Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дилема при избор на второ тяло
Автор: IshootPeople   
Дата:   12-04-16 11:06

Здравейте

Налага ми се да си взема второ тяло основното ми е 5д мк2 ,снимам главно портрети и фокуса ми е много важен исото и кадрите в секунда не толкова .Тъм като си падам по старите неща дилемата ми е дали да не си взема една нова съвременна канонска кропка примерно 70Д или старо профи тяло .Сега гледам в йбей има търгове за Canon 1ds mk2 и Canon 1dmk3 горе долу ще легнат на цената на новата кропка :) .Аз лично за себе си много бих искал да пробвам някоя стара олд скул профи пръчка ама искам да чуя и др мнения ,

Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Дилема при избор на второ тяло
Автор: kvakioh   
Дата:   12-04-16 11:15

Няма да е добре 1Ds mk2, 1D mk3, дори в някои случаи 1D mk4 нямат добро високо исо. Може би пък с новите пък нали все говорим за фокуса, та може ако се ползват обективи като Сигма, Тамрон да има някакви разминавания.
Новото си е ново според мен е по-доброто решение.
Аз лично се отказах от 1D mk2N преди 6 месеца да го ползвам. Иначе съм снимал достатъчно с 1Ds mk2, mk3 и по-малко с 1D mk4, но мисля, че мога да кажа за исо-то, че е незадоволително при високите стойности като представяне. Отделно телата са тежки, батерия втора струва пари доста. ТЕ са за навън, за "отстрел" или за пейзаж в лошо време и дълги експозиции.
Е, много от нещата зависят от обективите.

Дата:   12-04-16 12:22

Главно фокуса ме интересува исото не толкова рядко снимам на исо над 800 а ако сничам 1600-3200 ползвам марк2 ката . Обективите които имам са хубави канонски теърди имедна лка 70-200 .

Дата:   12-04-16 12:28

AКо ще е само до фокуса, най-добре 1Ds mk3, или 1D mk4. 1Ds mk2 също става. На всички точки е добре, поне това тяло, което съм ползвал. Не съм снимал лично аз бързи кадри, само макро и пейзаж. На стативи най-често.
Има и малко странна визия на кадрите, различна от новите тела, като острота няма разлика голяма. До сериозна проба са нещата. Да бях в БГ, веднага взимам назаем (не "под наем") 1Ds mk2 и да пробваме...

Автор: Мандевски   
Дата:   12-04-16 12:41

Имал съм Канон 7Д Марк2 и макар да е много хубаво тяло със страхотна ергономия се разделих с него. След него си взех 1Д Марк3 и по мое мнение единичката е с много по-яки цветове, невероятно удобно и интуитивно разположени бутони. Кроп 1,3 е много приятен за портрети, но не и за пейзажи.Исото му е малко по-добро от това на 7Д2. Батерията ми кара 4400 кадъра! Файлът е лек и не натоварва компа, а тялото не е тежко изобщо!!! Въпреки, че е кило и половина тежеста остава в ръката и така топуз като 70~200 спира да ти тежи. Защитата на тялото 1д3 с една дума-танк. 70д е по нежно тяло. Минус е дисплея на 1д3. Не е чист и ясен образа и ако го показваш на клиента не остава с ясно впечатление как е снимката.

Дата:   12-04-16 15:18

А това 4е е 1.3 кроп малко ме притеснява ,какви обективи да му слагам .

Автор: tema   
Дата:   12-04-16 15:53

Когато става дума за портрети 1Ds mk2 изобщо е найдобрата камера понеже има уникален color rendering и автофокуса е по-добър от 5Д2. Даже първа версия 1ds дава неверотяни цветове.

Автор: BXMarkov   
Дата:   12-04-16 16:55

tema е прав 1ds е с едни от най-добрите цветове, автофокуса му е учудващо безкомпромисен и като пари е най-изгоден. Ако пък ти е тежък, кропка като 7д е най-изгоден вариант [smilie24]

Автор: smilen_k   
Дата:   12-04-16 17:23

Аз ползвам 6D и за второ тяло си взех 7D.Много приятно ме изненада този апарат,даже смело мога да кажа че фокуса му е по-добър от на 6D-то[smile]

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   12-04-16 18:52

1Ds mk3 има много хубава картинка :)

Дата:   12-04-16 20:45

Офф сега още повече се надъхах :)
Въпроса е 1dsmk2 или 1dmk3 а относно 1dsmk3 ми идва вече скъп по добре да продам 5dмк2ката и да дам раликата за 5dмк3 .По принцип както казах не ме интересуват неща като високо исо голям дисплей и тн важните неща за мен са фокуса и картинката :)

Публикацията е редактирана (13-04-16 01:06)

Автор: airfenbg   
Дата:   13-04-16 09:43

Аз бих заложил на 1D Mark 3 или 1Ds Mark 3 от към автофокус, двете ползват една и съща система. Но с 1D M3 трябва да се внимава да не е от проблемната серия серийни номера 501001 - 546561 , в тази серия може да има проблем с огледалото и от там проблеми с автофокус-а.
1Ds II може да 45 точкова , но само 7 точки са на кръст. За разлика при 1Ds III и 1D III там вече кръстосаните точки са 19.

Автор: simbon4o   
Дата:   13-04-16 09:50

Най умно беше продажба на 5д2 и купуване на 5д3 :)

Дата:   13-04-16 10:14

5D mk2+ 6D, това мисля аз като крайно решение.

Дата:   13-04-16 10:19

5дмк2 и 6Д фокуса им не е най силното нещо поне за мен .А като картинка има ли голяма разлика между 1дск2 и 1дмк3.

Публикацията е редактирана (13-04-16 11:16)

Дата:   13-04-16 10:28

Toгава само 1Ds mark3.

Дата:   13-04-16 11:16

както писах по горе 1дсмк3 ми е над бюджета колебанието е 1дсмк2 и 1дмк3 те са горе долу на една цена .

Автор: BXMarkov   
Дата:   13-04-16 11:36

1дмк3 има по-голям дисплей, лайф вю, 1 стоп повече динамика, водо и прахо защита, повече кадри в сек. и при еднакви размери е по-лек с 200 гр.

1дсмк2 има по-нисък шум, значително по-голям визьор, по-добри цветове, по-висока резолюция и качество на картината.

При положение, че снимаш портрети основно, който и от двата да вземеш няма да сбъркаш, въпроса е дали 1.3 кроп те устройва.

Дата:   13-04-16 19:13

Мисля че ме устройва :) а и не стм пробвал до сега 1,3 дано ми хареса картинката

Автор: ceco100   
Дата:   13-04-16 19:26

Тялото ще го избереш,но какви са обективите.

Дата:   13-04-16 22:55

Както казах по нагоре имам добри обективи главно твърди буркани и лки .Затова се чудя за тялото .

Автор: CaracolStudio   
Дата:   17-04-16 10:28

Спрях се на 1дсмк3 като и аз да видя преди време

Публикацията е редактирана (17-04-16 13:48)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: