Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Canon или Nikon - фотоапарат за начинаещ фото любител :)
Автор: kateto_docheva   
Дата:   28-07-16 18:16

Здравейте :) Сигурно вече Ви е писнало от подобни въпроси, но ще съм Ви много благодарна ако ми съдействате. Бих искала да си купя приличен фотоапарат+обектив до 900-1000лв. макс. Обичам да снимам, може би най-вече архитектура и архитектурни детайли. Спряла съм се на тези две предложения от photopavilion - Фотоапарат Nikon D3300 тяло + Обектив Nikon AF-P DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G VR или Canon EOS 100D тяло + Обектив Canon EF-s 18-55mm IS STM. Ще се радвам ако ми помогнете кой от двата би бил по-добрият избор :)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат за начинаещ фото любител :)
Автор: quazimodo   
Дата:   28-07-16 19:35

Никоня, щот е по-нов модел, майче[cool].

П.П. Ама само ако най-накрая ниските Никони са се сдобили с възможността да правят сами експозиционен клин[smilie5] [smilie5]!

Публикацията е редактирана (28-07-16 19:37)

Re: Избор на фотоапарат за начинаещ фото любител :)
Дата:   28-07-16 19:47

Питах чичо Гугъл що е екпозиционен клин, но нямам абсолютно никаква представа има ли го Nikon-a :D

Re: Canon или Nikon - фотоапарат за начинаещ фото любител :)
Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   28-07-16 20:21

quazimodo - не могат, защото не им се налага ;) В общия случай 1 frame HDR с Никон е точно като +/-1EV Bracketing с Canon, поне в този ценови сегмент.

Иначе за архитектура се търсят и по-широки обективи, а широкия на Канон е по-евтин, така че.

Автор: Twingo   
Дата:   28-07-16 20:26

Моделите са почти еднакви като характеристики. И двата са малки и леки, единствено захвата на канона може да ти се стори малко по-неудобен, но за всеки е различно. Иначе, наистина широкия 10-18 за канон е по-евтин, а и никона няма мотор в тялото, и повечето обективи за него са по-скъпи. Взимай 100д :)

Дата:   28-07-16 21:07

Мита, те не го могат още от Д40 а тогава им се налагаше, вЕрвай ми[beer]!

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   28-07-16 21:17

Това го знам, имах предвид актуалните модели от двата производителя в тази ценова граница.

Иначе наистина има елементарни от гледна точка на програмиране неща, които липсват в D3x00 и (малко по-малко) в D5x00 сериите. Bracketing-a определено е едно от тях.

Дата:   28-07-16 21:18

Много благодаря за инфото :) Ще разгледам за Canon 100d + обектив 10-18.. Иначе бях чела във форума, че е добър този обектив 18-55 IS STM и затова се бях насочила към него. Само ме притеснява матрицата на Canona, защото имах един стар Power Shot, който на 2 пъти се прецакваше.

Дата:   28-07-16 21:25

Бе, ти си вземи тялото с 18-55 СТМ-а пък после ще купиш и 10-18. Имай предвид, че работата с този канонски обектив не е лесна[smile].

Дата:   28-07-16 21:36

То за мен с никой няма да ми е лесно :) Предполагам 18-55 DC не е добра идея? Видях, че се предлага Canon и с такъв обектив..

Автор: smilen_k   
Дата:   29-07-16 18:49

Взимай смело Канона с 18-55/is stm
Никон могат само да си мечтаят за такъв китак.
Особенно ако имаш малки ръчички много ще ти допадне.

П.П.-Никонците да не ме ядът с парцалите сега[beer] [beer] [beer]

Автор: БОБИ-ЛЪВЧЕТО   
Дата:   29-07-16 18:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Jk.freeman   
Дата:   29-07-16 18:57

Автор: smilen_k
Никон могат само да си мечтаят за такъв китак.

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-07-16 19:10

Много благодаря за съветите. Ще отида на място да ги видя и да преценя кой е по-удобен, и разбира се ще питам и хората за мнение. Все пак май се спрях на canon-a, но ще снимам на място и ще реша :)

Дата:   29-07-16 19:11

В един друг, не толкова цивилизован фото-форум, за пускане на такива теми - N vs C и т.н. ти търкат гръбчето в банята с брезова метла [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: smilen_k   
Дата:   29-07-16 22:36

Jk.freeman https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/smiley_081917.gif

Автор: Jk.freeman   
Дата:   29-07-16 22:47

[beer] [beer] [beer]

Автор: colorphoto   
Дата:   30-07-16 03:06

квазимодо: Как да пита жената?

Няма лошо това са най-масовите фирми.

Автор: dimidumi   
Дата:   30-07-16 11:19

Неразумно ми се струва, а е казвано поне в няколко теми в този и други форуми, да си купите чисто нов най-нисък клас DSLR за 900-1000лв. , при условие, че има доста такива 2-ра употреба за 300-400 лв. (тяло с китак). Работата е там, че като се понаучат начинаещите и разберат за какво става въпрос, бързо се отървават от тези ефтинджос-пласмасарки на половин цена. Най-изгодни в ценово отношение са DSLR-и на Sony/Minolta & Pentax, имат си мотори в тялото и обективите им са по 40-50 лв. За 1000 лв. ще си купиш цяла система с поне 3-ри обектива. [beer]

Автор: metodiev_martin   
Дата:   31-07-16 11:37

БОБИ-ЛЪВЧЕТО изброените магазини може да са хубави, но докато не немарят адекватен персонал, който да продава в тях, по добре народа да пита в бг мама,фото форум, VW клуб и прочие. В единия магазин има трима адекватни, в другия един и половина, които знаят за какво са там, ако нямаш късмета да попаднеш на тях, по-добре да се върнеш друг ден или да си купиш техниката, която са ти препоръчали МАМИТЕ от бгмама или драгстърите от VW форума [smilie24]

Дата:   31-07-16 11:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: steeens   
Дата:   31-07-16 12:08

БОБИ-ЛЪВЧЕТО, попаднал си на адекватните служители, или като разберат какво търсиш са ти пратили тях.[beer] [beer] [beer]

Дата:   31-07-16 12:11

Автор: metodiev_martin   
Дата:   31-07-16 16:48

Боби, няма значение кой си, колко пари си платил или колко си готов да платиш. Без значение дали купуваш капачка за обектив, обектив или цяла система, в голямата си част, хората в тези магазини са некомпетентни, немотивирани и мързеливи - може би това е и една от причините, на всеки два месеца да срещам нови "консултанти", още по неориентирани и от старите. За седем години, от както имам "взимане - даване" с тях, много персонал се смени, но така и не откриха подходящ персонал (като изключим "трима от единия" и един и половина от другия магазин, които все още работят там).
Но темата не е за магазините, а за това, как и защо човек трябва или не трябва да си даде парите за "професионален" апарата (сиреч - огледално рефлексен апарат със сменяеми обективи).
Докато сами не стигнете до отговора - аджеба, защо ми е DSLR, какво искам да снимам и какво ми е нужно за да го постигна, ще си давате пари във всякакви синтезиси, павилиони и маркети и след 6-8 месеца, същите апарати и обективи, ще ги продавате в базара с "остатъчна гаранция" защото просто - "цветовете не са наситени", "фона не е размазан", "снимките са ми като от старата сапунерка".
Тези въпроси обаче, не съм чул някой, някъде да ги задава в "специализираните" магазини или пък друг да дава отговор на тях.
Хубавото в случая е, че регистрираният преди 2 дни анонимен потребител е написал какво иска да снима, което си е крачка напред в еволюционното развитие на "питащите".

Дата:   31-07-16 16:54

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »