Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Честити - 50 модела за Full frame E!
Автор: hotsnail   
Дата:   04-05-16 01:16

http://briansmith.com/sony-a7-a7r-a7s-lens-guide/

Юбилей един вид. За 2 години и половина от 0 до 50.

Системата в момента е водеща като широки твърди обективи. Има двата най-качествени широки обектива в продажба за 35мм сензор. Накратко списъка е 10, 12, 14, 15, 18, 21, 25.....

А все пак доста от Канонските, Сони/Минолта и дори Никонски обективи работят горе долу добре.

доволен съм, че продадох никона, докато имаше кой да го купи [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Честити - 50 модела за Full frame E!
Автор: dimidumi   
Дата:   04-05-16 01:19

Е тва е [smile] Юбилей един вид, Киро разцепи мрака [smilie5] [beer] , честито [beer]

Автор: colorphoto   
Дата:   04-05-16 01:20

Има още кой да ги купува Никоните и Каноните,не бой се Кириле.....

Нека да се развива ФФ безогледалната система и мен ме радва,ама за по-малко чаркове в безогледалките и по-лесно сглобяване да ми искат повече пари и то с доста,щото били компактни и леки не ми е по вкуса.

Като поузреят още технологично и поолекнат финансово ще е хубаво за всички,ама има време още.....

Явно не съм прехластнат по безогледалките защото ми доставя удоволствие да снимам предимно с телеобективи.

Публикацията е редактирана (04-05-16 01:23)

Автор: PhotoBo   
Дата:   04-05-16 01:35

Честно казано при все, че имам безогледалка и с преходник ми стават всичките никонски стъкла не се виждам скоро да захвърля дслр-а и да продължа само с безогледалката! С двете да, само с ДСЛР - пак да, ама само с безогледалка - ми не съм аз, ако ще и чисто психологическа да е моята зависимост! Ама иначе си е за хвалене темата, та евала и от мен! [cool]

Автор: piknik   
Дата:   04-05-16 01:53

Те зор да покажат - колко са хубави "безогледалките", какво предимство ( то хубаво..., ама )и им намалиха размерите - видите ли - няма огледало... направо "Кореком" с Тоблерон и яйца...

Така навремето в Ерата на Джиесемите - Панасоник се изцепиха с най-малките апарати, дето не можеш да им намериш бутоните и излязоха от бизнеса...

Това последното не е меродавно, но намаляването на размера на апаратите до Грахово зърно - НЕ е + СПОРЕД МЕН.

Автор: colorphoto   
Дата:   04-05-16 01:55

Ми не е ергономично да е микроскопично тялото,макар японците да се увличат в такива минималистични дизайни.

Автор: КАНЮВИГЙ   
Дата:   04-05-16 02:04

Липсва един обектив и то един от най-важните!
Така, че инфото трябва да се актуализира.

Публикацията е редактирана (04-05-16 03:40)

Дата:   04-05-16 02:05

Хаселблат, Мамия в тяло на Сони А7 - "Що дадох 50 000 Евра - д$$ба.."

Да не спамя темата, то вече техниката е перфектна - въпросът е кой снима и какво снима.

Автор: mogila   
Дата:   04-05-16 08:53

Това са си туристически апарати. Колкото по-малки, толкова по-добре. Аз няма да си взема, защото са ми големи.

Автор: kvakioh   
Дата:   04-05-16 09:33

Не е юбилей, ами е може би помен. Не се прави на 2 години, ами на 1, на 3 и т.н. Черен хумор някакъв.
Сонита се развививат, само че се иска повече от самите тях да има обективи, а не да има "помагащи" от други, и да са толкова скъпи.
На мен лично не ми пречи. А7R [smitten] e чудесно допълнение в колекцията.
Благодарение на hotsnail и другите ползващи Сони (е, най-вече сам) също успях да си разбера за себе си, че няма нужда да купувам повече каквато и да е техника. [beer]

Автор: JohnyWalker   
Дата:   04-05-16 17:13

в Ерата на Джиесемите - Панасоник се изцепиха с най-малките апарати, дето не можеш да им намериш бутоните и излязоха от бизнеса...

Не е добър пример да се сравняват камери с телефони.
Нека да сравняваме ДСЛР-ите с филм-камерите. Kodak си мислеше, че може да лежи безкрайно на стари лаври. Е ДСЛР ги сгази, но който не помни историята е склонен да я повтори.

Един се оплаква, че безогледалните му били малки, друг че били големи, но на останалите 99% им харесват. Какво ако след години останат 1% ентусиасти снимащи с ДСЛР, то и сега има хора дето се опитват да ни убедят, че от филм по-хубаво нема.

Едно тяло може лесно да бъде направено голямо (да го наречем по-ергономично) пример Сони А3000, но един ДСЛР никога няма да стане по-малък и по-лек или да има един куп екстри (multi-mount, хистограми, зебри, пийкинг, безшумен затвор и т.н.) Когато на Никон тяло закачите Канонска оптика и й подкарате АФ ми се обадете [beer].

Ако до преди година-две войната беше Никон или Канон то вече е ДСЛР или Безогледален. Интересното е, че безогледалките биват оплювани, което е пример за безсилието на ДСЛР. Според мен вече ДСЛР трябва да доказват, че са по-добри, но с какво и как?!

Автор: mitpis   
Дата:   04-05-16 17:34

Харесвам безогледалните но не на марката Сони. Опита ми с тази марка от към страната на здравината хич не е добър, ползвал съм различни уреди и само един телевизор "Тринитрон" издържа повече време-всичко друго се скапа много бързо. Дано другите фотографски фирми изкарат нещо фулфрейм на по-ниски цени.Що се касае до иновации в технологиите марката е супер.

Публикацията е редактирана (04-05-16 18:11)

Автор: verkus   
Дата:   04-05-16 17:38

телевизор "Тринитрон>>SONY [smilie18] [smilie18]

Дата:   04-05-16 19:16

абе хора Сони А7 е най-евтиния фул фрейм цифрак въобще.....въобще в историята говорим.....

Какви глупости дрънкате?????

м43 апаратите са по-скъпи от фул фрейм безогледалка.....бива тъпотии ама....честно казано по тъпо нещо е бях чел последния месец

За здравината как да ви река имам близо 10 годишен А700 и 5 годишен некс-5 и нищо им няма след много много кадри и обиколки на почти цял свят.....Честно казано ДСЛР-ките са по-трошливи от безогледланите както и да го гледате. Пък и ремонта на безогледланото е по-евтин. Има само един затвор и толкоз - 200-300 лева и ви го сменят. Няма огледала, мотори за бленди, мотори за АФ, няма предавки, няма АФ сензор да се калибрира само от арабски гадател при пълнолуние, няма чудеса.....едно смотано Д7200 колчем един от 50-те механични детайла даде фира и сте вътре с 1000-ка....пак пълни глупости на кило дрънкаме.....

Публикацията е редактирана (04-05-16 19:18)

Автор: verkus   
Дата:   04-05-16 19:25

м43 апаратите са по-скъпи от фул фрейм безогледалка [smilie18] [smilie18] ГЛУПОСТИ !

Дата:   04-05-16 20:11

Сони техниката здрава- пълни глупости:два касетъчни дека единия tc-k81, който се води топ модел, репортерски профи диктофон, cd плеар и още няколко подобни пръчки плюс един Некс на приятел- всичко това се скапа много бързо след като му мина гаранцията- експерименти със Сони повече, не мерси!

Дата:   04-05-16 20:29

ами аз имам бая повече Сони джуднджурии от тия дето си изброил и нищо не се е скапало. явно не са попаднали на собственик .... и другите ми джунджурии са си наред ако поне малко се грижиш за тях....като чета какво си написал не е виновна техниката.....пък и повечето ми неща не са "профи"...

за цените отворете си павилиона или синтеза ако можете да четете...не е много сигурно предвид последните писания.

предлагам да се спрете с глупостите преди съвсем да станете за смях.

