Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Най-лош обектив/апарат, който сте ползвали
Автор: PR0davaiko   
Дата:   13-03-16 15:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Най-лош обектив/апарат, който сте ползвали
Автор: джъмбо   
Дата:   13-03-16 16:14

няма такъв...

Автор: mmjm   
Дата:   13-03-16 16:26

Кривата ракета.

Автор: BXMarkov   
Дата:   13-03-16 16:36

Няма лош апарат или обектив, важното е да има такъв, ако няма тогава не е добре. (Ама как ясно се изразих [smilie5])

Публикацията е редактирана (13-03-16 16:37)

Автор: lamerko   
Дата:   13-03-16 16:37

Старите ръчно-фокусни, завъртени на дигиталка. Проблемите, кито сега наблюдавам ги е нямало при филмите, но това си е напълно нормално предвид различната материя на филма и матрицата :)

Автор: dimidumi   
Дата:   13-03-16 16:48

Няма най-лош обектив/апарат, всичко е мислено, проектирано и произведено за времето си според технически, естетически, художествени, културни, емоционални и др. изисквания и потребности...[beer]

Автор: eewf   
Дата:   13-03-16 17:26

Който твърди, че няма лош обектив явно не е пробвал 18-55 (без VR) [smilie5]. Tова е най-скъпата капачка за никонско тяло[smilie18]
Не съм пробвал Nikkor 24-120 f/3.5-5.6G, ама май е по-зле от горния, съдейки по ревюто на Кен Рокуел. Пък и е в топ 10 най-лоши обективи на никон [smilie5]

П.П. Надпреварвания по философстване до тук, а темата е чисто техническа

Автор: victory13   
Дата:   13-03-16 17:35

Я кажете сега, като темата е чисто техническа, като как решихте че един обектив е лош, без даже да сте го пипнали [smilie8]

Може би шесто чувство...

Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-16 17:37

Аз мога да кажа кой е най-хубавият за най-малко пари, който съм ползвал - Никкор 50мм 1.8Д

За 200 лева няма такова качество. [smilie21] [smilie21]

Автор: Ghost4o   
Дата:   13-03-16 17:43

Optomax 200 3.5 тва беше някъв ужас, снимах с него на некс5т, на ф11 идваше острота като друг обектив на 3.5...

Автор: metodiev_martin   
Дата:   13-03-16 17:57

Като чета коментарите, все едно са се редували да пишат Конфуций, Паулу Коелю и Фридрих Ницше.
Най-скапания обектив за канон, който съм ползвал някога е дъртата сигма 24-70 2.8, след това Канон 28-200

Автор: axlastro   
Дата:   13-03-16 18:26

Този

Автор: asahi   
Дата:   13-03-16 18:36

А бе уж няма такъв, ама веднъж с един Panasonic LZ20 не можах да се справя, по-точно не можах да му направя custom white balans. Добре, че не беше по работа.

Автор: Silenciosas_Batallas   
Дата:   13-03-16 18:40

Slivenski [smilie24]

Автор: Silenciosas_Batallas   
Дата:   13-03-16 18:57

Конфуций и Фридрих Ницше май не са в една компания с Паулу Коелю ? [smilie3]

Автор: PhotoBo   
Дата:   13-03-16 19:01

За някой може да няма лош обектив, ама за мен има и това е два Nikkor-a 35/1.8G на D7000. Нищо против няма тази дължина, може и да е лош късмет от моя страна, но в съчетание с D7000 бях разочарован. И от към фокус и от към боке и като цялостно представяне. Та от тогава се отказах от тоя обектив, а пък на ФФ изобщо не ми идва на място тая дължина. При мен най-вероятно е като при кривата ракета, защото много пъти съм се радвал на автори умело ползващи не само конкретния обектия, ами и дължина, но след като при мен не се получи, а темата касае личното ми мнение, е това е - 35/1.8G (DX).[smilie8]

Автор: Emoxide   
Дата:   13-03-16 19:12

За мен най-несполучливата комбина беше PENTAX K5 + SIGMA 30mm F1.4
Каквото и да пробвах, не можах да ги накарам да сработят в хармония и прецизност. В режим Live view даваше добри резултати, но отнемаше минимум 3-4 сек за да направи снимка, от натискане на спусъка до краен резултат

Автор: swqaz   
Дата:   13-03-16 19:28

nikkor 50mm 1.4 G - най-некачествения обектив, който съм ползвал. Известно време мислех, че кадрите ми просто не са на фокус, докато не разбрах, че на точен фокус детайла му е като на други обективи, които не са на фокус :)) Пълна скръб

Автор: h_bio   
Дата:   13-03-16 19:59

Canon EF 50mm f1.8 II.
Не казвам, че е лош, но е най-лошия който съм ползвал. Виждал съм и страхотни кадри снимани с този обектив, но моята бройка определено не я биваше.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   13-03-16 20:28

То е много относително какво точно възприемаме за лош обектив. Дежурното становище, че ако си майстор ще се справиш с всякаква техника е малко попресилено - да, да речем ще се справиш, но това не означава че няма да предпочиташ да работиш с еди-кой-си обектив и да не работиш с еди-кой-си. Темата не е лоша - би било полезно майсторите тук да споделят от личен опит към кои обективи трябва да са внимателни начинаещите. Без капка ирония го казвам.

Иначе моето собствено мнение - до сега не съм попадал на обектив, който да ме ограничава, защото не съм попадал на обектив, който да е под моето собствено ниво. Ако все пак трябва да ги класирам по някакъв начин, предпоследен беше май един 35-80 USM, който използвах на едно 300D и който се държеше към мен отвратително до един момент. После обаче като го отписах от листа на редовните обективи и му махнах челната леща, като че ли стана обектива с който съм изпитвал най-голямо удоволствие да експериментирам и да си играя - за такава смешна цена това е най-прекрасния макро обектив, който съм използвал. Последният в личната ми класация, мисля, е обектива на Start 66, който също нещо не ме хареса, никак не беше нещо евтино като онзи 35-80 по-късно, щото Start-та беше доколкото смътно си спомням апарат за над 100 лв. тогава, обективчето не се сменя, пък аз май се чувствах по-удобно със старата си Смяна. Но по-късно всъщност като гледах разни снимки, установих че може би не само обективът е бил виновен, но и аз до голяма степен ...

Автор: fotorafi   
Дата:   14-03-16 18:05

Може, наистина да няма лоши апарати и обективи. Но преди всичко фотографът трябва да бъде сигурен в техниката, че няма да го "изостави" по време на снимки и да му пасне. Да му бъде удобен, приятен.
Имам лоши спомени от два апарата. В "Българска фотография" имахме един пенсиониран полковник, бивш ЗКПЧ /политически офицер от армията/. Много искаше да ни оборудва със съветския апарат-трактор "Салют". На мен се падна честа да го получа.... Заминах командировка да снимам циментовия завод във Враца и на втория филм блокира. Техникът Цецо Драганов каза:Непоправяем. Вторият лош спомен ми е от Пентакон сикс. Натоварен с 3 тела, 4 обектива и 2 големи светкавици МЕТЦ, заминах командировка за 5 дена в АЕЦ "Козлодуй". Задължително снимахме на ОРВО черно-бяло, негатив NC-19 и диапозитив UT-18. След като бях снимал около 45 филма, връщам се, проявяват филмите и ужас. Тялото за цветен негатив застъпвало кадрите и от 6/6 станали 4/6 см.
По принцип апаратите: Практисикс и Пентакон сикс за отлично замислени с много и разнообразни обективи и аксесоари. Но с един дефект. От дебелите ОРВО филми и голямото количество заснети филми,след 200-300 филма започват да застъпват кадрите. Техниците ги разглобяват, сменят зъбното колело с вала . Родихме се след като ни купиха великолепната камера Хаселблад СМ 500

Автор: tema   
Дата:   14-03-16 19:08

Carl Zeiss ZE 35mm 1.4 — огромен, тежък, скъп и при това с ужасни CA даже на F4.

Автор: Pavlov   
Дата:   14-03-16 19:11

h_bio написа:
> Canon EF 50mm f1.8 II.
> Не казвам, че е лош, но е най-лошия
> който съм ползвал.

+1 и от мен.

Автор: lamerko   
Дата:   14-03-16 19:17

Чак пък най-лошия - не. Просто автофокуса с него е малко хазарт :)

Автор: nistel   
Дата:   14-03-16 19:38

Sigma 70-300 Nikon F - страшна мекица, аберации много изобщо ужас [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »