Автор: Fixt00l
Дата: 20-12-21 18:34
Не се въздържах да "възродя" темата - трябва да я направят задължителна, за да не им горчи на хората (това би било пагубно за Изкуството). По същото време, когато сте писали, ползвах "услугите" на сайта. Станах свидетел на безумно нагло отношение и от собственика, и от клиентите - няма да ми повярвате. Ще бъда максимално подробен - вярвам, че това ще е полезно.
Вие сте казали повечето неща, затова аз ще "задълбая" още повече. Вече няма SMS...искат да плащаш като поп месечна такса, и то, БЕЗ ДДС, заради което ще уведомя властите - забранено е без ДДС, от години. Самите хора няма да ги коментирам - бях се съгласил да снимам кратък рожден ден за 50 лв. Предварително си обясних стила и подхода и казах, че не приемам намеси в работата си, не снимам картечарската, и давам по-малко снимки, добре планирани. Не помня колко, но бяха десетки. Късно вечерта клиентът пише "имаш ли още снимки", без препинателни знаци, че и на "ти" говори. Повторих всичко, което бяхме обсъдили...и падна изнудване за още снимки, и когато не стана - хубавичко ме описа какъв непрофесионалист съм бил. Обясних, че художествени снимки в репортажна среда с естествено осветление не са лесни, че това е над средното ниво...Направих разбор - обясних композицията, развитието на няколко истории от четирите страни, какво ли не...няма, братче...
Такива случаи имах и на сватби, където булките бяха образцови дами...до момента на изнудването. Когато не дадох 2х повече, отколкото сме се разбрали, отнесох хамалски псувни. И все младо_женците бяха млади женчовци, а не мъже. Но върхът беше, когато ме оспамиха с изнудвания за ВИП-профил и написах учтиво предложение да дадат някаква сигурност на фотографа, не да го изнудват за парѝ, които няма да може да си изкара...и че докато се активира профил след 24 часа, клиентът вече си е намерил фотограф след 2 минути (случвало се е). Това стана към 21:00 и след малко звъни някакъв мйекащ селю с цървуло-шопски говор (така се казвало, уведомиха ме познати софиянци). По-надуто и господарско поведение дори от полицейски инспектор не съм виждал. Започна да крещи какъв "изключително малоумен имейл" получил. Попитах го как така определи - психиатър ли е човекът, писмото има умствен капацитет ли, какво...оня закрещя яко. Видях аз, че с бай Ганя не мож се разбра, и толкова хубаво го унижих, че почна да трепери "чуйте, господине"...след което му тряснах телефона и какво да видя - изтрил ми профила...Много обичам тая максима, че най-хубаво е да те блокират - все едно боклукът се е самоизхвърлил от живота ти, без да си мърдаш пръста... Къде сме тръгнали ние в дива балканска сбирщина да обясняваме за осветление, изкуство, художествено-репортажно пресъздаване...И кажеш ли, че само единият обектив струва 2500, и сме го купили, за да дадем максимално качество - следват хипер-мега-гига-експертни психо-оценки колко сме луди... Явно сме такива - да снимаме за тяхно величество ганювски нищожества, за подаяния.
https://www.vbox7.com/play:481d28e260?p=favourites&id=4115373
|
|