Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Интериорни снимки с "оскъдна" техника
Автор: sakuraki   
Дата:   05-04-16 12:46

Здравейте! Наскоро започнах да си обновявам "детската" стая и фирмата, на която поръчвам е съвсем нова и искат да им се направят "някакви" снимки, които ще използват за реклама. Снимките старите им бяха снимани с телефон [smilie5] и не държат на качество, просто по - хубави снимки. Обаче се споразумяхме да напишат името на фотографа на флаерите. Та идеята ми, че не искам да са толкова "обикновени". До тук добре, но разполагам с 18-55 китака, което не ме притеснява чак толкова, може и панорама, статива ми не е с панорамна глава и кофти, но и там може да се оправя, а да и китайската светка ми се развали [smilie5] . Това по - долу са снимките, давайте с критиката, че да знам.

https://photo-forum.net/static/forum/2016-04/ncqc3228.JPG

https://c2.staticflickr.com/2/1460/26213973855_7fb70899cc_c.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2016-04/suyn7472.JPG

https://c2.staticflickr.com/2/1556/26143547252_d47fb78dbc_c.jpg

За малко да забравя, стаята е така разположена, че много малко светлина има през деня.

Отговори на това съобщение
 Re: Интериорни снимки с "оскъдна" техника
Автор: Evolve   
Дата:   05-04-16 13:13

На мен ми харесват [shtrak] [smilie24]

Автор: PhotoBo   
Дата:   05-04-16 13:24

На първата ако искаш само израви вертикалите, забелязал съм, че се харесват повече от клиентите. [smilie24]

Автор: roumen6   
Дата:   05-04-16 13:56

върти се около 50мм

Дата:   05-04-16 14:17

Около 50мм много малко ще хвана като детайл, стаята е малка и снимам няколко снимки и след това ги събирам. Иначе ще пробвам да изправя вертикала на първата после. Исках да пробвам и директно срещу леглото ама ще трябва да снимам 3 снимки вертикално и ще стане бааая криво за изправяне после [smilie5] .

Автор: 798099   
Дата:   05-04-16 14:39

Доколкото разбирам, идеята е да снимаш мебелите. В такъв случай е добре да се виждат целите. Естествено, може да снимаш и само детайл, който искаш да подчертаеш.

В този смисъл, първата снимка е много по-изразителна от втората, където си отрязал част от леглото.
Не е критика, просто споделям мнение. Не си длъжен да го приемеш.[beer]

Публикацията е редактирана (05-04-16 14:39)

Дата:   05-04-16 14:53

Така е и на мен ми харесва повече първата, втората я резнах по простата, че има гардероб, който изобщо не се връзва на нищо в стаята [smilie18] , ама реших, че може и с такова кадриране, че няма какво друго да се види ако е и цялото легло. Благодаря за мнението, всяко е добре дошло.

Автор: sasko_stamatov   
Дата:   05-04-16 14:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   05-04-16 15:20

При интериора научих, че трябва да се загатват само части от мебелите, т.е. да не се снима цял гардероб, легло, шкаф и т.н., а да се оставя въображението да работи, да надгражда и да завършва общата визия. С това производителите на мебели сигурно не са съгласни, но за това пък в сайтовете им често може да се види снимка в профил, анфас и под всякакъв ъгъл заснети отделно мебели [smilie3]
В крайна сметка ти си човека, който избира и преценява какво ще им даде, а може и да им направиш различни варианти и те да си изберат измежду тях. Лошото е, че е свързано с повече работа от твоя страна. [shtrak]
Вертикалите аз винаги ги оправям, защото окото се подвежда и дразни от перспективата. Най-лесно ми е в CaptureOne точно с две натискания на мишката... Успех, похвална е идеята и че си се захванал изобщо! Винаги приветствам такива начинания! За някой интериорната фотография е скучна материя, за мен е необятно голям кръгозор! [shtrak]

Публикацията е редактирана (05-04-16 15:27)

Дата:   05-04-16 15:57

Наистина е така, повечето пъти или нямат претенции или ако имат , нямат логика [smilie5] . Аз имам още няколко снимчици, но съм на работа и не мога да ги кача сега. Мен си ме влече като цяло, защото си е спокойно, със статива си обикалям и из стаята [cool] . Не съм снимал интеиор и ми е малко странно още и затова искам да изглеждат по - добре, за да имам все пак една вратичка. Мен цветята ме дрязнат, но пък стои малко "сухо" без тях. Другото, което е, че просто няма никаква светлина от никъде само около вечер и то пак е малко [smilie5] , но малко HDR и става работата.

Дата:   05-04-16 16:34

Я прегледай моята тема, където може да намериш много полезни неща от колегите, когато аз бях в твоята позиция [smilie8]

Дата:   05-04-16 18:40

Aз още тогава я следях темата и всички в търсачката прегледах, но не успях да открия информация по всички въпроси [smilie7] . После ще пробвам снимам пак, имам една идея, но не знам дали ще успея без допълнителна светлина да я изпълня, ама ще измъча 60D-то.

Дата:   05-04-16 20:41

При мен няма светки, предпочитам естествената светина, макар на места да се е смесила "умишлено" с тази от лампите. Не мисля, че и в твоя случай има нужда от такава. И все пак огаси нощните лампите за част от кадрите...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »