Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Препоръчайте ми външен Хард диск
Автор: catandgoddess   
Дата:   18-07-16 14:38

Нямам никаква представа кои са по-надеждни марки. Ще ми се да е поне 2 ТБ. Цената има значение, но, около 150- 200лв е ОК.

Добър търговец, предпочитана марка ?

Мерси[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте ми външен Хард диск
Автор: lamerko   
Дата:   18-07-16 14:47

WD, за предпочитане е черната серия, но е извън бюджета.

Автор: BXMarkov   
Дата:   18-07-16 14:51

И аз препоръчвам Western Digital, ползвам два от тези и съм доволен.

Автор: pdimitrov   
Дата:   18-07-16 14:53

И аз съм за WD, но не е лошо да се каже дали става въпрос за 2,5 или 3,5".

Автор: demiman   
Дата:   18-07-16 14:56

2,5

3,5

Автор: dimidumi   
Дата:   18-07-16 15:12

Най-изгодно в момента е ХДД 5ТБ , около 300 лв. е. Не пестете от сторидж, колкото повече, толкова по-добре. Марката вече почти няма значение, технологиите са достатъчно напреднали и почти едни и същи. [beer]

Автор: asahi   
Дата:   18-07-16 15:23

Сега е моментът да помислиш за NAS, особено ако имаш локална мрежа.

Дата:   18-07-16 15:29

Ох, не знам какво е NAS.

Май се спрях на WD 1TB

Другият проблем, който откривам е, че нямам идея какво е 2.5/ 3.5 [smilie8]

За около 125 лв мога да взема 1ТБ, за около 170лв- 2ТБ

Разбрах какво е 2.5/3.5 :)))

Тоест, прочетох, че е инчове, та се чудя дали за мен има значение[smilie8]

Публикацията е редактирана (18-07-16 15:33)

Автор: demiman   
Дата:   18-07-16 16:38

Има - малкия е само през USB, големия не е удобен за пренасяне ... айде прочети малко ... [shtrak]

Автор: Fifata   
Дата:   18-07-16 16:56

Аз ползвам на WD, два модела My Book и My Passbook и от двата съм много доволен.

Автор: roumen6   
Дата:   18-07-16 17:12

аз ползвам 20-тина ADATA (1 TB и 2TB) и съм много доволен от тях... имаше подобна тема във форума - трябва просто да ползваш търсачката.

Дата:   18-07-16 18:10

Така, сега ще прочета demiman :)

А търсачката...сега ще я питам и нея :)[smilie24]

Автор: petrov88   
Дата:   18-07-16 18:21

Oще по- накратко и ясно- тия, които масово ги виждаш по магазините са 2.5 инча. А горе ти обясниха за марката. То си е обикновен хард, но в кутийка.

Дата:   18-07-16 18:25

Аз с Гугъл никак не се разбирам, или грешно питам или е тъп. Май първото.

Опитах да търся разлики между 3.5 и 2.5, стана ми интересно ей- това какво точно означава:

малкия е само през USB, големия не е удобен за пренасяне

Малкия е през USB, а големия ?

Представете си IT специалист, от добрите. Аз съм абсолютната му противоположност. Ако той е +, аз съм същото с - :)

Публикацията е редактирана (18-07-16 18:26)

Автор: Gru   
Дата:   18-07-16 18:30

ползвал съм няколко марки, но най - доволен съм от WD, моят е my Passport, за всякакви OS, за всякакви нужди :) Имам го от много години ( някои от другите ми се предадоха вече )
То вярно , че е само кутия , електроника и диск вътре :) Ама дали няма разлика в електрониката , да върви всичко бързо, или в кутиите да са прахо и ударо устойчиви ?

