Автор: 1swamp2frogs
Дата: 17-07-16 21:25
Баце сакураки, като караш от доста време колео би трябвало да знаеш, че колело за спускане под 1000лв единствено твърдак демек само с предна вилица. Бюджетен вариант е някоя рамка 14-15-16" + някаква вилка с поне 150 мм отпред, може Rux Triple. Колелата за спускане за друго не стават, с него и наравно е гадно да се кара. Само едни хубави гуми са ти 150 лв, да не говорим за здрави шини, главини, курбели поне деоре. И термина леко спускане не съществува. Аз имах крос кънтри колелце с което се качвах на Витоша до Черни връх и после се пущах надолу, тежеше 10кг, гумите му бяха 1.5" с кекави леки шини и проблеми не съм имал. Рамката беше 21", аз съм 185см. Прави си математиките ако можеш. Всичко е в главата. Моето предложение до този бюджет е нещо като Драг Онтарио/RAM HT2 на старо или подобен клас, по възможност с вилка поне 120мм до 140мм и да не е Zoom или Suntour XCR.
пс - по едно време имах рамка драг клаймбър 14" + Рукс Трипъл + шини Mach Magma + главини Shimano Deore + курбел Shimano Deore Hollowtec 2 + гуми WTB Timberwolf. Може да си сметнеш в пари колко струва - и това е съвсем базово.
Публикацията е редактирана (17-07-16 21:32)
|
|