Автор: kvakioh
Дата: 20-02-16 13:44
Тегло, тегло максимално на техниката, която ще се слага, максимална височина с централната колона разпъната, минимална височина за прибиране в чанта и удобно носене, затваряне на краката как е- с клип или врътки, централната колона дали се обръща, дали има кука за тежести на нея, краката как се отварят, на какви ъгли, условия на ползване- за пейзажи, навън, вътре, за макро, екстремни условия като вода, пясък, сняг, вятър. Такива са нещата, които може да се премисли кое-как, и най-вече цената, наобратно ги написах.
Главата може да е ябълковидна и недотам прецизна и скъпа, или трипозиционна и по-прецизна, защото може повечко да се наглася. Може да са комплект или поотделно основа и глава.
Също може човек да си премисли откъде ще купува, и дали иска гаранция, и екстри като чанта, инструмент за затягане на винтовете по статива и др.
Предложения в ниския клас, но достатъчно добри са лично за мен, изпробвани, 2 ги имам и ползвам:
Benro IT25-нямам го, но съм го тествал, Manfrotto BeFree-"модифициран" с друга глава от стандартната, Zomei 818- ползвам го рядко, като този последния и вече предложения Hot Q999 имат поне 20-30 разновидности...
Добавям и VANGUARD Alta Pro 263AB като добра идея и за прилични пари.
Май ще е интересно да се направи някаква специална тема за стативи и там да се дискурира, като първите 2-3-10 мнения да са само с обяснения.
Публикацията е редактирана (20-02-16 15:15)
|
|