Автор: MikeDimit
Дата: 20-07-16 13:52
Това са наши сънародници, българи
Колкото повече остарявам, толкова повече проумявам, че дефинирането е в основата на проблемите.
Не са сънародници , а съграждани, не са българи, а български граждани, със самосъзнание според изгодата или момента, с цел минимално съпротивление.
Как и защо се е стигнало до тук - дълъг и безсмислен разговор.
Какво да се прави? Няма рецепта на фона на идиотите политици и пунтиращи държавност служби.
Не ме обвинявай в сегрегация( расизма е друга бира), но и на двете съм върл противник. За да не скочат и от другата страна - не защитавам по външен признак никого - от циганите съм виждал лошо и много лошо, но засега още дишат.
Факт е че органите знаят какво става на територията им, кой и какво прави, но не могат , а най-често не искат да си цапат ръцете със саморазправа. Ако бяха краднали на баба последната кокошка, някой местен милиционер щеше да ги поломи от бой, ако е на кеф или на място. В случая турист загубва вещ. Е, дори и да я намерят в джоба на някой, нали си представяте как ще стане връщането и? Единствения шанс за реално връщане е да е съпътстшаща улика при арест. Иначе пишете бегало.
|
|