Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Светкавица за никон д7200
Автор: andrei88   
Дата:   01-07-16 16:36

Здравейте на всички. Тайкато обмислям да си вземам фотоапарат , исках са си купя цял комплект . Демек кит 2 ибектива плюс аксесоари и светкавица ( най - вероятно отделно) , че китовите са смотани 90% от случайте.
Та гледам ги в ебай и една не намерих да пише че е за д7200 има за 7100 и 7000 но 7200 не ! Как да разбера коя светкавица е съвместима с апаратът който искам да си взема? И ако може да ми кажете нещо повече като инфо за светкавиците и техните спецификаци ,ще съм ви много благодарен .

Отговори на това съобщение
 Re: Светкавица за никон д7200
Автор: kvakioh   
Дата:   01-07-16 16:47

Като се вземе някоя никонска светкавица, като SB-800, 900, 5000...и т.н. няма как да се сбърка и да се мисли коя е съвместима, коя не.

Автор: silvesar   
Дата:   01-07-16 16:52

Какъв ти е бюджета?

Автор: Pavlov   
Дата:   01-07-16 17:07

Всяка светкавица, която е съвместима с D7100, е съвместима и с D7200. Взимай смело.

Дата:   01-07-16 17:46

Ами не знам точно какъв ще е ,тайкато незнам точно какво ще ми остане след като си взема апарата но мисля че 200тина лева ще мога да отделя .
Никонските са доста скъпи искаше ми се някоя търт парти :) . По възможност да е на 100% съвместима с апарата и да има ръчни настройки .

Автор: ombre   
Дата:   02-07-16 16:16

Йонги 4 и си готов,щом никонската ти е скъпа.

Автор: ishootraw   
Дата:   02-07-16 18:31

Nissin също са много добра алтернатива на Никонските, а и са много качествени и надеждни. Имам Nissin i40 (много компактна с ttl, ръчни настройки, интуитивно меню) и Di700A (това им е флагманът по-голяма, пак лесна за употреба, ttl, HSS). И двете работят перфектно с моя Д7100. Само ти трябват хубави синхронизатори. Di700A даже си има и вграден приемник, тоест трябва ти само предавател, има също на Nissin. Но аз ги ползвам с други синхронизатори.

Дата:   02-07-16 22:55

какво е синхронизатор ? и дайте някакъв пример за добър синхронизатор ?

Дата:   02-07-16 23:17

Това е в случай, че ползваш светкавицата отделно от тялото. Трябва да имаш предавател (слага се на тялото) и приемник (слага се на светкавицата, освен ако няма вграден такъв).

Дата:   02-07-16 23:26

А става въпрос когато ползвам светкавицата безжично а не когато е на самия апарат така ли ?
Скъпи ли са самите предаватели ?

Автор: PhotoBo   
Дата:   02-07-16 23:33

абе момчета какви ги приказвате, само аз ли имам светкавица, която контролирам безжично в slave mode, директно от апарата, без да е закачена на него??? И в другата тема писах дето се търси аксесоар (синхронизатор) за такова управление. Моята е китайска под 200лв! Верно, че не съм много в час със светките, няма интерес и гледам минимално да използвам, ама защо някой не е в час повече не обясни как стоят нещата и че не винаги е нужен синхронизатор, при работеща предна вградена светкавица за водеща??

Дата:   02-07-16 23:36

Да. Ами има различни като опции и цени. Виж какви варианти има в магазините. Моите конкретно сa Haennel към 200лв комплекта предавател и приемник.Но ти можеш да си вземеш първо светкавица да поснимаш малко на тялото първо. Из нета има доста полезни материали какви опции имаш със светкавица на и извън тялото.

Автор: iavorianev   
Дата:   02-07-16 23:53

Боби,много често оптичното палене не е подходящо (слънчев ден,голяма дистанция и т.н). Да не говорим че на почти пълна тъмница не можах да запаля сб910ката на 5 метра разстояние само защото оптичния и сензор е завъртян от едната страна

Дата:   02-07-16 23:56

доста търсих и не можах да намеря свясна тема за обяснение .
Дай някой линк за теми как работят светкавиците. Изобщо едно добро инфо за светкавиците кой марки се сработват добре с никонските апарати и са качествени що годе поне :Д

Автор: PhotoBo   
Дата:   02-07-16 23:57

Това обяснява нещата, аз вече взех да си мисля, че нещо съм прегрял [smilie5]

Дата:   03-07-16 00:23

Мда, кофти е ако снимаш нещо, светкавица нагласена, моделът и той и оп...не светва светкавицата. Паленето оптично не е сигурна работа. Зависи от светлината, позиция на другата светкавица и др.

Дата:   03-07-16 09:06

Ползвам това ,мисля е най-добрия вариант цена-качество,слагам съм ги на няколко модела камери вкл и Д610, и си бачка без грижи.

Публикацията е редактирана (03-07-16 09:08)

Автор: iavorianev   
Дата:   03-07-16 10:43

Ползвам Yongnio 622N. След щателно проучване май това се оказа най евтиния вариант за да имаш всички екстри (TTL, HSS), впоследствие се оказа че ттл не ми трябва, но без ХСС не мога. Все пак няма как да не трябва като снимаш през деня на отворени бленди. От Алиекспреса мосля че излизаше към 150 лева, но аз го взех от тук за 180 лева заради двете години гаранция. Доволен съм,засега нямам грижи с тях

Дата:   03-07-16 13:03

това йонго 622н не е светкавица е бежичен контролер .
гацебаце светкавицата изглежда добре ама няма ръчна настройка и не пише с кой модели може да работи .... :( и колко време и трябва да презареди след снимане на 100% от мощтноста си .

Дата:   03-07-16 15:20

andrei88:Ползвал съм я на: SONY A77M2, A6000, NIKON D610, CANON 650 D, бачка без грижи,както закачена ,така и с тригера.Презареждането става много бързо,но точно колко сек.не мога да кажа,но мисля ,че за парите си е добър вариант,аз я взех за 120 и тригера за 65,общо 185лв.Моята няма TTL,но това е понеже,когато я взех бях с 77М2,а за сони Йонги не предлагаха с тази екстра,на мен не ми липсва,но за Каникон,доколкото знам,се предлага и с него.
Успех с покупката.

Публикацията е редактирана (03-07-16 15:21)

Дата:   03-07-16 16:21

Ами благодаря за инфото . А да попитам от каде си я взе в бг ?

Дата:   03-07-16 21:26

Мой френд ми я поръча от алиекспрес,тук в базара също се намират,предимството,е че тук е една иея по скъпо,но може да я пробваш,докато там е на късмет.Просто,покрай негови покупки,реших да ги поръчам,иначе гледам да си взимам неща от тук,заради възможността да се видят и тестват.

Автор: Kras-cho   
Дата:   03-07-16 23:51

Аз ползвам тазиhttp://www.lightingrumours.com/shanny-sn910ex-rf-review-7567

Имам я от скоро,може би 2 месеца.Не снимам профисионално и мисля ,че ми е напълно достатъчна.
Има доста настройки,може да я разгледаш ако имаш интерес[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »