Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Поврежда ли се матр.стабилизация ?
Автор: Батко   
Дата:   09-03-16 12:22

Та ... поврежда ли се матричната стабилизация ? Рядко, често ?

Това, което най-много ме интересува е дали при ползване на дълги телеобективи матрицата от мятане/блъскане/скачане не се откача/троши/чупи и самата тя.

Предполагам, са го измислили, но някой има ли повече наблюдение или знания за ползването на матрична стабилизация с дълги телеобективи, примерно 500mm и нагоре.

Отговори на това съобщение
 Re: Поврежда ли се матр.стабилизация ?
Автор: axlastro   
Дата:   09-03-16 12:49

Един познат, който работеше като оператор на ЦПУ в цех за мебели веднъж като се напи и вика : всички машини се повреждат, и костенурката и тя е машина - и тя може да се повреди.

Та сигурно може и да се повреди, но кога и защо - там никой няма да може да каже. За това са гаранциите. Какво значение дали е дълъг обектива - мотора има определен ход, който вероятно е доста по-дълъг от разместванията които ще предизвикаш ако ще и с 500мм о ектив. Досега не съм чул някой да се оплаче. Виж от счупена стабилизация в обектив по-може - все пак мести нещо доста по-тежко.

Днес е Сряда, малкия Петък. Сори за спама в началото.

Дата:   09-03-16 13:10

Благодаря за мнението!
Колкото е по-дългъг обектива, толкова по-бързо ще се налага стабилизацията да стига от едно крайно положение до друго. Вероятно матрицата е с лентов кабел, съответно си мисля, че колкото повече гранични премествания има, толкова по-вероятно е да се скъса или да се разхлопа нещо.

Автор: serjy   
Дата:   09-03-16 13:31

матрицата не се мята/блъска/скача и тнт... а просто увисва на магнитна възглавница, поне така изглежда. досега не съм чул на някой да му е отказала стабилизацията. с дълги обективи няма никакъв проблем, кове си толкова стопя, колкото й дават по книжка. [beer]

Автор: PR0davaiko   
Дата:   09-03-16 14:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hotsnail   
Дата:   09-03-16 14:51

Ами съдейки по минолтите 5D и 7D които са първите с матрична стбаилизация след 5-6 години интензивна употреба дават фира. Преди да почнат да излизат бройки със счупени стбаилизации, имаше доста бройки със проблеми по затворите, моторите за обективи, бленди и т.н. А700 имам който е на 7-8 годинки ама последните 3 не го ползвам много, но му работи добре стабилизацията. А900 май повече реват от износване на затвора, не съм виждал много дисусии за прецакани стбаилизации.

Един ДСЛР примерно то типа на Д7000 има далеч по бързо износващи се части в предавките на разните мотори и самия затвор, си мисля

Старите са доста по-сложни механично от модерните системи на Сони и Олимпус т.е. сегашните ако са добре направени ще са по дълголетни.

Публикацията е редактирана (09-03-16 14:56)

Дата:   09-03-16 15:01

Спомням си на един приятел, точно A700 като ѝ работеше стабилизацията с обектив 800mm се чуваха много страшни звуци.
По мои наблюдения от стабилизацията на A7II абсолютно нищо не се чува.
Благодаря за отговорите! Клипчето е обнадеждаващо за мен и наистина не смятам повече да я мисля стабилизацията.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »