Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Домашно студийно оборудване
Автор: vorodot   
Дата:   08-03-16 23:26

Здравейте,

искам да си направя домашно студио, в което да снимам на бял фон - като продукти за електронен магазин. Интересувам се от сравнително евтини решения и да започна с тях да експериментирам.

Разполагам с Nikon 5200(като за начинаещ) и обектив Nikon 18-55mm.

Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Домашно студийно оборудване
Автор: vkk1   
Дата:   08-03-16 23:30

колко големи са продуктите?

Дата:   08-03-16 23:35

Дрехи и обувки - като искам да ги снимам върху модел.
Разполагам с голям хол.

Автор: vkk1   
Дата:   09-03-16 00:47

ооо, това прави задачата сложна.
Два големи софтбокса и фонова система ще ти трябват като начало.
Има ги в ибей на прилични суми.

Автор: bestlap   
Дата:   09-03-16 05:01

Минимум 2 светлини за фона и поне една + рефлектор за обекта.Може да вземеш 3 светкавици с тригър примерно за 450-500 лв 3 бр yongnuo 560 iv и тригър за тях.След което 3 статива с cold shoe за тях и 2 бокса или рефлекторни чадъри и самата фонова система за около 75 80 лв стойките и за още толкова плат и си готов :)

Автор: iasen2   
Дата:   09-03-16 05:44

http://photostudiobstyle.com/blog/fotostudio-pod-naem-ili-da-si-napravim-sobstveno/

Като за начало може да прочетеш това

За хол снимане на бял фон на модел в цял ръст ще е кошмар с посредствени резултати

Публикацията е редактирана (09-03-16 07:43)

Автор: mogila   
Дата:   09-03-16 08:57

Ама моделите ще се виждат ли на снимките накрая или ще изрязваш само продукта?

Автор: quazimodo   
Дата:   09-03-16 09:10

Кога най-накрая за такива груби самореклами/реклами, като тази на Ясенчо, където падне из темите, ще проима БАН (не е Българска Академия на Науките)[smilie11] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   09-03-16 09:22

quazimodo , само ми кажи какво рекламирам тук [smilie5] и сам ще си направя БАН и харакири ако трябва [smilie5]

Целта ми е да бъда полезен да колегата и да му спестя излишни разходи и разочарования .

Публикацията е редактирана (09-03-16 09:24)

Дата:   09-03-16 09:41

До Бестлаб,
благодаря за отговора. Почти бях тръгнал да купя само стативи, боксове и фон. Попаднах и на интересни блогове, но не мога да постна линк, че са дълги урл-тата.

До Могила,
ами в някаква част ще се вижда и от модела, в зависимост какво точно се снима - дреха, обувка, аксесоар.

До Ясен, не съм съгласен, по много причини. Най-вероятно ще са посредствени, защото нямам опит, но има кой да ми даде уроци и да ми помогне с напредването в снимането. Да не говорим, че ще са заснети под ъгъл, който смятам за добър, както и разнообразността от снимки. Наемането на фото не ми е опция, защото може да се наложи и 5 неща да снимам.

Автор: ecobo   
Дата:   09-03-16 10:33

Модел в цял ръст в хол не става. Не че няма чак толкова големи холове, но те са рядкост. Може да се увериш като сложиш едно минимум 70 мм като фокусно разстояние. Проблема обаче далеч не е само в предметното разстояние. Трябва пространство за да се разположат правилно светките.
Забрави за софтбоксове - за снимане на дрехи, за да извадиш текстура, трябва остра основна светлина, а запълващите спокойно могат да се решат с чадъри. Софтбоксовете са за големи студия.
Всичко това, ако искаш да правиш прилична фотография. Ако крайната цел е да се вижда, че на снимката има дреха, сигурно и в хола става.

Дата:   09-03-16 10:35

ecobo [smilie24]

Автор: mogila   
Дата:   09-03-16 20:49

Е човекът казва, че няма да са в цял ръст. Според мен няма проблем в хол, още повече пък обувки. Ето пример от моя хол:

https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/none/path/s54d635e1fbb4df2b/image/i9dc6ad4caeaa0da9/ve

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »