Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tamron SP 24-70mm f/2.8 DI VC или Nikkor 24-70mm f/2.8G ED?
Автор: bestlap   
Дата:   19-05-16 12:43

Здравейте, въпроса ми е следният и ще се радвам ако се включат хора, които са притежавали или тествали и двете стъкла. Та каква е разликата между тях за разлика в цената от 1500лв. струва ли си да се вземе никора? Какво ще се получи в замяна на тези пари освен марката, ще има ли по-бърз фокус,по малко аберации,по остро изображение и т.н ? [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Tamron SP 24-70mm f/2.8 DI VC или Nikkor 24-70mm f/2.8G ED?
Автор: Daniel_P   
Дата:   19-05-16 14:09

Колега темата е дискутирани доста пъти, ако се разровиш в по старите теми за въпросните обективи ще намериш отговор на въпросите си!
На кратко и двата обектива са добри и си имат предимства и недостатъци!
Никона е по мек от 24до към 35, но е по остър от 50 до 70! Никона има една идея по добро цвето предаване но така или иначе всички снимки се обработват в повечето случай! Тамрона има стабилизация и позволява да се снима до към 1/30 с късмет до колкото помня! И двата са качествени и здрави обективи но може и да имат разлика! От там на татък е личен избор![shtrak]

Автор: to6e   
Дата:   19-05-16 14:19

По-скоро трябва да се сравняват стабилизираните версии, там разликата в цената е двойна. Nikon е с метален корпус и 77mm резба за филтрите.
От десетина дни снемам с Tamron-a, но нямам забележки относно бързина и точност на автофокуса. Пиксели не броя, тъй като си има фиксове при необходимост от високо качество.
Както е казал колегата по-горе, въпроса опира до финанси и личен избор.

Автор: PhotoBo   
Дата:   19-05-16 14:35

Имам Тамрона, предпочетох го заради цената и стабилизацията, която при този модел работи много добре! Когато го взех още нямаше стабилизиран Никкор. Ако имаш парите и държиш на името, вземи си стабилизирания Никкор, в другия случай избираш между марка и налична стабилизация. До сега още не съм намерил косур на Тамрона, та въобще не мисля да го замеатвам с друг. Иначе както Дани по-горе е казал - потърси, има адски много подобни теми, в това число и в чуждите форуми, където хората имат финансови възможности и са малко по безпристрастни от нас сякаш! Успех!

ПП: Забравих да кажа, че както аз не се оплаквам от Тамрона, така не съм чул някой да се оплаче от нестабилизирания Никкор! Добри стъкла са все, просто според мен Никкора е направен за яко натоварване и спиране на тока! Тамрона е също солиден, но може би идея по-нежен [smilie3]

Публикацията е редактирана (19-05-16 15:11)

Автор: colorphoto   
Дата:   20-05-16 01:33

При нестабилизирания Никкор имаше драми с някои бройки.....

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »