Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Здравейте...на пордавачите ...на знания
Автор: shadow...   
Дата:   06-04-16 18:56

Трудно разбирам хора,които нямат знания -да продават такива-наречени курсове,поне се постарайте малко-парите са важни-но не на първо място.Помислете.

Отговори на това съобщение
 Re: Здравейте...на пордавачите ...на знания
Автор: Gecata   
Дата:   06-04-16 18:59

И по конкретно за кого става дума, че така не ти схващам тайната мисла?

Автор: 5co   
Дата:   06-04-16 19:10

Вероятно става дума за конкуренцията [smile]

Дата:   06-04-16 19:11

Тишо конкуренция няма. Просто е добре като каже А да каже и Я...

Автор: iasen2   
Дата:   06-04-16 19:45

така става като правите курсове, а не блускате реклами у фейса
Колежката блъска реклами у фейса и прави групи за начинаещи фУтографи :)

Автор: dimidumi   
Дата:   06-04-16 19:49

Ммм, познавам една жена, имаше пор, ама не го даваше...[beer] [beer]

Публикацията е редактирана (07-04-16 01:24)

Автор: compur   
Дата:   06-04-16 20:12

нищо конкретно! нещо като: вие, творците... [smile]

Автор: Dora93   
Дата:   06-04-16 21:06

Знания срещу Идеи! Рутина срещу Креативност! Кому е нужно това?!?

Автор: Bumerang   
Дата:   06-04-16 21:15

За да снимам бежанци и цигани не ми трябват знания.[smilie7]

Автор: compur   
Дата:   06-04-16 22:41

и нито една снимка... [smilie5]

Дата:   06-04-16 22:42

За да снимам бежанци и цигани не ми трябват знания...........
Липсата на знания е пряк път до грубия практицизъм , а резултатът - опростачване на идеята [smilie7]

Автор: e-design   
Дата:   06-04-16 23:57

"продавач" на знания е най-доброто с, коеот индиректно са ме свързвали .. аз също страдам, от това, че няма предишно "организирано" поколение фотографи като Тишо и сие, които да намерят начин да стигнат до потенциалните "бъдещи фото-гурута" и вольо - невольо, се захващаме с тази дейност, пропускайки 2-3 етапа ... ама на , действителност [cool]

Автор: boxer   
Дата:   07-04-16 10:26

Знания срещу Идеи! Рутина срещу Креативност!
Като под "креативност" и "идеи" се визира липсата на фокус или лошата композиция. [smilie18]

Пропуснах също така и пошлост на сюжета.
Ако жена с нормарни пропорции позира, а кадърът е добре експониран - това е кич.
Ако жена с изразени телесни дефекти уринира, а снимката е с неправилна експонация - това е креативност.
@ Dora93 [smilie18]

Публикацията е редактирана (07-04-16 10:34)

Автор: nikon7   
Дата:   08-04-16 11:11

Към автора на темата и според мен е странно как така всеки седнал да дава курсове по фотография, че и на такива цени. Само един до сега срещнах в интернет на който курса правеше 80 лв. което си е прилично като цена...всичко останало над 250 лв. тея пари на улицата ли ги намираме се чудя, за нещо за което дори адекватен документ не се взима! Нелепо е! Още по-смешно е, че се опитват да печелят от хората с пари които надали някога ще станат фотографи.[smilie11] [smilie10] [shtrak]

Автор: smilen_k   
Дата:   08-04-16 11:43

nikon7 -[smilie24]

Автор: something   
Дата:   08-04-16 11:54

Има даже и безплатни. [smilie24]
Както се казва, за всеки влак си има пътници.
Пред св. Неделя раздават безплатна супа, а всеки ден преди 10 ч. в Икея дават безплатно кафе. [smilie18]

Автор: BAT   
Дата:   08-04-16 12:04

Не разбрах, задължителни ли са курсовете? Задължително ли е да се гледа кино? Да се купуват парцалки дали е задължително? А вафлите ? А водката? А цигарите?
Който си е надвил на масрафа и има в излишък пари, дава за курсове, който не иска - обучава се сам. И аз не съм станал фотограф, но съм бил на курс, беше ми полезно и приятно. Според мен ако има клиенти, има и услуга. Щом има толкова много курсове, значи има желаещи. Пак е по-добре да платиш за един курс отколкото да дадеш парите за пиене и цигари.

Дата:   08-04-16 12:05

@boxer: Под "идеи" се разбират идеи и послания, които артистът иска да предаде. Под "креативност" се разбира да намери нов начин и изразни средства да го направи. А модерното изкуство е шокиращо за да те накара да излезеш от унеса на битието си и да започнеш да мислиш. Не ти конкретно, а зрителя, приемника на посланието, субекта на изкуството. Ако съзнанието ти не е дотам задръстено от сладникавите клишета на консуматорската пропаганда, с които те облъчват медиите, че да не можеш да мислиш въобще.

Автор: MixMike   
Дата:   08-04-16 12:10

Когато прохождах във фотографията и ми казаха - "Внимавай! фотографите са най-гнусното племе! Най-често и най-мръсни номера, плюене и очерняне от всички професии си правят фотографите."

Тогава не повярвах, струваше ми се майтап. Сега бих заложил живота си, че това е така.[smilie23]

Автор: lord_kik   
Дата:   08-04-16 12:33

Пордавачите=?

Автор: chukov   
Дата:   08-04-16 12:49

Мога да ви кажа, че един двудневен курс с цена до 100-на лева спестява много повече като пари и нерви.

Разбира се стига този, който го води, да има какво да каже и да умее да обяснява добре.

Автор: boxer   
Дата:   08-04-16 12:51

@Dora93 нов начин и нови изразни средства в ерата на интернет и мобилните комуникации няма. Не съществуват. Половин час след като се е появило "новото", нетът е залят до такава степен с подобия, че не можеш изобщо да разбереш кое е било оригинала и кой му е бил автора.
В момента в който се появи на пазара апарат със свръхбързи скорости, на другия ден сайтовете са заринати от снимки, каквито не сме си и помисляли да направим с традиционната техника. В момента в който ИСО-то скочи над 12 800 сайтовете забълбукаха от снимки на Млечния път. ХДР и крос имитациите също бяха ново, преди да станат за броени дни кич.
Какво "ново" остава на претенциозния артист? Да избяга 100 години назад?
Да рови там, където повече ги е гнус да пипат?
За съжаление и там навалицата е твърде голяма, че да говорим за уникалност.

Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   08-04-16 12:56

И аз бях доста неприятно изненадан от про- фотографите. Очаквах да видя изключително хора на изкуството - възпитани, културни, с обширна обща култура и артистичен поглед върху живота. Учудването и неприятната ми изненада бяха много силни, когато освен тези неща видях и немалко завист, дребнавост, тарикатлък, а нерядко и бабаитлък от хора, за които фотографията си е просто занаят - както да изчукваш тенекиите на разни бракми и да им сменяш шарнири и носачи, да пуснеш "тънка стружка, бавен ход" на струга, да удариш в грамажа оня, дето си поръчва третата голяма.
O tempora, o mores! - както е казал моят приятел Франк Лойд Райт.

Дата:   08-04-16 13:26

@boxer: Няма нищо ново ли? Светът кипи от ново изкуство. От 100 години насам е непрекъснат Златен век. Артисти са знаменитости и иконите на обществото. И в нормалните страни печелят достатъчно за да самоиздържат. Но говорим за смело новаторско изкуство, не за тиражиране на клишета. Нито пък за безумния технократски консумеризъм в който е затънала фотографията днес. Стандарт за фотография като изкуство е и си остава филмът.

Автор: roumen6   
Дата:   08-04-16 13:44

изкуство от хора, които не познават изразните стредства на въпросното изкуство... и това за филмът... откога материалът определs що е или не е... [smilie8]

Публикацията е редактирана (08-04-16 14:10)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »