Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Cosina CSR поправка
Автор: Artam   
Дата:   08-04-16 15:40

Здравейте. Вчера получих тази Cosina CSR. Остане в това положение. Случи се докато исках да прегледам дали пердето е чисто. Бях положил апарата върху крака ди и като навих и щракнах е вероятно огледалото да се е блъснало в крака ми. Някой сеща ли се как мога да го поправя?

Ето видео за това какво се случва:

https://drive.google.com/open?id=0BxRl2WooeSvWZ3hRWnk1SW42SUk

Без значение дали е навит или не, когато натисна спусъка огледалото се вдига и остава горе.

Отговори на това съобщение
 Re: Cosina CSR поправка
Автор: steeens   
Дата:   08-04-16 16:57

Тук пишеш Cosina CSR, във филма виждам Porst SP, за кой апарат питаш? Иначе имам един Зенит 3м, при който огледалото така си остава в горно положение след снимка. Като превъртиш за следващия кадър слиза долу за да фокусираш и снимаш. Но нормалното му положение е такова...

Дата:   08-04-16 17:45

Апарата е ренбрандирана Косина. Като Порст е бил продаван от немската компания Порст. Произведен е от Косина и оригиналното име на модела е CSR

Дата:   08-04-16 19:18

Преди това си бе в нормално положение огледалото, така ли? Затвора работи ли като натиснеш спусъка или само огледалото се задейства?

Дата:   08-04-16 19:34

Да, преди това нямаше проблеми. И в момента затвора, скоростите и меренето работят, но само когато сваля огледалото както е показвам на клипа. Един човек ми каза, че може би самоснимачката е задържала огледалото горе електронно. Но изкарвам батериите и то пак не пада. Пробвах какво ли не...

Дата:   08-04-16 20:10

Това лостче от което сваляш огледалото какво е? Виж няма ли как да го задействаш с някой от бутоните горе, този за мнократната експозиция и май още един имаше...със самоснимачката какво се получава като я пуснеш?

Публикацията е редактирана (08-04-16 20:35)

Дата:   08-04-16 21:37

Мисля, че т'ва лостче е за да държи огледалото вдигнато. За да падне огледалото, лостчето трябва да се освободи. Като задействам самоснимачката нищо не се случва, освен, че лампичката мига и като минат десетина секунди спира. Преди като дърпах до долу лостчето на самоснимачката то се връщаше автоматично обратно. Сега остава там и мога да го освободя само като превключа B. Някак съм успял да я задействам ми се струва, но тъй като има проблеми с нея е блокирал механизма за пускане на огледалото. Това ми се струва най-логично.

Човекът от когото го купих ми каза, че мога да му го пратя и ако не успее да го подкара би ми върнал парите, но апарата ми допадна и бих искал да го запазя, защото не се знае изобщо дали скоро ще се продава такъв в България.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »