Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ръководство за плагиатства и кражби във фотографията
Автор: Lycan   
Дата:   12-02-16 23:38

Някои разсъждения

http://www.diyphotography.net/a-guide-to-plagiarism-and-theft-in-photography/

Отговори на това съобщение
 Re: Ръководство за плагиатства и кражби във фотографията
Автор: nyamago   
Дата:   13-02-16 00:27

Може би ръководство срещу вместо за в заглавието на темата? Иначе звучи малко подвеждащо като 'как да плагиатстваме' [smilie3]

(Не че езикът ни не е достатъчно объркващ другите народи, защото само у нас търсим в аптеката 'лекарство ЗА главоболие' вместо против; с практиката на неграмотните дословни преводи нашенци са стъписвали не един чужд аптекар: 'защо му е това на тоя и кое лекарство, по дяволите, причиняваше главоболие - да му го дам...')

Публикацията е редактирана (13-02-16 00:28)

Дата:   13-02-16 00:37

За мен "a guide to" значи точно това двусмисленото :)

Иначе много ми харесва това
- Имате ли лекарство за хлебарки?
- Хмм.. Какво им е?

Автор: batsali   
Дата:   13-02-16 01:01

Изкусните фалшификатори артЪисти ли са или не?

А интересното е, че поне според нашия закон за авторското право:

Изключения

Чл. 4. Не са обект на авторското право:
1. (доп. - ДВ, бр. 21 от 2014 г.) нормативни и индивидуални актове на държавни органи за управление, актовете на съдилищата, както и официалните им преводи;
2. идеи и концепции;
3. фолклорни творби;
4. новини, факти, сведения и данни.

Публикацията е редактирана (13-02-16 01:15)

Автор: hotsnail   
Дата:   13-02-16 01:24

батсали то по-всички закони преди да си направил творба или патент или продукт....как закона да те защити??? Ако работиш за фирма от нормлания свят подписваш NDA - това е тип договор в който пише че и пиян легнал връз жена си няма да споделяш какво правиш в работата ти......иначе ще ти мамата.....

Автор: tattoos   
Дата:   13-02-16 02:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: e-mil   
Дата:   13-02-16 08:07

Авторът се оплита още във второто изречение. Идеите не са интелектуална собственост кажи-речи никъде по света (поне аз не съм чувал за закон, който да ги защитава). Нататък го прегледах само по диагонал, но съм сигурен, че не видях мерки за защита на идеите. Само на изображението.

Не се доверявайте на ахмашки статии в Интернет, дори да са писани от фотограф! Ако имате такъв казус си наемете адвокат!

Автор: Павел_Василев   
Дата:   13-02-16 16:11

Според мен, най-добрия начин да си защитиш дадена снимка от кражба е, всички РОУ снимки се свалят и обработват на 2-ри компютър без никакъв и никога с достъп до интернет и на него да се ползва за обработката на снимките, показването на дадена снимка в публичното пространство, на живо или по нета, да е съответно на хартиен носител и за нет пространството с достатъчно лошо качество че да се обезсмисли кражбата му, спазят ли се тези неща, нито една снимка няма да има опасност да се открадне и интелектуалната собственост ще е опазена [shtrak]

Автор: e-mil   
Дата:   13-02-16 20:04

Мда. Но на кутията на втория компютър трябва да има печат от нотариус, за да се докаже евентуална кражба на харддисковете. И задължително фолио на прозорците за да не прихванат електромагнитните сигнали между компютъра и монитора. Даже най-сигурно е в стаята да се изгради фарадеев кафез. [smilie18]

Дата:   13-02-16 22:38

ъъ.. за какво говорите?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »