с Canon 700D, който дойде с неоригинален грип, но грипа има само приставката за две LP-E8 батерии. Ще го ползвам за видео на баскетболни мачове - просто документиране в общ план на срещата. Главният проблем е, че понякога се налага да снимам по две срещи в един ден, без да имам време за презареждане на батериите. Имам комплект канонски LP-E8, като всяка една батерия ми дава възможност за заснемане на около 90-95 минути видео. Един баскетболен мач често е по 120 минути времетраене (задължително се заснема и загрявката), така че имам известен запас за един мач. Загледах се обаче, че повечето грипове идват и с приставка за 6 АА батерии и се замислих дали вместо да купувам втори комплект оригинални LP-E8 да не купя грип, да кажем Meike, и да ползвам АА батериите, които имам.
Зная, че много хора ще препоръчат "оригинален грип или нищо", но за съжаление бюджетът не ми го позволява.
Имах и една батерия LP-E8 аналог, но тя едва издържаше 50-55 мин. видео, не е добър вариант.
Търсих информация в интернет, но попаднах на противоречиви мнения.
Та казусът е: дали 2 оригинани канонски батерии LP-E8 (1120 mAh) ще издържат повече от 6 Eneloop Pro (2500mAh) при заснемане на видео?
Предварително благодаря на отзовалите се!
|
|