ПП Нещо много злоба...да не би да няма кой да Ви купи никоните и каноните в базара а момчета? Няма и да има занапред умря тая работа....

Публикацията е редактирана (04-05-16 20:34)

Автор: radomarinov   
Дата:   04-05-16 20:55

Кире, какво се обясняваш с тези тролове?? Банвай ги от темата, че не ми се четат простотии[smilie23]

Дата:   04-05-16 21:00

Не ттая злоба към Сони,както разбра от писаното имал съм доста техника.Гореописаният дек има прекрасен естествен звук и функционалност, но пласмасата,която се използва в механиката беше от ниско качество, поради тази причина ми се разпадна и водещата ролка на последния дискмен,който все още ми стои в шкафа не съм го изхвърлил.Причината не е точно в мен-сеа ползвам триглав техникс който е 20 годишен модел и си е добре.Иновациите в Сони винаги са ме привличали и затова съм имал доста техни неща,даже преди доста години снимах с първата маврика на една приятелка,тогава в България нико не беше чувал за цифрови фотоапарати.

Автор: steeens   
Дата:   04-05-16 21:16

Да добави и обективите на братушките за Е-байонета. Явно Сони станаха фактор с който всеки трябва да се съобразява. Руснаците обещават че ще пуснат и за други байонети, но първите са за Канон, Никон и Сони....

Автор: ZENON   
Дата:   04-05-16 21:23

Мале... К-81...
Аз имах навремето 2 ролкови Акай - 3глави, 3мотора... трите седмици на Сони (което имаше само един дефект и той беше общ за всички декове с гумени водещи ролки), после един Техникс... един TC-FX6 пак сони... мдаа...
Сори за спама, ма се върнах малко назад във времето.
[beer]

Автор: marrio31   
Дата:   04-05-16 21:23

Някой ако ще си хвърля ДСЛР да свирка,аз съм по ретрото[shtrak]

Автор: bg2014   
Дата:   04-05-16 22:36

hotsnail
ПП Нещо много злоба...да не би да няма кой да Ви купи никоните и каноните в базара а момчета? Няма и да има занапред умря тая работа....

Темата е интересна. Вероятно и много перспективна за много колеги. Чудесно!
Обаче, колега.... ти сам определяш каква е посоката на темата. Ти даваш "наклон" дето се казва. И не се сърди на наклона на темата.

Ето това си е твоя принос за злобата, а после другите виновни. Освен, че си е злобно е и глупаво това писание.

hotsnail
Дата: 04-05-16 01:16
Доволен съм, че продадох никона, докато имаше кой да го купи.

Аз ползвам Сони, камера и съм много доволен. Това не ми пречи да ползвам и Никон Д3 и да не деля колегите на глупави и велики.

Публикацията е редактирана (04-05-16 22:42)

Автор: moto12   
Дата:   04-05-16 22:58

Всеки има собствено мнение, но няма нужда от спорове на кой извадката е по-представителна :D
Аз харесвах аудито техниката на Панасоник/Техникс, на Сони съм имал сано 2 неща, един профи дек - триглав и нещо се предаде по едно време. Второто е едно мини диск рекордерче, но му се прецака управлението още първата година.
Сони са иновативна фирма, не мога да кажа лоша дума за тях. При масово производство винаги ще има лоши компоненти(в някои бройки).

Публикацията е редактирана (04-05-16 22:59)

Дата:   04-05-16 22:59

"hotsnail"
Много се изкефих на изказването ти - казвам го и не се майтапя.
Не разбирам много от снимане, еле пък безогледалки, но мисля, че си прав. Цитирам те - Евала !

"Няма огледала, мотори за бленди, мотори за АФ, няма предавки, няма АФ сензор да се калибрира само от арабски гадател при пълнолуние, няма чудеса.....едно смотано Д7200 колчем един от 50-те механични детайла даде фира и сте вътре с 1000-ка....пак пълни глупости на кило дрънкаме....."

"арабски гадател при пълнолуние" - велико ! [cool]
[smilie5] [smilie7] [smitten]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »