Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 От къде да се закупи фотоапарат?
Автор: andrei88   
Дата:   26-05-16 15:23

Здравейте значи имам мерак скоро време да си закупя фотоапарат че мойто олимпусче остаря ...
По принцип съм се навил да си взема никон д5500 , но ми идва твърде скъп като цена в нашите магазини.
Та идеята ми е в моя град имаме частни магазинчета кадето носят само стока от германия и австрия преоценена защото има одраскано или пък някой си е пставил почти нов уред защото си е купил по хубав...
Но нямаме такъв магазин за черна техника като тв,телефони,фотоапарати и др.
Някой знае ли дали някаде има подобен магазин и ако има как мога да се свържа със собственика за да проверя какво има в наличност.
Аз съм от Хасково по принцип.

Отговори на това съобщение
 Re: От каде да се закупи фотоапарат
Автор: test1011   
Дата:   26-05-16 15:32

Провери в базара. Горе бутончето до "Форум"

Автор: pabadjiev   
Дата:   26-05-16 16:26

Заглавието - кЪде

Автор: jingov   
Дата:   26-05-16 16:53

По неграмотно запитване не бях виждал [smilie23]

Автор: vkk1   
Дата:   26-05-16 17:20

онлайн търговията скоро навърши 20 години, ние тепърва започваме да я откриваме. Но ... IT-то е настоящето и бъдещето на България, да живей!

Автор: pavka331   
Дата:   26-05-16 18:05

нов от Франция

Автор: lamerko   
Дата:   26-05-16 18:47

Само дето праща до ЮК :)

Автор: pavka331   
Дата:   26-05-16 19:15

Това кога е спирало някой ?

Дата:   26-05-16 22:38

мда видях го но само тяло то с обектива пак си идва 1000++
А за онлайн гледам имаще една добра оферта в амазон, пълен комплект плюс обектив и светкавица и още доста неща за 1840 лева :) .
Проблема е че нямам 1840 лева , а аз и не бързам особено просто искам да се информирам дали няма от някаде кадето може да попадне нещо на много добра цена както с бялата техника от австрия и германия и колела знам че носят дори ... а да няма фотоапарати хехе

Re: От къде да се закупи фотоапарат?
Автор: colorphoto   
Дата:   26-05-16 22:45

По-големия ти проблем е че не си се научил да пишеш що годе грамотно.

Поне главни букви кога и на кои думички се слагат да беше се заинтересувал.....

Автор: lamerko   
Дата:   26-05-16 23:24

pavka331: мен ме спира. Китайски търговец (регистриран в Хонг Конг) оперира във Франция, изпраща само до ЮК и не дава оригиналната гаранционна карта. Явно е сив внос и правят някакви схеми вероятно да не плащат мито чрез тия връткания... не казвам, че е опит за измама - описали са си схемата в информацията подробно и имат сравнително добър рейтинг, но цената за всичко това САМО за тялото е около 400 паунда (закръглено с доставката, може да дойде и повече), което по днешния курс е около 1030 лева, докато в България от представителя както си му е в реда и китов обектив, някакви безполезни екстри и две години гаранция е 1300 лева. Просто малката разлика в цената не си заслужава в този случай. Купувал съм си сив внос техника, но в моите случаи винаги разликата в цената е достатъчно драстична, че да се реша :)

Дата:   27-05-16 00:19

Не аз имах предвид някой магазин който внася стоки от чужбина ...
Имаме в моя град такъв за бяла техника от там съм си купил печка за врагждане от 1800 лева на 450, хладилник на самсунг от 2000 лева на 1000 лева и даже нямаха видими дефекти .
Обаче за черна техника не съм чувал никаде в областа и си викам някой може да знае :)

Автор: ivjordan   
Дата:   27-05-16 00:34

Нормално е да няма.
Бялата техника е едрогабаритна и неизбежно се получават леки транспортни дефекти, който не си заслужава да се ремонтират, а техниката се продава на значително занижена цена. При фотоапратите няма как да се случи (при телефоните също, примерно). Те са толкова дребни, че транспортния дефект в 99,99% от случаите е "тотална щета" и техниката се бракува. На запад има "refurbished", която е върната след дефект и сервизирана. Но това може да се случи на пазар с големи количества и съответно, големи количества брак, който се сервизира. При нас се продават 100-200 бройки от модел, най-много и ако имаме половин процент брак, не си заслужава тази една камера да я връщат на пазара като "refurbished".

С думи прости, няма такъв вариант от България. Или дебнеш промоция от типа на тази на един от техно-магазините преди две седмици, когато неизползвани неща се продаваха на цени под тези на употребявана техника, или купуваш втора ръка. Или купуваш "refurbished" от чужбина. Или "сив пазар"...
Варианти много, всеки сам си преценява, кой е най-добър за него.
Най-добре, някой да ти го донесе физически от Щатите, ама не всеки има тази опция.

Автор: boiski   
Дата:   27-05-16 00:43

Точно Nikon D5500 на този етап няма как да намериш - и читав - и без пари. А и като не ти стигат кинтите си вземи D3300 или D5100.
Търси в OLX, имаше един но и той е около 1200лв.
А магазин за Фото техника, леко чукната......и от 2000лв на 350лв....?
Изразявам мнение не като специалист или някакъв разбирач, а понеже преди една седмица си купих такъв от ФотоПавильон и е 1299лв с обектив 18-55mm
и аз нямах повече пари за даване и не го купих с 18-140mm. Сега ме е яд но на първо време, докато науча и усвоя работа с него ще я караме така.
Затова или следвай желанията си или скачай според летвата.

Дата:   27-05-16 00:50

разбирам еми ще търся опци и вариянти пък да видим :).
А я кажете какво мислите за самия апарат ?

Дата:   27-05-16 01:09

По въпроса с физическото носене от Америка, аз сега обектив търся и рових из много сайтове, но да ти кажа не виждам някаква огромна разлика.
Понеже мой приятел ще се прибира след два месеца и може да ми донесе обектива. Намерих в техен сайт за продажба на употребявана стока един обектив - Nikon Nikkor 18-140mm който се продава за $200 и е на 50 снимки. Казва че го е купил като китов на Nikon D7100 и не му трябва та за това го продава.
Между другото ако имаш някакъв сайт където може да ми го купи нов и да е толкова евтин че да си заслужава.... дай линк.

Автор: nikon7   
Дата:   27-05-16 01:20

Къде е този сайт?

Дата:   28-05-16 16:20

Някой да даде мнение за самия апарат, ако го притежава или е работил с него?

Дата:   29-05-16 11:39

Както казах имам го от 2 -3 седмици, четета, гледам клипове и го ползвам колкото са ми уменията и мога да кажа, че няма място за колебания в избора. Камерата е трепач за класа си.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »