Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Корекция на портрети- ретуш,ретач и т.н?
Автор: ares11   
Дата:   29-02-16 10:30

Здравейте, от доста време обмислях да пусна подобна тема, но все ме спира това, че 80% от коментарите или ще за заядливо закачливи или чист спам, но искам не искам ще го преживея [smilie5] Та въпроса ми е искам да вдигна качеството на портретите които снимам на следващо ниво, тоест искам да се науча малко по-добре да ги обработвам.Ще се радвам на всякакви съвети и ако трябва линкове към видео уроци в youtube за това как се постига еднакъв цвят на цялото тяло при снимане на жена по бански със софтбокс,премахване на множество дупчици по лицето и постигане на една гладка и хубава кожа,премахване на бръчки или тъмни петна под очите и т.н Знам, че няма да стана виртуоз в тази област, но все пак трябва да започна от някъде [smilie5] [shtrak] Благодаря на всички, който ще отделят време да помогнат [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Корекция на портрети- ретуш,ретач и т.н?
Автор: realnoncho   
Дата:   29-02-16 10:36

За да получиш някакви съвети за следващо ниво трябва първо да покажеш какво ти е нивото в момента и къде си виждаш слабостите.

Автор: Imaginarium   
Дата:   29-02-16 11:20

Понеже нищо безплатно няма на тоз свят :), ей ти един доказано добър guide от един агент, който редовно гледам.Пича обяснява супер и показва много яки техники.
Цък

Но с тази нагласа "знам, че няма да стана виртуоз" ти гарантирам, че и полувиртуоз няма да станеш, братле.Вдигни малко брадичката :)

Автор: alext   
Дата:   29-02-16 12:51

Дай няколко снимки, за да се дадат по точни съвети. Обикновено обработката е последното нещо, което прави кадъра добър. Ако не ти хареса снимката още на екрана на камерата, обработката няма да я спаси.

Публикацията е редактирана (29-02-16 12:52)

Автор: Evolve   
Дата:   29-02-16 13:10

Авторе,мога да ти помогна до колкото мога,напълно безплатно ще ти предам моите познания в областта :D Пиши на лични,а от там ще се намериш във фейсбук. :D В добро настроение съм и за т'ва така [beer] [shtrak]

Автор: ishootraw   
Дата:   29-02-16 13:13

Тук можеш да учиш от едни от най-добрите в бранша за high end retouch:

http://retouchingacademy.com/

Много полезни туториали за ретуш има и на phlearn.com

Автор: petrov88   
Дата:   29-02-16 13:35

Ще следя и аз темата с интерес за полезни линкове. Иначе и само в youtube като напишеш ще излязат разни видеа с цялостен ретуш

Автор: bestlap   
Дата:   29-02-16 13:42

Много голяма обърквация се е получила, за която съм виновен аз.Пуснах темата от работата ми и явно някой от другите ми колеги в друга смяна има регистрация тук аз съм пуснал темата от негово име [smilie10] [smilie5] Но както и да е да се надяваме, че няма да се сърди [smilie8] Та ето няколко снимки от онзи ден който искам да ги пипна малко от към кожа и т.н >> http://dox.bg/files/dw?a=205262519f

п.п И благодаря за съветите и линковете на всички и най-вече за намесата на Evolve [beer]

Публикацията е редактирана (29-02-16 13:57)

Автор: roumen6   
Дата:   29-02-16 14:28

Честно да си призная, смятам че първо трябва да започнеш с КУРС по фотография - айде да не е от а-б, но поне от е-ж - работа със светлина и осветление; сенки, светли области, средни сиви, рисунък... за да можеш след това да "продължиш" във Фотошоп.

Правилно заснетия кадър е на 80% свършена работа!

За съжаление - интернет е образователна, а не обучителна медия!

Аз съм за КУРС и след това всичко останало!

С добри чувства!

Дата:   29-02-16 15:24

Абсолютно никъде не съм казал, че имам претенции относно снимките ми!Уча се и с наличните знания и техника която имам толкова мога да постигна за момента.И на мен ми се иска повече и се надявам да се науча все някога [beer]

п.с А за курсовете малко са тези, който ще те научат на нещо.Повечето искат да ти приберат парите за 2 дена по 4 5 часа. Сега се организира курс за сватбена фотография в Несебър на които ще присъствам и се надявам да е интересен :)

Публикацията е редактирана (29-02-16 15:33)

Автор: petrov88   
Дата:   29-02-16 15:41

На сватбарски курс да си ходят сватбарите / лично мнение/

Дата:   29-02-16 15:53

ето нещо подходящо Основен курс по фотография с Георги Неделчев

Дата:   29-02-16 16:46

petrov88 аз принципно с това желая да се занимавам. roumen6 благодаря за насоките [beer]

Дата:   29-02-16 17:47

Закупих си това на Phlearn което предложи колега Imaginarium наистина си заслужава паричките [beer] [thankyou]

Автор: JXT   
Дата:   29-02-16 21:11

А някой има ли идея какви техники за обработка използва този фотограф:
https://500px.com/seanarcher

Много въздействащи портрети прави.

Автор: iliyanb   
Дата:   29-02-16 21:13

roumen6, без курс, по възможност платен, викаш не става, а?[smile]

Публикацията е редактирана (29-02-16 21:14)

Автор: Baron_barbaron   
Дата:   01-03-16 00:39

Съжалявам за офтопика но ето един човек със страхотно въображение :) и завидни умения... Аз лично много му се кефя !!! До колко е ретъч и до колко обработка сами си отговорете... Обаче си струва да се види :) https://www.facebook.com/JoelRobisonPhotography/?fref=photo

Дата:   01-03-16 09:58

iliyanb ако знаеш добър безплатен курс - казвай!

или може би ти организираш такъв?

обучението по каквото-и-да-е е труд. труд, който преподавателя е положил, за да подготви определени теми и да ги представи по подходящ, за научаващия, начин. а, както знаем вече, трудът обикновено се ...

но... може и да има изключения и някой да сподели това-онова в семинарче или неформално събиране, НО... това не е обучение.

[beer] [beer] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »