Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какъв "суперзум" ???
Автор: psp4x4   
Дата:   07-03-16 21:46

Здравейте !
След като изгоря светкавицата на старото ми Сони Т300. ,дойде време за следващия фотоапарат. Ще го ползваме най-вече за семейни и туристически снимки.Поразгледах доста модели и стигнах до следния извод за себе си:
-С фотографията засега съм на "вие" , така че ми трябва нещо лесно за употреба.
-да е компактно (да ми е подръка винаги)
-да е с оптична стабилизация
-да е с по-голям зум

Спрял съм се на следните марки и модели :

1. Sony Cyber shot DSC HX60

2. Canon SX710HS‎

3. Panasonic TZ70

4. Olympus SH-60

Моля за съвет или препоръки за някои от тези фотоапарати или друг ,който сметнете че ще е подходящ в този ценови диапазон .
Благодаря предварително на отзовалите се !

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв "суперзум" ???
Автор: vkk1   
Дата:   07-03-16 22:01

За всички важи: Sensor size, 1/2.3" (6.17 x 4.55 mm)
Т.е. - нито един от посочените.
Пари на вятъра ....

Автор: crocodile   
Дата:   07-03-16 22:37

При суперзум апаратите panasonic са си лидери .

Автор: piknik   
Дата:   07-03-16 22:41

Ми този Никон как е с 83 зум:
https://www.youtube.com/watch?v=mfshAzV0FN4

Автор: Twingo   
Дата:   07-03-16 23:36

Въпросът "какъв суперзуум" има само един отговор - "никакъв" [smilie25]

Публикацията е редактирана (07-03-16 23:36)

Автор: piknik   
Дата:   07-03-16 23:45

Що бе "Twingo"
Ако си служител в Детективска агенция - 83 зум ще ти служи....

Автор: bg2014   
Дата:   08-03-16 01:05

Зависи от бюджета. Никона (83 оптичен зум) е страхотен и, ако няма да отпечатваш снимки за списания това е идеален вариант - лесен за употреба, стабилизация, Wi-Fi, Full HD видео. Какво повече за начинаещ. Ако и батерията (мн. ч.) му държи едва ли има по-добро и лесно за начинаещ. Това си е мое мнение и ако не се бях запалил по ДСЛР големи и лъскави вероятно щях да избера този. А какви работи може да снимаш с 83 кратно приближение.... направо ще ти завиждат съседи и колеги.

Автор: krizt   
Дата:   08-03-16 05:30

Имам канона от повече от година. Не го хвалят много, но пак бих си взел такъв. Носи се в джоба и с него съм хващал отдалечени обекти, които е немислимо да се уловят DSLR без обектив за хиляди левове. Недостатък е по-бавното фокусиране на дългите разстояния, което е обяснимо,все пак увеличението е 120 пъти. Казвам бавно, но е в разумни граници. С това увеличение Луната често е по-голяма от кадъра :) При по-слаба светлина и прекалено далечни обекти, за да е рязка снимката не използвам повече от 60 -80 пъти увеличение.Снимал съм и при максимално, но не използвам опора и е късмет да се получи снимката, въпреки стабилизацията.
Фотото има и други предимства. Макар, че е суперзум, каноните правят страхотни снимки от близо или макро. Успявал съм да снимам пеперуда и от 1 см и от 2м с отлично качество. Става и за пейзажи, а ако разучиш ефектите се получават интересни неща.
Видях, че има критики за малките сензори. Всъщност, ако не печатиш снимките на плакати 16мегапиксела са много. Аз съм ги ограничил на 8 и съм сигурен, че на компютърен екран 19-22 инча, няма разлика.

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   08-03-16 07:24

Колко да си сигурен че няма разлика. Я се опитай да снимаш динамична сцена (примерно нещо на сянка в слънчев ден), без небето да е чисто бяло.

Автор: StraightEse   
Дата:   08-03-16 09:03

Krizt, размера на сензора и броя мегапиксели са различно нещо. Колкото до макрото - точно малкият сензор му позволява да фокусира от толкова близо.

Автор: pdimitrov   
Дата:   08-03-16 10:15

В момента апаратите с най-голям зуум като размери са съпоставими с DSLR. Не знам на кого му трябва такова нещо... Отделно авторът е казал, че иска нещо компактно :) Иначе Nikon P900 и Panasonic FZ1000, ама не се вместват нито в ценовия клас, нито в желаните размери.

Съгласен съм с @Twingo :)

Автор: RuDee   
Дата:   08-03-16 11:04

Днеска Сони анонсираха, че пускат след месец-два нов компактен зуум със EVF и 35мм еквивалент на 24-720мм - HX80.
Добри снимки, добра чувствителност и хубаво FULLHD видео на 60 кадъра.
Недостатъка е, че ти надвишава малко бюджета.

Дата:   09-03-16 20:09

Благодаря на всички включили се. Ясно е , че за хората които снимат отдавна , решението "сапунерка" със Sensor size, 1/2.3" въобще не е решение. Благодаря за мнението от първа ръка на krizt като собственик и ползвател на Canon-а . При моделите , които съм посочил ме привлече големия зум и по-компактния размер . Два дена почетох това - онова за фотоапаратите и въпросите в главата ми станаха много повече [smilie11] .Далече съм от филма DSLR. За мен той е с много сезони и още повече серии .... Безогледалните добър компромис ли са заради по-големия сензор и по компактния размер на тялото ? "Хвърлих едно око" и на базара на ползвани фотоапарати . Ползван Olympus E-PL1 с два обектива ( Olympus 40-150mm f/4.0-5.6 ED и Olympus 14-42mm f/3.5-5.6 M.) се включва в бюджета ми. Ако увелича малко този бюджет , заслужава ли си да купя Olympus Pen E-PL6 (най-евтиния вариант за нов безогледален)? Двата обектива достатъчни ли са за снимки (семейни , портрети ,пейзажи , състезания) и клипове или трябва да се закупят и други ?
Ще съм благодарен , ако дадете линк където е събрана повечко информация за обективите какви трябва да са за макро , за пейзаж и т.н. , какво точно означава примерно 40-150mm f/4.0-5.6 ED и други интересни работи за фотографията.
Май много ми станаха въпросите , но ....

Автор: vkk1   
Дата:   09-03-16 20:26

За пейзажи и семейни си ок с тази система,
за портрети ако търсиш дефокус - забрави,
за състезания - компромисно решение.

Автор: crocodile   
Дата:   10-03-16 00:56

psp4x4 , двата обектива ще ти покрият всички нужди а с 40-150 се получават страхотни портрети. Потърси по натам една светкавица olympus FL36 за снимки в помещения с насочена в тавана светкавица , 150-200 лв. вървят втора ръка но трудно се намират. Някой ден когато разбереш разликата между тъмен и светъл обектив си купи zuiko 45/1.8 и с това можеш да завършиш системата,всичко останало е за келешлък.
За светкавицата има 2 опции , FL36 или FL36R , втората се командва и от разтояние. Има и други светкавици на на други пари.

Тук има малко теория

http://www.macropic.net/

Публикацията е редактирана (10-03-16 08:20)

Дата:   10-03-16 18:06

Супер ![smilie24]
Благодаря за линка.
Малеееее , ще падне четене ......[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »