Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Горещи пиксели
Автор: Ariser   
Дата:   01-08-16 13:06

Последните дни бях из Родопите и използвах възможността за малко астрофотография. Уви след като се прибрах и отворих файловете за обработка се оказа, че са пълни с нежелани цветни артефакти(най-често двойка пиксели в непосредствена близост един до друг, които са изригнали в някой от основните цветове - червен, син, зелен). След малко игра с фотоапарата и заснемане на поредица от изображения с поставена капачка на обектива се оказа, че на по-дългите експозиции изображението буквално е съсипано. Но не говоря за регулярния long exposure noise. Чувал съм, че понякога може да има т.нар. горещ(топъл) пиксел, който може да даде подобен артефакт, но при мен те са стотици. Дали имам основание за притеснение или е нещо нормално? Прилагам файл за да добиете представа - леко редактиран за по-лесно забелязване на артефактите.
http://dox.bg/files/dw?a=1f42f9e99c

Отговори на това съобщение
 Re: Горещи пиксели
Автор: lamerko   
Дата:   01-08-16 13:49

По принцип горещите и студените пиксели се мапват автоматично от тялото или РОУ конвертора. Дал си някакво psd дето никой не знае какво си му правил... Както и да е - реално във всеки съвременен апарат има такива пиксели, но както казах - тяхното откриване е лесно и обикновенно става автоматично. Виж на твоето тяло как се задейства процедурата за ремапване на пикселите. Снимай също така в РОУ, където конверторите лесно се справят с проблема.

Re: Горещи пиксели
Автор: nasterish   
Дата:   03-08-16 10:14

Това да не е екстрата, при която се заснема и една допълнителна"черна" експозиция, за да коригира пламналите точки? Long exposure compensation...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »