Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ръчен обектив за sony
Автор: gogo65   
Дата:   08-03-16 10:36

Честит празник на всички дами!

Какъв ръчен обектив ще ми препоръчате за NEX-3?
Спрял съм се на нещо такова 50 55мм/f1.4,но каква марка да е,и с какъв преход.Има доста модели,но не мога преценя кой е по-качествен.
Мога да си позволя около 100-150лева.

Отговори на това съобщение
 Re: ръчен обектив за sony
Автор: VILIan   
Дата:   08-03-16 10:37

Canon FD50/1.4

Автор: A4o90   
Дата:   08-03-16 11:09

Ако ще е на 1.4 Canon FD 50/1.4 и Олимпус ОМ 50/1.4 са добър избор [beer]
PS: имам първия, имам и преходник и време след работа. Ако сте от София може да се видим да го пробвате :)

Публикацията е редактирана (08-03-16 11:14)

Автор: Don_Diego   
Дата:   08-03-16 11:13

Canon FD 50mm 1:1.4. FD байонет, модел new. Много добро състояние на обектива. Корпус с незначителни следи от употреба, оптика без забележки, мек ход на фокус пръстена, функционираща бленда. Резба за филтър 52мм. Две капачки. 150 лева.

S.S.C. Canon FD 50mm 1:1.4. FD байонет. Корпус с нефрапантни следи от употреба. Нормален ход на фокус пръстена, работеща, пъргава бленда. Оптика без забележки. Резба за филтър 55мм. Две капачки. 140 лева.

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=70764

Автор: anjsan   
Дата:   08-03-16 11:30

Има разни японски 55/1.4 или 58/1.4, също и 55/1.7 на резба М42 (или на байонети) дето не са никак лоши . Марки най-различни : освен известните Минолта , Томиока , Такумар се срещат и Порст, Ревю , Чинон и др.такива . Аз имам Auto revunon 55/1,7 , който е хубав и прави добра картинка , засукано боке . Takumar 55/2 (55/1,8) също е качествен обектив с ясна картинак дори на отворена диафрагма .
Има теми за ръчни обективи - поразрови се ...

Автор: petrov88   
Дата:   08-03-16 11:37

Oще един глас за канона. Хвалят го много.

Автор: realnoncho   
Дата:   08-03-16 11:53

Снимал съм преди с Canon FD 50 1.4, сега имам Auto Reuvenon 50 1.4.

И двата обектива дават приятни резултати за цената си, стига да не очакваш някаква страхотна острота под F2. Успех в търсенето [smilie24]

Автор: Ghost4o   
Дата:   08-03-16 11:55

В този ценови клас най добре е CANON FNn 50 1.4

Автор: kvakioh   
Дата:   08-03-16 12:01

Канон 50/1.4 FD може би е на първо място като цена-представяне, Olympus om 50/1.4, като Олимпуса е малко по-удобен за употреба заради предната бленда. Имам Олимпуси ръчни за А7R, доста приятни са. Хубави 50мм си струват повече от 150лв.

Автор: gogo65   
Дата:   09-03-16 12:59

ще взема един канон,благодаря ви

Автор: Jennshen   
Дата:   09-03-16 13:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: dimidumi   
Дата:   09-03-16 17:31

Хубав и евтин обектив са несъвместими думи [smilie5] , като за българския стандарт на възможности, гореизброените 50-ци до 150-200 лв са добри стъкла [smile] ...докато не закачите някое истинско стъкло на Zeiss от умрял байонет, като Contax, примерно, тогава разбирате защо не им пада цената [beer]

Автор: steeens   
Дата:   09-03-16 19:10

Дали наистина ще е 6-7 пъти по-добър Цайса? Щото толкова е разликата в цената.

Автор: Simbon4o   
Дата:   09-03-16 20:14

Глупости на търкалета [smilie5] контакския 50 1.4 е един от слабите такива. Канона фд е много по-добър оптически. Косина използват акъла на тия дето си купуват надписи и продават цайс, войтлендър и др надписи върху техни обективи от края на втората световна. Дори до скоро актуалния цайс 50 1.4 за никон и канон беше почти същия прехвален такъв... Не всичко на което пише цайс си струва парите! И с другите марки е така, хубавото на сонитата е, че можеш да си избираш обективите и не си вързан за някоя марка.

Автор: dimidumi   
Дата:   09-03-16 20:45

Глупости, ама таратанци, има Contax и Contax, говоря за тези от последното поколение преди да баталяса Киосера: Contax Zeiss Planar 50mm и 85мм F/1.4 T* конструктивно са същите като автофокусните на Сони за А маунт. [beer]

Дата:   09-03-16 21:58

Ръчнофокусните обективи имат винаги разлика с автофокусните. АФ моделите имат конструктивни промени свързани с механика и често и оптика. Отделно това е период в който се минава от един тип стъкла към друг. Дали за хубаво или лошо - много обективи са препроектирани. АФ цайсите 50 1.4 и 85 1.4 се различават не малко от ръчнофокусни подобни модели.

И защо изобщо ги обсъждаме тези АФ модели като изобщо не са по темата...

Автор: mmjm   
Дата:   09-03-16 22:03

Беше за друга тема.

Публикацията е редактирана (09-03-16 22:06)

Автор: georgioiv   
Дата:   10-03-16 05:55

Canon fd 50/1,4 е компромис, бокето му е аграрно, особено на кроп. Минолта 50/1.7 , фуджинон 50/1.6, коника 50/1.4, роккор 50/1.4 си търси по-добре.... или такумар 50/1.4, 50/1.8 ...

Автор: A4o90   
Дата:   10-03-16 08:30

Какво значи "аграрно" боке? Не се заяждам, само питам [beer]

Дата:   10-03-16 08:56

За мен канона е по-добър от изредените понеже е единствен с 8 ламела заоблена бленда. Като се затвори на 2.0 става много добро бокето и е остър. Минолтата 50 1.7, фуджинона 50 1.6, коника 50 1.4, рокор 50 1.4 са все с 6 ръбати ламела блендите им, такумара 50 1.4 ако е от по-новите е с 8 ламела ама ръбати пак. Всички тези обективи на 1.7-1.4 са по-меки от канона и затварянето не е опция заради ламелите на блендата.
Принципно това с бокето е силно въпрос на личен избор. Аз си падам по мазничко боке. От дъртите 50ки на кроп бих ползвал само зенитар 50 1.7 с кеф и заедно с недостатъците му(слаб контраст и флеъри, но те и почти всички 50 1.4ки си имат флеъри...)

Публикацията е редактирана (10-03-16 09:10)

Дата:   10-03-16 09:19

Симо: ти до сега ходи да броиш ламели ли ве... [smilie18]
Пак малко наизуст ги пишеш.. Минолтата 50 1.7, и особено фуджинона 50 1.6 хич даже не са меки, ами са си доста "немеки" на отворено, доста повече от Канона... А пък по "субективния" рисунък във фона и двата горепосочени, "субективно" го "размазват", както обича да пише тук един друг виден теоретик... Кониката и Рокора /1.4 са по-меки, но пък с още по красив "субективен" естествено, рисунък в дефокуса..
И аз не ги пиша тия неща, като съм чел и зяпал по форуми и странички, ми съм ги пробвал всеки един по отделно, с моите си ръчички, на Некс 5 /демек кроп/.
Като се замисля май най-много ме издразни рисунъка като го закачих на 6Д, т.е. има вероятност "аграрния" рисунък да е излязал на фулфрейма по-отчетливо... Все още не съм ги превъртял на А7/2, но Канона и без това ме дразнеше много рисунъка, буквално във всяка снимка и го продадох.
Сухото четене и броене на ламели на мен не ми е достатъчно, трябва "да пипна" и едвам тогава имам мнение...

Публикацията е редактирана (10-03-16 09:27)

Дата:   10-03-16 09:23

A4o90: "аграрен" рисунък за мен е груб, с груби ръбове, особено се вижда на клони. Сега, има вероятност моят fd екземпляр да е бил нещо по-различен, но си беше почти нов, супер запазен, нямаше видими повреди вън по корпуса и лещите или вътре...

Автор: simbon4o   
Дата:   10-03-16 10:04

Хич не е на изуст :) пробвал съм ги и затова така. Още на 16мп кропка като бях само. Помня и с колко ламела са щото като сменях 50ки ми беше интересно.

Автор: PR0davaiko   
Дата:   10-03-16 10:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: geod   
Дата:   10-03-16 10:29

Да вметна нещо по спора за ламелите. Имам Коника 50/1.4 и е 8-ламелна! Софти на 1.4 и тя и Минолта 50/1.4 ,която е 6 ламелна , но от 2 нагоре са резки. Коника 50/1.7 е с 6 ламела, но пък по-остър на 1.7,отколкото 50/1.4 на 1.4 и е наполовина по евтин от тези с 1.4 бленда .
На въпроса на ,човека пуснал темата , моят съвет е да пробва с един Хелиос 44 58/2 за 20-40лв, хем обективът е по-евтин,хем и преходника. Та за цена общо от 30-45лв ще прецени дали му харесва да снима и му се занимава с ръчнофокусни, че и в Алфафорума съм чел от опитни колеги ,че това не е за тях работа....не че трудно, де

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »