Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Издръжливост на батерии: 2 х LP-E8 vs 6 x AA Eneloop Pro
Автор: marblebg   
Дата:   11-08-16 15:11

Здравейте, казвам се Евгени. Имам регистрация от сравнително скоро и до сега главно чета във ФФ, но се налага да потърся вашата помощ за мой казус.

Малко предисловие за казуса:
Преди месец се сдобих с Canon 700D, който дойде с неоригинален грип, но грипа има само приставката за две LP-E8 батерии. Ще го ползвам за видео на баскетболни мачове - просто документиране в общ план на срещата. Главният проблем е, че понякога се налага да снимам по две срещи в един ден, без да имам време за презареждане на батериите. Имам комплект канонски LP-E8, като всяка една батерия ми дава възможност за заснемане на около 90-95 минути видео. Един баскетболен мач често е по 120 минути времетраене (задължително се заснема и загрявката), така че имам известен запас за един мач. Загледах се обаче, че повечето грипове идват и с приставка за 6 АА батерии и се замислих дали вместо да купувам втори комплект оригинални LP-E8 да не купя грип, да кажем Meike, и да ползвам АА батериите, които имам.
Зная, че много хора ще препоръчат "оригинален грип или нищо", но за съжаление бюджетът не ми го позволява.

Имах и една батерия LP-E8 аналог, но тя едва издържаше 50-55 мин. видео, не е добър вариант.

Търсих информация в интернет, но попаднах на противоречиви мнения.

Та казусът е: дали 2 оригинани канонски батерии LP-E8 (1120 mAh) ще издържат повече от 6 Eneloop Pro (2500mAh) при заснемане на видео?

Предварително благодаря на отзовалите се! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Издръжливост на батерии: 2 х LP-E8 vs 6 x AA Eneloop Pro
Автор: lamerko   
Дата:   11-08-16 15:21

Таман около 3-пъти повече. Да не говорим, че също толкова по-бързо се зареждат. Щом ще работиш с грип - логично е д аси купиш втори комплект батерии, но не от най-ментарските - има заместители, които са също толкова добри като оригиналните, а цената им е съвсем човешка.

Автор: BXMarkov   
Дата:   11-08-16 15:38

lamerko, имаш предвид оригиналните, че държат 3-пъти повече? Ако е така потвърждавам от собствен опит (пробвано с 5Д2), моето сравнение е за 2 пъти повече. Срещал съм и изказвания за обратното в мрежата, но при мен не се потвърдиха.

Автор: svetozar_stefanov   
Дата:   11-08-16 15:40

Преди време имах 5d с оригинален грип. Каквито и АА батерии да му слагах за проба издържаха около 50-100кадъра.

Дата:   11-08-16 15:40

Да, за оригиналните.

Автор: batsali   
Дата:   11-08-16 15:47

LP-E8 ---> 2 х 7.3 V х 1.12 Ah = 16.4 Wh
Eneloop -> 6 х 1.2 V х 2.5 Ah = 18.0 Wh

В зависимост от това как захранването в камерата прави нужното работно напрежение и какво е вътрешното съпротивление на конкретните батерии може да се окаже обаче, че LP-E8 ще изкара повече. Според моето експертно мнение, ще издържат горе долу еднакво в повечето случаи.

Публикацията е редактирана (11-08-16 15:51)

Дата:   11-08-16 15:51

batsali: кривата на батериите при отдаване на ток е различна - от там идва драстичната разлика в полезното действие.

Автор: JXT   
Дата:   11-08-16 15:51

Теоретично би трябвало да издържат горе-долу еднакво време, но на практика оригиналните батерии издържат повече. [smilie3]
Гирпа дали е оригинален или не - не е от голямо значение.

Дата:   11-08-16 15:55

NiMH 1.5V/1V = 1.5, LiIon 4.2V/3V = 1.4, така че отношението на напрежението при пълен заряд и пълен разряд е горе долу еднакво за двете химии. Разликите ще идват може би най-вече от вътрешното съпротивление. Ако от клетка с високо вътрешно съпротивление поискаш голям ток, напрежението кляка повече отколкото при клетка с ниско вътрешно съпротивление и дори да има достатъчно останала енергия, не можеш да я използваш в конкретното устройство, защото клетката не може да достави нужната мощност.

Публикацията е редактирана (11-08-16 16:06)

Автор: JXT   
Дата:   11-08-16 17:37

LP-E8 е на 7.2V

Дата:   11-08-16 17:45

Според настроението на производителите номиналното напрежение на тези клетки може да го срещнете написано като 3.6 или 3.7V. Аз взимам средното - 3.65V.

Дата:   11-08-16 18:54

Явно ще е добре да се насоча към LP-E8 и да забравя филма за АА батериите.

Голямо БЛАГОДАРЯ за бързите отговори![beer]
Имам да черпя бири, ако се организира някоя форумна среща [smile]

Дата:   11-08-16 19:49

6 броя AA са и с по-голям обем.

Автор: quazimodo   
Дата:   11-08-16 21:05

batsali написа:

> 6 броя AA са и с по-голям обем.

А бе, те ако вършеха и по-голяма работа, обемът нямаше да е проблем. Все пак влизат на едно и също място[smilie18][beer] . И в момента имам грип за Фуджи-то заедно с 3 негови батерии, както и 3 четворки Енелуп за светкавиците, но изобщо няма база за сравнение даже и при обикновено снимане, защото аз видео не снимам.

Публикацията е редактирана (11-08-16 21:09)

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   11-08-16 21:58

Купи видео камера като всички други отбори от НБЛ / БФБ или аматьорските лиги ... да не ти бяга фокуса, да снимаш непрекъснато и да нямаш звуците от обектива ако зуумваш във видеото.

Дата:   11-08-16 22:38

@LorDDemoniC - ако имах отпуснат бюджет от клуба нямаше да го мисля много, но помагам на приятел, а и баскетболът ми е тръпка от малък. Финансирам със свои средства това свое начинание. Комбинацията ще е 700D + 18-135 STM, така че звуци от зуум и фокус няма да има - вече направих и изгледах няколко тестови видеа [smile]
Предния сезон снимах с PowerShot SX20 IS от статив и нямаше оплаквания, въпреки че той редовно влиза във focus hunting. По ред причини обаче искам да го сменя.

Публикацията е редактирана (11-08-16 22:40)

Автор: quazimodo   
Дата:   11-08-16 23:58

И ако има и магически фенер за 700Д, трудно ще направиш лошо видео[smile].

Автор: baraba   
Дата:   12-08-16 02:36

магическия фенер как казвате ще освети цялата баскетболна зала?[smilie18] [smilie18] [smilie18]
супер магически ще да е[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: localhost   
Дата:   12-08-16 06:12

baraba: що се изказваш неподготвен не е ясно. Липса на внимание ли? Опит за шега ли?

Ето за кой фенер иде реч:

ML за 700D

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »