Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Изкуствено надути цени на безогледалки
Автор: georgioiv   
Дата:   18-02-16 12:48

Четх коментара на Бони в темата за Пентакс, та се сетих - 2010 година си купих Sony Nex 5. Един от първите във Варна бях, чаках го от София да пристигне, от Сони център. Не си спомням колко точно пари беше, но нещо около 2000 лв. Сребърен комплект 16/2.8 + 16-55. Революционен за тогава апарат, особено за работа с различни видове механични обективи с преходници.[smilie5]

Шест години тоя апарат направи хиляди и хиляди кадри и часове видео. В момента си е пред мене, всичко си му работи, прави все така прекрасни снимки и видео. Нося си го в колата, в джоба, на плажа, на планина, почти непрекъснато толкова години. Пак повтарям - всичко си му работи, без изключение, единствено му обелих някакви покрития на дисплея - поне два пласта имаше, след което излезе един великолепен дисплей отдолу.. тва беше на втората година мисля.. нито се драска като ги махнах, нито някакъв проблем от тогава...

Та - затрупан с тела, скоро реших да го пусна на базара за 280 лева, с очакването с пазарлъци да му взема поне 200. Никой не ме потърси дори за пазарлък. Само зарядното и батерията струват сто лева. Подарък давах ленс турбо - преходник за ЕОС... Тц.

Вече се отказах да го продавам, измислих си му друго приложение, но - в подкрепа на теорията на Бони - как за 5 и малко години от 2000 цената падна почти на 0, след като апарата е същия и възможностите му не са намалели и очевадно е супер качествено и кадърно направен.

Този апарат и десетките в базара които се продават за смешна цена могат да правят великолепни снимки, но се препоръчват все нови и нови модели, скъпи и прескъпи, с по някоя добавена рекламна екстра...

Отговори на това съобщение
 Re: Изкуствено надути цени на безогледалки
Автор: HP   
Дата:   18-02-16 13:00

Не става въпрос само за огледалките. Аз се засилвам няколко пъти да продам моето 5Д и все се спирам. Първо е на малко кадри, второ друго си е фулфрейм визията му. Нека си стоят. [beer]

Автор: hotsnail   
Дата:   18-02-16 13:00

Горби +1

Аз си пазя още А700 по същата причина. Беше 2500 лева само тяло дълго време. Една коледа имаше промоция на 1500 лева и го взех. Всъшност от Великобритания един познат ми го носи, щото още не беше тръгнала промоцията в БГ.....драма. Опитвах за 400 лева да го дам преди 3 години и нямаше грам интерес..... Пък ако искаш да се учиш да снимаш подобно тяло на А700 има всичко, което можеш да се сетиш.

NEX-5 си е супер машинка и него още го имам формално и няма да го продвам, ясно е. На NEX-5 лесно можеш да намериш ползувател - на автоматичен режим се справя на завидно за повечето сапунерки ниво...

За съжаление хората сме с големи очи. За няколко дреболии скачаме на най-новото.....

А700 и сега прави хубави снимки. Стига да не го бутам над исо 800 е перфектен. 1600 поносимо...има страхотна ергономия останала от Минолта, дето на новите сонита постепенно я докарват с много усилия.

Автор: MikeDimit   
Дата:   18-02-16 13:01

Има нещо вярно. Но и е факт, че джаджите се правят днес с проектен живот 2-3 години. Та как да дадеш пари за нещо, което по дефолт би трябвало да е изживяло годинките си? За съжаление техниката правена с идеята да работи един живот е минало.

Автор: джъмбо   
Дата:   18-02-16 13:04

всяка нова технология е скъпа... СЛР системата е на десетки година и си е изплатила всички проектанстки вложения..

Автор: boni   
Дата:   18-02-16 13:12

СЛР системата е на десетки години, а безогледалната на колко е Джъмбо? Удари ли 100години? Айде да не намесваме Лайка. Само ако говорим за ПЕН серията на Оли от 50-те? Те какво са точно ако не безогледални? Ами многобройните копия на Лайка и Контакс със сменяеми обективи за кърса работна отсечка? Тонове руски Киеви, ФЕД-ове, Зорки и т.н.
Кое и е ново на технологията в сравнение с СРЛ? Късата работна отсечка ли?[smilie18] Какво толкова технологично ново има в безогледалките не разбирам.

Публикацията е редактирана (18-02-16 13:13)

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   18-02-16 13:16

Нещо струва толкова, колкото е готов да плати клиентът. Друг е въпросът, защо е готов да плати толкова, и какви нужди си задоволява с покупката.

Автор: hrup   
Дата:   18-02-16 13:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-02-16 13:19

Струва толкова, колкото рекламата му е "програмирала" на клиента, че трябва да струва... Клиентът иначе, откъде да знае колко иска да плати, ако не е рекламата... ??

Дата:   18-02-16 13:22

бони голямо им е усилието да направят авто фокус сравним с ДСЛР на безогледалните. Виж рекламите на Сони и Панасоник - "автофокус като ДСЛР". За това нещо плащат заплати на някакво количество инженери. Тия заплати после ги разделят върху продадените апарати.

Има и много други проблеми, дето сега се опитват да решават и изискват инженерни усилия, които неминуемо влизат и в цената.

Важен фактор е и намаляващия пазар на фототехника т.е. базата в-ху която се разпределят разходите за разработка намалява от 3 години насам. Това оказва влияние върху цената на новия продукт.

От друга страна -- както отбеляза един съфорумец -- доста хора се отказват от фотографията като хоби. Сега 2-ра ръка техника излиза на супер изгодни цени. За 500 лева може един начинаещ любител, да си сглоби система с ДСЛР тяло и един или два обектива.....

Публикацията е редактирана (18-02-16 13:24)

Автор: boni   
Дата:   18-02-16 13:22

Ами любимия ми Nikon D3s през 2009-та е струвал 11 000лв, сега мога да го продам веднага за около 3500, даже скоро ми мрънкаше един познат да му го продавам. На 280 000 кадъра е, но не искам да го продавам. Някак си обезценяването му е разумно мисля...

Автор: rimohit   
Дата:   18-02-16 13:35

Скъпо , скъпо и в крайна сметка се оказва , че сме ги дали парите. Значи някой е преценил , че това е цената , а ние с покупката си сме се съгласили с това .[smile]

Автор: mustush87   
Дата:   18-02-16 13:38

Аз пък не съм купувал нищо ново до сега, и това което съм купил съм продал за малко по ниска цена :)

Автор: realnoncho   
Дата:   18-02-16 13:38

Колкото повече тела и производители - толкова по-бързо обезценяване.
От примера на Горби с NEX5 - просто след него са излезли достатъчно много тела, които са по-добри и вече обезценени на пазара втора ръка. Примерно Samsung NX300, който е осезаемо по-добър в почти всички отношения от некса може да се намери за 300лв.

Обаче от примера на Бони - няма толкова много бройки и модели излезли апарати в този клас и цената се запазва малко повече.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   18-02-16 13:45

"Струва толкова, колкото рекламата му е "програмирала" на клиента, че трябва да струва... Клиентът иначе, откъде да знае колко иска да плати, ако не е рекламата... ??"

Ми това е целта на маркетинга-да разкрие нуждите на клиента, да му ги покаже и да му каже, колко ще му струва, за да ги задоволи. [smile]

Автор: hrup   
Дата:   18-02-16 13:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-02-16 13:48

Нончо - NX300 е една грозна имитация на мекса.. [smilie18]

Автор: realnoncho   
Дата:   18-02-16 13:50

A gorbi, това маркетинга ти го е казал [smilie18]

Автор: rimohit   
Дата:   18-02-16 13:56

[smilie5] [smilie18]

Автор: itilien   
Дата:   18-02-16 14:14

Работата не е в това какво могат старите апарати, а в това какво не могат сравнени с новите модели.

Автор: vga   
Дата:   18-02-16 14:21

Някое Fuji да имаш за 200 лева? [smilie5]

Автор: Dimitar.tzankov   
Дата:   18-02-16 14:24

Добре че са само безогледалките и че няма абсурдно скъпи D90 и D7000 в момента на базара.

/Сърказъм

Автор: kvakioh   
Дата:   18-02-16 14:27

Х-А1 в доста добро състояние е към 220...
Цени може да се намерят доста, неща втора ръка- с много добро и сериозно търсене.
Надути са цените на новите неща само. Дори на някои доста добри обективи постоянно плават.
Има неща, на които цените стоят твърдо и това са-висок клас ФФ тела на Никон, Канон, доста лентови тела като Hasselblad, Mamiya, Bessa, Leica.
За обективите- има доста ниски цени, само човек да му се занимава и да търси. Всичко най-важното е да има кеш и желание.

Автор: chrisnoch   
Дата:   18-02-16 14:52

Голяма драма, няма що!
Телата не държат цена. Инвестирайте в обективи!
Консуматорското общество е във вихъра си. В средата на миналия век автомобилите се проектираха с 30 години ресурс. Сега и 5 години едвам-едвам изкарват. Аз си карам старата Хонда от 1999-та и хич не ми пука, че вече не струва и 10% от цената си като нова.
Разбира се, сравнението между фототехниката и автомобилите не е съвсем коректно, но тенденциите са едни и същи.

Дата:   18-02-16 14:58

хахаха Фуджи в магазина Х-Е2 беше ударило 800 лева и не можеха да почистят рафтовете от единствената бройка....

сега в базара за 1000 пък то и за 500 със зор би се продало....

Публикацията е редактирана (18-02-16 14:58)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »