Автор: georgioiv
Дата: 26-02-16 10:53
За мен Nikon D5200 е по-як, а и 2 пъти по-евтин. Фокуса в live view и wi-fi, както и тъч скрийна са екстри, които така или иначе не бих ползвал.
Не е лош Канона, но категорично няма добро съотношение цена/качесто, заради цената, която хич не е ниска. А и според мен сензора на 5200 (апарат от 2012) е по-добър.
Когато говорим за качество/цена на достъпна техника, ниския клас Никонски стъкла също са доста по-добре от канонските. Твърдите стъкла на ф/1.8 от Никонска страна, макар и леко по-скъпи са класа над тези на Канон. Да не говорим, че Канон дори нямат аналог на 35/1.8, който ми е любимия Никонски обектив.
Иначе новото ултра широко 10-18 на Канон е много добре за парите си наистина. Също във високия клас съм склонен да се съглася, че стъклата на Канон са като цяло по-добри.
Сега по ред...
С първото си изречение още искаш да омаловажиш предимствата на Канона. Модулът wifi ако трябва да го купуваш за Никона вече си стопил половината разлика в цената. Тъчскрийнът е такова удобство, че дори и да искаш на 5200 няма как да сложиш... тук стопихме цялата разлика в цената, че и отгоре. Това, че лично ти не би го ползвал, не е аргумент.
От тук насетне - фокусиране по тъчскрийн, междудругото - възможно най-прецизното ако целта е достатъчно голяма, префокусиране при видео - това за 5200 не е възможно, значи просто отпада.
Сензорът на 5200, сензор като сензор - където цветовете са си неточните никонски. Ако човек иска да снима хора - няма никаква причина да си го причини :) Една динамика, която навсякъде се тика за сравнение - фотоапарат не прави.
Друго предимство, за което се споменава по форумите - Никона при едни и същи карти записва по-бавно. Не съм го пробвал това, ако някой има 5200 - можем да сравним.
Модерни екстри като антифликър и следящ афтофокус във видеото е ясно, че при Никона няма.
Какво още.. а, обективите.. Добре, признах, има един 35/1.8 който Канон нямат. Обаче имат 40/2.8 До тук с предимствата..
Би ли ми сметнал от 10мм. до 250 мм. ако трябва да направим система с модерни безшумни зумове колко ще коства при Никон ?
Дето се вика - благодаря, нямам повече въпроси..
|
|