Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с монтирането на сенника на Сигма 24/1.4 А
Автор: krist   
Дата:   16-03-16 13:09

Сигма 24/1.4 Арт, купен преди 3 месеца от Фотосинтезис. Още в началото сенникът се навиваше малко трудно на обектива, но беше все пак плавно и не създаваше проблеми, та мислех, че с времето ще се "разработи". За съжаление, напоследък стана почти невъзможно да го навия. Понякога помага леко притискане с длан отпред, в посока към апарата. Чудя се дали не се е нарушила геометрията на сенника?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с монтирането на сенника на Сигма 24/1.4 А
Автор: krist   
Дата:   24-03-16 09:35

Въпреки, че мислех, че не съм удрял обектива, забелязах лек белег от долната страна на сенника, и се сетих, че неотдавна, при едно снимане навън не бях затегнал добре ябълковидната глава на статива и тя се килна напред, при което апаратът удари основата на статива, мисля че ударът беше точно в сенника. Вчера ходих до Павилиона и там тествах нов сенник, с който няма проблем, значи поражението е основно по сенника. Отвътре не виждам обаче следи на въпросното място, та може би се е покривил. Понеже засега не ми се дават 50+ лв. за нов, се чудя дали мога да го смажа с нещо, което няма да съсипе пластмасата на байонета и сенника?

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »