Автор: HSGeorgiev
Дата: 13-03-16 20:28
То е много относително какво точно възприемаме за лош обектив. Дежурното становище, че ако си майстор ще се справиш с всякаква техника е малко попресилено - да, да речем ще се справиш, но това не означава че няма да предпочиташ да работиш с еди-кой-си обектив и да не работиш с еди-кой-си. Темата не е лоша - би било полезно майсторите тук да споделят от личен опит към кои обективи трябва да са внимателни начинаещите. Без капка ирония го казвам.
Иначе моето собствено мнение - до сега не съм попадал на обектив, който да ме ограничава, защото не съм попадал на обектив, който да е под моето собствено ниво. Ако все пак трябва да ги класирам по някакъв начин, предпоследен беше май един 35-80 USM, който използвах на едно 300D и който се държеше към мен отвратително до един момент. После обаче като го отписах от листа на редовните обективи и му махнах челната леща, като че ли стана обектива с който съм изпитвал най-голямо удоволствие да експериментирам и да си играя - за такава смешна цена това е най-прекрасния макро обектив, който съм използвал. Последният в личната ми класация, мисля, е обектива на Start 66, който също нещо не ме хареса, никак не беше нещо евтино като онзи 35-80 по-късно, щото Start-та беше доколкото смътно си спомням апарат за над 100 лв. тогава, обективчето не се сменя, пък аз май се чувствах по-удобно със старата си Смяна. Но по-късно всъщност като гледах разни снимки, установих че може би не само обективът е бил виновен, но и аз до голяма степен ...
|
|