Автор: georgioiv
Дата: 18-02-16 12:48
Четх коментара на Бони в темата за Пентакс, та се сетих - 2010 година си купих Sony Nex 5. Един от първите във Варна бях, чаках го от София да пристигне, от Сони център. Не си спомням колко точно пари беше, но нещо около 2000 лв. Сребърен комплект 16/2.8 + 16-55. Революционен за тогава апарат, особено за работа с различни видове механични обективи с преходници.
Шест години тоя апарат направи хиляди и хиляди кадри и часове видео. В момента си е пред мене, всичко си му работи, прави все така прекрасни снимки и видео. Нося си го в колата, в джоба, на плажа, на планина, почти непрекъснато толкова години. Пак повтарям - всичко си му работи, без изключение, единствено му обелих някакви покрития на дисплея - поне два пласта имаше, след което излезе един великолепен дисплей отдолу.. тва беше на втората година мисля.. нито се драска като ги махнах, нито някакъв проблем от тогава...
Та - затрупан с тела, скоро реших да го пусна на базара за 280 лева, с очакването с пазарлъци да му взема поне 200. Никой не ме потърси дори за пазарлък. Само зарядното и батерията струват сто лева. Подарък давах ленс турбо - преходник за ЕОС... Тц.
Вече се отказах да го продавам, измислих си му друго приложение, но - в подкрепа на теорията на Бони - как за 5 и малко години от 2000 цената падна почти на 0, след като апарата е същия и възможностите му не са намалели и очевадно е супер качествено и кадърно направен.
Този апарат и десетките в базара които се продават за смешна цена могат да правят великолепни снимки, но се препоръчват все нови и нови модели, скъпи и прескъпи, с по някоя добавена рекламна екстра...
|
|