Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Брой кадри в секунда?! - ПРОБЛЕМ!!!
Автор: cvetanov95   
Дата:   16-06-16 21:10

Имам canon 1100d. Той трябва да снима 3к/сек. Вместо това снима само 1/сек. Без значение от скоростта - дори и на 1/4000. В режим continuous shotting. С utra 10 class 16 gb 80 mb/sec.

Имате ли идеи на какво се дължи този ограничаващ проблем и как да го реша?! Благодаря предварително :)

Отговори на това съобщение
 Re: Брой кадри в секунда?! - ПРОБЛЕМ!!!
Автор: Pavlov   
Дата:   16-06-16 21:32

https://www.youtube.com/watch?v=d4TKj-kJ2QM

Твоето 1100D така ли звучи?
Моето - да. И го смятам за нормално.

Публикацията е редактирана (16-06-16 21:35)

Дата:   16-06-16 21:56

Да, като на видеото е, НО. Е ся стана още по-интересно.

Я ти виж тоя видеоклип:
https://www.youtube.com/watch?v=D0t-p1DjEqw

https://www.youtube.com/watch?v=D0t-p1DjEqw
ВИДЕО

Автор: asahi   
Дата:   16-06-16 22:23

Прочел ли си целия менюал? Обикновено отговорът е там.

Дата:   16-06-16 22:37

Пробллемът е открит. Като се снима в джипег е 3/сек, а в роу 2. Ах,,,, да живеят хората с пари и с 5д мк3. Другите да си бием главите и да мрем!.. [cool]

Дата:   16-06-16 22:38

Честито прозрение! RTFM [cool]

Автор: test1011   
Дата:   16-06-16 22:47

Какво не ти харесва на 1100д ? камерата си е много добре 4 години съм я ползвал , единствено ме дразнише видеото, че е 720 ама от към снимки не можеш да се оплачеш камерата и за сватби съм я ползвал пък не знам къде ти е проблема... че и мачове даже съм снимал с 1100д нищо и няма на камерата, с 2 кадъра в секунда можеш изключително много неща да уловиш , когато можеш да предвиждаш нещата и с 1 кадър ще правиш страшни кадри инак и с 1dx2 да снимаш с 16 кадъра в секунда кел файда като не можеш да ги използваш както трябва.. трябва да предвиждаш нещата :)

Автор: batsali   
Дата:   16-06-16 23:00

Хвърляйте ги тия камери. Кой прави снимки в 21ви век. Сега е ерата на видеото. 60fps [cool]

Дата:   16-06-16 23:11

Чудесна машина е за парите си. Но много неща ограничават.

Ергономия, размери, липса на бутони и малкия диспелй, ИСО!!! "труден" визьор и др.
Мхм.. с една дума - ПАРИ!

Автор: BXMarkov   
Дата:   17-06-16 00:06

cvetanov95, не се сдухвай от подобни работи, с времето и пари ще се намерят, всичко ще си дойде на място. Хубаво е човек да има цел, като има цел и средства ще се намерят.

Дата:   17-06-16 01:34

ергономия според мен е до лично предпочитание а канона са топ в това така, че просто си намери камера която на теб да ти е удобна.. размери.. ? стига тва е много малка машинка аз ако не снимам с видео steady cam ми омаляват ръцете на 10тата минута (5d2 + tamron 24-70) голямо нещо си е и тежи ... малък дисплей.. никога не го ползвам - научи се да ползваш хистограмата ще ти даде много по-точна информация.. исо ? до 800-1,600 нямаш проблем, вече има сравнително евтини и светлосилни твърди обективи, друга опция ти е светкавица пак за 120-150 лева ще намериш някаква читава (godox TT600-икономичен и качествен вариант)

Считай тези съвети за безплатни, когато ти затворят вратата използваш прозореца, прескочи стената, прекопай дупка, ако трябва мини през шибаната стена.. варианти винаги има бъди креативен и се адаптирай към обстановката аз като минах от 1100д на 5д2 очаквах магия...еми нищо не стана това е и тогава потърсих проблема в себе си.. просто 5д2 ми даде повече свобода за обработка но аз обработвам много а ме съмнява ти да правиш детайлен ретуш :)

Автор: da.fo   
Дата:   17-06-16 03:02

И в крайна сметка:
3 кадъра прави в джипег
2 кадъра прави в роу
1 кадър казваш , че прави твоя canon 1100d. Туй какъв формат ще да е [smilie11]

Дата:   17-06-16 06:57

Автор: cvetanov95
Дата: 16-06-16 23:11
Чудесна машина е за парите си. Но много неща ограничават.
Ергономия, размери, липса на бутони и малкия дисплeй, ИСО!!! "труден" визьор и др.
Мхм.. с една дума - ПАРИ!

Тези ограничения са само в съзнанието ти [smilie25]
Имам 1100D от 3.5 години, имам и D7100 от 2. Nikon-ът е по-голям и удобен, с много бутони, голям дисплей и визьор, повече носи на високо ISO. Обаче напоследък правя повече снимки с Canon-а. Просто за него имам повече обективи. Може да са евтини и пластмасови, но ми вършат работа.

Автор: lamerko   
Дата:   17-06-16 12:04

da.fo: и двата заедно + калпава карта :)

Дата:   17-06-16 12:24

lamerko, с каква скорост според теб 1100D записва снимките, че картите не успяват да му насмогнат?... [smilie5]

Дата:   17-06-16 12:30

Нямал съм 1100, но съм имал по-стария модел 1000Д. Учудващо е как на клас 4 карта скоростта пада тройно - сам сметни [smilie18]

Автор: demiman   
Дата:   17-06-16 12:37

По-интересното е камерата да разполага и с повечко кадри в секунда и заради картите да не може да се използва на макс [smilie5]

Дата:   17-06-16 15:11

demiman същата работа като Станчо, той искаше да бъде гъзар да не работи и да кара БМВ, та нашия Станчо тегли заем и виж го сега кара БМВ на гладно .. та същата работа да имаш пари за 1dx2 и да не ти останат пари за читави карти хаха

Автор: localhost   
Дата:   17-06-16 15:47

За 1Dx-a Lexar 1066x е истината.

Автор: Pac   
Дата:   17-06-16 16:35

Това клас 10 практически нищо не означава, някаква минална скорост на четене... При снимане много по-важна е скоростта на запис.
Аз смених един Сандиск Ултра клас 10 (на него пише 48MB/s, което е скорост на четене) с Лексар 2000х, пак клас 10 (скоростта на четене написана на него е 300MB/s).
Разликата е ОГРОМНА.
Проверих тестови скорости на запис на двете карти. Едната пише с 12МБ/с другата с 60МБ/с. Тези 60МБ са реално измерени при използване с моето тяло Fujifilm Х-Т1.
С новата карта все едно имам ново тяло, много по-бързо реагира при снимане, разглеждане на снимки и всичко.

Публикацията е редактирана (17-06-16 16:36)

Автор: Pac   
Дата:   17-06-16 16:39

И все пак, не би трябвало картата да повлиява броя кадри в секунда, поне първите няколко кадъра, които отиват в буфера. Проблемът е колко време може да поддържа това темпо и колко време след пускането на спусъка камерата ще в несвяст (докато изпразва буфера).

Дата:   17-06-16 16:41

Pac: 1100 е сравнително старо тяло от най-нисък клас, където НАРОЧНО трансфера на слота е ГРУБО ограничен. Няма значение колко по-бърза ще ти е картата... то дори на моето 6Д слота е скопен жестоко, за да могат да продават 5Д-тата и 1х

Дата:   17-06-16 21:45

Скоростта на снимане се определя от:
- възможностите на затвора
- скоростта на обработка в процесора
- обема на буфера
Всичко това струва пари, които вие не сте платили. Не е нормално да очаквате супер резултати от тяло в entry клас.

Дата:   17-06-16 22:03

asahi +1
Получаваш това за което плащаш.

lamerko - кое е старото на камера от 2011 ? камерата си е екстра. Не, че е нарочно - не мисля, че има такава конспирация.. не можеш да получиш всичко за малко пари има си класове апарати - 6д - entry (по-малка издръжливост на затвора, функционалност абе оразяна камера за по-малко пари) докато 5д и 1д - pro (повече възможности - повече пари)

всичко е пропорционално и пак казвам човек получава това за което плаща но трябва и да може да работи с това което има щом бюджета ограничава трябва да е креативен човек

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »