Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Счупен/Повреден обектив , моля за помощ!?
Автор: goldstar   
Дата:   29-05-16 19:09

Здравейте колеги ! Днес ми се случи нещо ужасно! Апарата ми падна от маса за пинг-понг докато нагласях младоженците и беше закачен 17-55 никор 2.8 . Та от цялата катафония която се получи апарата продължи да си функционира като му закачих друг обектив , но на обектива байонета му се разглови целия (повреди се) . Въпроса ми е към които кадърни инженери да се обърна които да ми помогнат и да ми решат проблема без да ме бавят 20-30 дни????? [smilie11] И също да си пращам ли тялото заедно с обектива за да го прегледат и него за всеки случай да няма проблем за по нататък и също да ми го калибрират с обектива ??[smilie11] Изключително съм разстроен и ми е болно . Благодаря от сега на отзовалите се !! [smitten] [smitten]

Отговори на това съобщение
 Re: Счупен/Повреден обектив , моля за помощ!?
Автор: marrio31   
Дата:   29-05-16 19:22

Този обектив е доста здрав,не е некачествена сглобка,не ми се вярва да се е разглобил при падането,много е вероятно да има нещо счупено.Питай в "профайлд" на друго място не ми се вярва да ти помогнат,успех.

Автор: lamerko   
Дата:   29-05-16 19:28

Захвата на байонета е направен така, че да се счупи при голям натиск, за да предпази тялото и да намали останалите щети по оптиката. Все пак никой не очаква да няма поражения при падане :)

Дата:   29-05-16 19:30

lamerko точно от там е счупен или разглобен вече и аз не знам как да го нарека , много зле ми мина целия ден и снимането (като настроение) . Обектина наистина е танк няма чупене но точно от където каза lamerko e "отлепен" дет се казва. и не мога да зумвам на ръка... Само профайлд ли е решението ? И ако да-утре направо го пращам [smilie2]

Дата:   29-05-16 19:34

И онова кабелче е скъсано за автофокуса леко го посъбрах без да губя и болт за да мога да го пратя ,но ако искате снимки макар и да му е трудно да го разглобя бих снимам.... (извинете ме за спама)

Автор: steeens   
Дата:   29-05-16 19:46

Успокой се, goldstar. Няма смисъл от снимки, само сервиз ще помогне. Изчакай повече хора да видят темата и да си кажат мнението за сервизите.

Дата:   29-05-16 19:54

http://www.freeimage.info/pictures/img_pictures/14645407991.jpg

http://www.freeimage.info/pictures/img_pictures/14645408241.jpg

Това положение е сглобено от мен за да няма липса на части... беше по драматично [smilie10]

Публикацията е редактирана (29-05-16 19:55)

Автор: realnoncho   
Дата:   29-05-16 20:35

Младоженци -> Професионален фотограф -> Официален сервиз на марката.

Иначе звучи сякаш очакваш ние да кажем какво му е, кварталния майстор да го сглоби и готово. Много е вероятно дори и някой много кадърен да го сглоби пак да не става вече обектив от него.

Автор: dekov   
Дата:   29-05-16 23:18

Профайлд е решението, и се надявам да не ти е първата сватба и да си му избил парите до сега, или поне за ремонта.
Успех !

Автор: asahi   
Дата:   30-05-16 02:47

Презрамката висеше ли отстрани на масата? Доста апарати така са падали.

Дата:   30-05-16 09:55

realnoncho прав си! Аз исках да прочета мненията на колеги относно сервизи . [beer]
dekov парите са избити отдавна и не е първата за радост :)

asahi презрамката не висеше , аз даже се чудя как успя да падни при положение че нито беше на ръба на масата нито близо до него обърнах се за миг и явно се е търкулнал понеже има грип и на грипа е закачено място за захват за страп презрамка и явно може ли се е търкулнал за което само гадая..., и след малко ще се свържа с Профайлд за да им обесня [smile]

Автор: lamerko   
Дата:   30-05-16 10:02

Случват се странни и необясними неща...

https://www.youtube.com/watch?v=CEYcGPF00l0

Публикацията е редактирана (30-05-16 10:03)

Автор: vga   
Дата:   30-05-16 10:04

Такъв обектив съм ремонтирал при Зентекс преди доста години. Проблемът беше подобен - след падане. Не знам дали още работи този сервиз де, но пробвай :)

Автор: m.djorov   
Дата:   30-05-16 11:25

Преди седмици колегата си изпусна раницата с техниката вътре. Само, че при него поддаде байонета на апарата + филтъра пред обектива - изпрати го в Профайлд и му го оправиха. Звънни им и се разбери с хората.

Дата:   30-05-16 11:42

m.djorov Благодаря ... след обяд обектива ще пътува за Профайлд ! [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »