Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikkor 16-85 - лошо качество при стабилизация
Автор: superhuman   
Дата:   15-06-16 22:37

Здравейте!

От скоро притежавам въпросния обектив, купен втора ръка. Тялото е D5300, като е направена калибрация към обектива. Много съм доволен от рязкостта в изображението, но само при изключена стабилизация. Когато тя е включена, картината става мазна. Тествал съм го на различни скорости и бленди, проблема си остава. При live view, картината със стабилизация е чудна.

За сравнение имам и 18-105, с него няма разлика в изображението при включена и изключена стабилизация, т.е. няма проблем там.

Ако има някой с подобен проблем, може да сподели впечатление?

Отговори на това съобщение
 Re: Nikkor 16-85 - лошо качество при стабилизация
Автор: БОБИ-ЛЪВЧЕТО   
Дата:   15-06-16 22:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: test1011   
Дата:   15-06-16 22:52

Сам си стигнал до извода според мен, нещо в стабилизацията куца ако ти е толкова важна го дай на сервиз ама го пробвай и на друго тяло все пак

Автор: ivo399   
Дата:   16-06-16 07:31

16-85 има актив и нормал. С две думи не можеш да изключиш стабилизацията. Актив е за снимане в движение (от превозно средство и т.н.). Може би за това ти се струва по-зле. За нормални снимки според ръководството е добре да се снима в нормал режим.

Автор: EvaJor   
Дата:   16-06-16 08:51

Разбира се, че може да се изключи стабилизацията. Има VR - On-Off

Автор: PhotoBo   
Дата:   16-06-16 09:27

Автор: ivo399
Дата: 16-06-16 07:31

16-85 има актив и нормал. С две думи не можеш да изключиш стабилизацията. Актив е за снимане в движение (от превозно средство и т.н.). Може би за това ти се струва по-зле. За нормални снимки според ръководството е добре да се снима в нормал режим.

OMG [smilie18]

Автор: БОБИ-ЛЪВЧЕТО   
Дата:   16-06-16 09:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: lmitov   
Дата:   16-06-16 09:36

Има актив и нормал за режимите на стабилизацията, но има и превключвател VR - on/off. Иначе какво правим в моментите когато не ни трябва стабилизация. Аз поне не знам обектив, на който не може да му се изключва стабилизацията.

Автор: quazimodo   
Дата:   16-06-16 10:33

Тестовете от ръка ли ги правиш или от статив? Освен това има и една малка подробност, че на стабилизацията и трябва време, около секунда, за да влвзе в режим.

Автор: vinse   
Дата:   16-06-16 10:40

По принцип ако правиш тестовете на статив, стабилизацията трябва да е изключена, защото ако е включена именно тя има голям шанс да ти замаже изображението.

Автор: ivo399   
Дата:   16-06-16 11:26

Смятай от кога не съм го изключвал, че чак съм забравил че има такъв бутон. За статив е добре да е изключен.[smilie6]

Иначе при всякакви скорости и бленди на нормал, не съм виждал проблем.

Се тая, ако си убеден че не е "user error", го носи на сервиз. А тук има малко за VR - http://bythom.com/nikon-vr.htm.

Автор: nokoniko   
Дата:   16-06-16 11:38

Тази стабилизация на обективите е направена, за да се снима по-качествено от ръка и да няма размазване.Да отива в СЕРВИЗА.Въобще статива не трябва и да го коментираме.......

Автор: superhuman   
Дата:   16-06-16 11:45

Да тестовете са от ръка. Дали е active или normal няма голямо значение - все е мазна картината. Не ми е голям проблем това, реална необходимост от стабилизация имам предимно като снимам видео, а там проблеми с качеството няма. Ще го тествам на още едно тяло, но съм сигурен, че и там ще е така. Възможно е да е бил изтърван от предния собственик или просто да е проблемна бройка. Отвън е безупречен, без следи от удар или друго.

Автор: test1011   
Дата:   16-06-16 12:53

За видео хората са си измислили steady cam, fly cam и т.н. което ще ти излезе по-евтино според мен от тва да го дадеш в сервиз а и стабилизациятс ще ти е е пъти по-добра

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »