Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Странен проблем с Magic Lantern
Автор: Gecata   
Дата:   01-04-16 18:51

Днес ми се появи странен проблем с Magic Lantern. Инсталирал съм я в две камери - 5DII и 650D. Днес следобяд ми се появи следната картинка на дисплея и на двата.

https://photo-forum.net/static/site_pics//panorama/1459525457_error.jpg

Странно ми е защото това са две независими камери, прошивката е различна за двете, а програмата е инсталирана на различни карти..... Следвам написаното до някъде, след което не разбирам какво трябва да направя.Ще бъда благодарен на някой който да се е сблъсквал със същия проблем да сподели как е го е решил....

Отговори на това съобщение
 Re: Странен проблем с Magic Lantern
Дата:   01-04-16 18:58

Това" Направете снимка на календар и фокусирайте днешната дата " ми звучи направо като първоапилска бъзикня....[smilie5]

Автор: stef7   
Дата:   01-04-16 19:02

Прилича на първоаприлска шега, вградена в Magic Lantern
Май не си ти първия
Хакерска му работа. Кофти, ако работиш нещо сериозно.

Дата:   01-04-16 19:03

Или пък: Your camera is bricked [smilie5]

Дата:   01-04-16 19:15

Мамка им прогамистка [smilie25] .... смених дата и проблемът изчезна. Изправиха ме на нокти... Снимай календара и фокусирай на днешната дата [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: steeens   
Дата:   01-04-16 19:35

[beer] [beer] [beer] Честит 1 април![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: kolev68   
Дата:   01-04-16 19:35

Ами снимайте на филм .[cool]

Дата:   01-04-16 19:38

kolev68 отдавна съм заменил борбата с косъма върху скана от филм с борба срещу праха по матрицата [smilie3]
Не ме въщай в прогимназията....

Автор: aldygreen   
Дата:   01-04-16 19:57

Странен проблем с Magic Lantern на Първи април.
Малко дебелашка шегичка, ама за без пари толкоз...[cool]

Автор: victory13   
Дата:   01-04-16 20:17

Що ги инсталирате тез работи, а не ги изпълнявате после[smilie18] ...
И колко дебелашка е таз шега, като са казали точно какво да се снима...
Евала на програмистите [cool] ... ей заради такива хора ще си купя канон, не заради цветовете [smilie18]

Автор: fototo   
Дата:   02-04-16 11:24

По интересното,че този проблем беше само при новите ъпдейт 2015 2016
при старите го нямаше 2013 2014
[shtrak]

Дата:   02-04-16 13:18

Аз още от CHDK си имам желязното правило да нося винаги с апарата чиста нормална карта. Описаната процедура в "синия екран" при мене не работи и като възможност остава само рестартът на апарата с чиста карта и смяна на датата.
[shtrak]

Автор: Bess_bg   
Дата:   02-04-16 13:37

Много готина шега (стига да не се налага да свършиш нещо бързо де :) )!

Автор: Ando   
Дата:   04-04-16 10:48

Хмм, пък аз на 2 април свалих ъпдейт качен на 1 април... След тази тема не знам какви изненади да очаквам. [smilie8]

Автор: proof_15   
Дата:   04-04-16 14:36

Аз имах фенера на canon 60d. Една вечер изключих някаква настройка за микрофона и дисплея ми спря да работи и косата ми побеля.. Нямаше как да я върна, защото не виждам какво правя. Не можех и да изтрия фенера, защото дисплея не работи. Сменях карти, махах батерии, форматирах и какво ли не. Играх си два дена и по някакъв начин успях да го изтрия (да махна буутфлаг ли беше опцията, не помня) и не искам да чувам повече за него.. Сега апарата си работи нормално :)

Автор: fototo   
Дата:   04-04-16 14:53

proof_15
форматираш картата на компа и всичко се оправя
[shtrak]

Дата:   04-04-16 15:01

Хаотичните действия при "справянето" с MagicLantern са опасни.
При нормална работа ML не пише във фърмуера. Опасност възниква, когато се бърза с отварянето на капачето за картата - хората са предупредили това изрично. Тогава е възможно да се повреди някой файл от ML и да започнат "изненадите".
Един, единствен път успях да направя такова нещо за последните няколко години и лечението е чрез презапис на файловете на ML върху картата.
А слагането на чиста карта, предварително форматирана в апарата, без инсталиран ML и рестартирането на апарата с нея, ТРЯБВА да възстанови нормалната работа на апарата.
Освен ако фотографинът е много ловък и бърз в ръцете. За главата не говорим...
[shtrak]

Дата:   04-04-16 15:39

Досега не съм чул нито чел дори за един единствен случай при който Magic Lantern да е довел до brick ната камера. Това за успокоение на всички ползващи го.

Новите версии би трябвало да не използват този bootflag и форматирането и чистата карта да елиминират Lanterna (ако се наложи). Т.е. инсталацията и деинсталацията да са прости.

За мен благинките дето дава Lanterna са прекалено много за да го пренебрегна.

Дата:   04-04-16 19:07

Всички версии ползват този bootflag, но сам по себе си той не е страшен. Ако се ползва чиста карта, апаратът ще работи напълно нормално със стандартния фърмуер, единствено се забавя малко началното стартиране. Но ако има bootable карта, на която няма autoexec или карта с ML с повредени файлове, апаратът "увисва" и се налага вадене на батерията.
Затова моят съвет е носете си винаги чиста резервна карта.
[shtrak]

Дата:   05-04-16 09:58

Знам за проблема, когато картата се извади по-бързо от апарата и не се изчака лампичката да загасне и винаги съм внимавал. Фенера го ползвах 3-4 години, първо на 550д, а сега на 60д и до този момент не съм имал проблеми. Но за празника на града (търново), сложих си го на триногата, нагласих си го да снимам фойерверките и докато чаках, реших да видя настройките на фенера, ако има нещо пуснато да го изключа. Стигнах до менюто за звук и изключих някаква настройка за микрофона. Дисплея угасна и повече не се пусна.
Тогава почна едно вадене, сменяне на карти. Вадене на батерия, с карта, без ката и какво ли не, но дисплея не светва. Прибрах се в къщи и форматирах картата - нищо. Потърсих версиятта на МЛ-2.3, но вече я няма в сайта им. Има само нощни билдове. Сложих такъв и тръгна дисплея. Реших да премахна буутфлага , като стартирам фърмуеър ъпдейт на камерата и после да изтрия Мл от картата, но дисплея пак угасна. Отказах се и го оставих за другия ден.
На другия ден повтарях едни и същи процедури в продължение на 2-3/часа (форматиране, слама мл, вкл апарат, форматиране) и накрая дисплея се включи и всичко беше на ред.
Може в мен да е била грешката, но не искам да я правя отново :)
Дълъг пост стана..

Дата:   05-04-16 10:35

Едно уточнение да направя, че когато дисплея угасна, първото нещо, което направих е да сменя картите. Сложих една абсолютно празна и работеща, на която никога не е слаган "фенер", но въпреки всичко дисплея не светваше.
После пък в къщи форматирах картите на макинтош, на уиндоус. Със и без програмата EosCard, както и различни настройки в нея. Ефект нямаше, докато след поредния опит не се оправи. Слагам си една обеца на ухото.. :)

Дата:   05-04-16 12:35

ВАЖНО:

Boot without loading Magic Lantern:

- If you want to boot your camera without ML, all you have to do is hold down the "SET" button while switching your camera "ON".

Проверено с ефекта "Първи април". Работи без грешка.

[smilie7]

Дата:   05-04-16 12:47

Не съм 100% сигурен, но мисля, че и това със сет бутона пробвах. Доста се рових из форумите и търсех решение на проблема. Включително буутвах в различни режими-ав, п,м ауто и т.н. така и не разбрах как "зацепи",но поне работи вече :)

Дата:   05-04-16 13:03

Възможно е апаратът да се е набутал в някакъв режим, където изчаква някакъв Time Out и ако се работи по-бързо, той да не може да бъде преминат. А първата работа при проблем е да се извади батерията и да се изчака няколко минути, за да се разредят всички кондензатори.
[shtrak]

Дата:   05-04-16 13:09

Ами на другия ден, когато продължих с процедурите бях оставил батерията да се зарежда на зарядното, което да речем е отнело около час. Така че и този вариант може би отпада, тъй като разлика нямаше след като я върнах в апарата..

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »