Автор: metodiev_martin
Дата: 31-07-16 16:48
Боби, няма значение кой си, колко пари си платил или колко си готов да платиш. Без значение дали купуваш капачка за обектив, обектив или цяла система, в голямата си част, хората в тези магазини са некомпетентни, немотивирани и мързеливи - може би това е и една от причините, на всеки два месеца да срещам нови "консултанти", още по неориентирани и от старите. За седем години, от както имам "взимане - даване" с тях, много персонал се смени, но така и не откриха подходящ персонал (като изключим "трима от единия" и един и половина от другия магазин, които все още работят там).
Но темата не е за магазините, а за това, как и защо човек трябва или не трябва да си даде парите за "професионален" апарата (сиреч - огледално рефлексен апарат със сменяеми обективи).
Докато сами не стигнете до отговора - аджеба, защо ми е DSLR, какво искам да снимам и какво ми е нужно за да го постигна, ще си давате пари във всякакви синтезиси, павилиони и маркети и след 6-8 месеца, същите апарати и обективи, ще ги продавате в базара с "остатъчна гаранция" защото просто - "цветовете не са наситени", "фона не е размазан", "снимките са ми като от старата сапунерка".
Тези въпроси обаче, не съм чул някой, някъде да ги задава в "специализираните" магазини или пък друг да дава отговор на тях.
Хубавото в случая е, че регистрираният преди 2 дни анонимен потребител е написал какво иска да снима, което си е крачка напред в еволюционното развитие на "питащите".
|
|