Автор: lamerko   
Дата:   18-07-16 18:43

Нормално е във форума да обереш всевъзможни IT глупости. Почти всички външни дискове имат USB интерфейс, някои имат ЛАН, Уай-Фай, еСАТА и т.н. Всъщност интерфейса не е важен - той е функция на кутията. Ваното е какво има вътре в кутията. На първо време добре е да се купува външен диск от производител на дискове. Някой спомена АДата, но не ми е известно те да правят твърди дискове (да не се бърка с SSD) - просто не се знае какво има в кутиите. Дали да е 2.5" или 3.5" - първите се ползват, когато трябва да се разнасят често и по принцип не бива да се използват за важни архиви. Проблема при тях е, че освен като цяло са по-бавни, но и физическата сигурност на данните е по-ниска. Самото разнасяне също е предпоставка за физически повреди. Удобото при тях е, че в повечето случаи не се нуждаят от допълнително захранване, а си взимат нужното през USB/eSATA. Големите 3.5" дискове са доста по-обемисти, нуждаят се от захранване (чрез адаптор за 220В), но предоставят по-голяма степен на сигурност. Частен случай на сторидж е комбинация от 2 или повече диска в масив и връзката му с друг подобен чрез клауд услуги.

Дата:   18-07-16 18:50

Lamerko, благодаря :)

И на другите, но сега се ориентирах и попълних празнините в познанията си до нужното ми за потребител ниво :)

Така. Мисля, че 2.5 ще върши работа, просто ще си прехвърля снимки от ПеЦе то на него, че се задръсти. Нищо важно[smilie5]

Не мисля да го разнасям много. Просто още една черна кутия до компютъра:)

[smilie24] [beer]

Автор: victory13   
Дата:   18-07-16 18:51

Нека са 2 [cool]

Дата:   18-07-16 18:55

https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/271.gif

Автор: 798099   
Дата:   18-07-16 19:11

Това с дисковете е малко като с картите памет. Въпрос на късмет и шанс да не попаднеш на качествено брандирано менте. Досега съм изхвърлил 2 бр. WD 2,5". В момента имам 1ТВ Adata 2,5 и нямам оплаквания засега. Основната информация се пази на 1ТВ Seagate, като имам два пълни дубъла (разбирай и инсталациите, на два външни HDD без кутии, които са надеждно съхранени в онези станиолените (аз ги наричам така) опаковки.

Това не, защото съм IT спец, но единият от синовете ми е. И понеже съм го видял какво може, имам му доверие и го слушам.[cool]

Това, обаче, съвсем не означава, че съм напълно защитен от загуба на информация. Съгласно едно от тълкуванията на принципа на Питър е, че всичко, което може да се развали, рано или късно се разваля.[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (18-07-16 19:18)

Автор: Konstantinov   
Дата:   18-07-16 19:40

Не взимайте евтин NAS на WD няма следене на здравето и състоянието на диска ,вътре диска е евтин зелен и моят изведнъж падна- здравето на 83 процента и спря да зарежда, линукса е на диска.
Вземете диск, на който под уиндос ще може да следите здравето и температурата.
Ползването на диск със захранване като на телефон е несериозно,едно спъване в кабела спира захранването и може да доведе до проблеми с диска.
Редовно архивиране на червен про с 5 години гаранция дава сигурност, примерно веднъж на месец .Като ми падна 3тб диск NAS My book live преди месец се оказва че каквото потърся го намирам ,на други флашки и лаптопи и компютри дето нещата са правени прехвърляни пращани по мейли.

Автор: compur   
Дата:   18-07-16 19:43

Обява:

55-годишна майка на трима програмисти търси някой неувреден на тази тема да я научи как да ползва интернет.

[smilie5]

Автор: axlastro   
Дата:   18-07-16 19:54

Аз си взех втора употреба WD от синята серия, от една компютърна фирма с 1 година гаранция (свалят ги от лаптопи на клиенти, които си слагат SSD) и го мушнах в една кутийка с USB интерфейс. Може да не е най-елегантното решение, но със сигурност е доста евтино.

Автор: yarek   
Дата:   19-07-16 07:31

Още един глас за WD,ползвам my passport 1tb. Трета година вече без никакви забележки. Скоро ще се наложи да купуаам още един и със сигурност ще е от същата марка само че с повече вместителност :)

Дата:   19-07-16 10:24

Финално се спрях на 2 х 1ТБ WD Black...2.5 :)

Снощи, след като взех решение седнах на компютъра и поразчистих... да махна тъпотиите един вид[smilie21]
Резултатът е, че като потрих сериозно останаха под 300ГБ и суетата ми заработи срещу разума[smilie5]

Ако бях продължил щях да остана с 35ГБ музика, 80-90ГБ филми и 10-20 снимки[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Хубаво е да се поразчистят нещата[thankyou]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »