Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за филмов апарат
Автор: IshootPeople   
Дата:   18-03-16 13:25

Привет от скоро съм се зарибил да снимам на лента .Искам да попитам харесал съм си едно апаратче Canon 500 https://en.wikipedia.org/wiki/Canon_EOS_500
искам да попитам като го гледам ще бачка с канонските ми обнективи които имам за дигиталката.А дали ще работи с преходник за М42 обективи ?

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за филмов апарат
Автор: axlastro   
Дата:   18-03-16 13:45

Може и да работи, но моят EOS 300 запира огледалото на преходниците, които имам, така че трябва да се пробва.

Автор: Kolev68   
Дата:   18-03-16 13:47

Ако са EF обективите ще работи, при мен с преходник от М42 работи, с преходник на пентакс не .

Дата:   18-03-16 14:09

ами имам 50 1,8 70-200ф4 и още няколко .Имам един пентакон 135 ф2,8 който с преходник ползвам на 70Д.

Автор: quazimodo   
Дата:   18-03-16 14:35

axlastro написа:

> Може и да работи, но моят EOS 300
> запира огледалото на
> преходниците, които имам, така че
> трябва да се пробва.

Убеден си в това, което твърдиш? Пробвал си и само с поставен адаптер без обектив? Обикновено при поставяне на безкрайност, задната леща подминава равнината на адаптера и тогава опира в огледалото.

Автор: lamerko   
Дата:   18-03-16 14:40

Потвърждавам - с M42 огледалото на EOS 300v удря задния елемент при безкрайност - тествани Helios 44M и 77M.

Дата:   18-03-16 15:08

Аз не пиша без да съм проверил. Пробвано е само с адаптер без обектив. И аз мислех, че е от задния елемент ама не е. Пак казвам - зависи от адаптера. Аз имам два китайски и двата опират. Това на еос 300v ако трябва да сме точни с модела. Това не значи, че на неговия ще опира и единствения вариант да се разбере е като се пробва. Няма да се счупи толкова лесно спокойно.

Автор: CaracolStudio   
Дата:   18-03-16 21:14

А какво мислите за модела който съм посочил колебая се между canon 500 и Canon AE-1

Автор: pstoev   
Дата:   18-03-16 21:31

не трябва да са EF-S, те са кропски задницата им стърчи няколко милиметра и закача огледалото.

Автор: BXMarkov   
Дата:   18-03-16 21:33

Двата апарата са съвсем различни, ако ще купуваш автофокусен купи направо Canon EOS-1 или 1V, като е гарга да е рошава [smilie5]

Дата:   18-03-16 21:37

Едното е пластмасова пръчка, другото филмова класика. Едното работи с автофокусни обективи, другото трябва да се окомплектова с FD такива, които не могат да се ползват на друго освен на безогледалки.

Не могат да се сравняват. Аз имам и двете, само че вместо АЕ-1 си взех Pentax Spotmatic, който работи с м42 обективи.

Автор: metodiev_martin   
Дата:   20-03-16 13:57

Подкрепям axlastro.
Имай в предвид, че ако ще го ползваш EOS-а със съвременните EF обективи - големите и тежки стъкларии не можеш да разчиташ на автофокус, да не говорим че батерията ще замине за отрицателно време (не зная как стои въпроса с намирането на CR123A батерии, каквито мисля че са на EOS 500, но аз определено трудно намирам вече 2CR5 за моя EOS 1000)

Автор: lamerko   
Дата:   20-03-16 14:17

Имам един филмов 300v, на който закачам филм от време на време - той използва батерии cr2 2 броя - има ги, но са скъпи. Абсолютно същото е с eos 500 и използваните от него 2 броя cr123. Но за сметка на това не съм имал проблеми със съвременните обективи - фокуса е ОК.

Автор: itilien   
Дата:   20-03-16 14:21

EOS 50 и ЕОС 100 са с най-доброто съотношение цена-функции, така че ако ще е еос, по-добре да е някой от тия двата. Преди съм имал 100, беше бая евтин, сега имам един 50, който взех преди месеци за 50 лева.

Автор: Gru   
Дата:   20-03-16 14:42

CR123A и cr2 батерии съм купувал от ebay, зареждащи се, заедно със зарядното.
И успешно са се ползвали на филмови EOS тела.
Понякога ми липсва чувството да щракна и да няма дисплей - някак е не ангажиращо..

Ползвал съм преходник m42 към ЕОС със 50mm 1.8 Pentacon и проблем не съм имал, даже имах и потвърждение на фокуса на EOS 300

Дата:   22-03-16 15:32

Апаратчето Canon 500n дойде за 17 кинта всичко му бачка батериите излязоха 12 :) Фокусира си перфектно и доста бързо почти като 70D което имам със 70-200 и 50ката .Закачих му и един 135 м42 с преходник снима си и с него не удря мисля нищо или поне не се чува :)Сега остава и да му намеря лента в Бургас което е сложно начинание .

Автор: jonkobg   
Дата:   22-03-16 17:13

Лента ще намериш, но дано с проявяването да нямаш проблем.

Автор: kolev68   
Дата:   22-03-16 19:13

Ще помагаме ако трябва .https://www.facebook.com/groups/448657628590589/

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: