Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Най-добрият MIRRORLESS цена/качество
Автор: GAOFTO   
Дата:   12-02-16 09:14

Кой според вас е най-добрият MIRRORLESS спрямо цена/качество и след това и асортимент от обективи?

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добрият MIRRORLESS цена/качество
Автор: hrup   
Дата:   12-02-16 09:16

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: gogo359   
Дата:   12-02-16 09:24

С риск да ме нападнат колегите, аз съм на мнение, че в момента най - доброто съотношение цена / качество предлага системата м4/3. Така че избора за мен е между Олимпус и Панасоник.

Автор: Emoxide   
Дата:   12-02-16 09:57

Ако става дума за новозакупена техника, към момента, според мен Panasonic LUMIX DMC - G7, следван от OLYMPUS OM-D E-M10 II са най-оптимални за парите си за стартиране на лека, способна и портативна система... Разбира се, това е лично, субективно мнение[beer]

Публикацията е редактирана (12-02-16 12:10)

Автор: realnoncho   
Дата:   12-02-16 10:04

Няма най-добър, няма и универсален все още. Особено ако искаш телеобективи.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   12-02-16 10:09

"Кой според вас е най-добрият MIRRORLESS спрямо цена/качество и след това и асортимент от обективи"

За да ти се отговори адекватно на въпроса, трябва да разясниш, какво разбираш под "качество". Кои качества у камерата търсиш?

Автор: SoftImage   
Дата:   12-02-16 10:12

По отношение на телеобективите м43 за сега е най-добре развита - Oly 75-300, 300мм/f4, Pana 100-300, 100-400/f5.6. Има и теле конвертори.[smilie3]
Има какво да се желае още и за оптиките и за камерите но....

Автор: Pac   
Дата:   12-02-16 10:19

Съгласен съм, че микро 4/3 е най-доброто като цена / качество, особено откъм обективи.
Сони нямат толкова хубави обективи, Фуджи имат безкомпромисно добри стъкла, но на високи цени.
Олимпус / Панасоник също имат отделни много скъпи стъкла, но имат и много достъпни, които също са доволно добри. 45мм ф/1.8 портретника примерно е непобедим за тая цена.
Лично мен обаче винаги би ме сърбяло да имам най-добрите стъкла за системата, тоест 42.5мм ф/1.2, който е по-скъп и според мен по-слаб от 56мм ф/1.2 на Фуджи.
Тоест ако искаш наистина добри стъкла, Фуджи са най-доброто решение според мен. Ако искаш евтини добри стъкла, Олимупс / Панасоник. Ако искаш да ползваш стари ръчнофокусни стъкла с адаптери, едно Сони А7 настаро е истината.

Дата:   12-02-16 10:22

Хм, да не изляза като сони талибан, но защо смяташ, че "сони нямат толкова хубави обективи"? В кой смисъл не са хубави?
И въобще, добре е да има повече конкретика в подобни теми, за да може да е полезна темата.

Автор: kvakioh   
Дата:   12-02-16 10:35

Със сигурност изискваната комбинация цена-качество не включва ФФ. Може би тогава нещата са между Сони А6000 и Фуджи-X-T10 или някой подобен от Фуджи линията.

Дата:   12-02-16 10:38

Аз пък мисля, че точно ФФ е най-смислената комбинация като цена/качество, но зависи, какви качества търси авторът на темата. Засега само гадаем [smile]

Дата:   12-02-16 10:40

Ако включим нещата и на пазара втора ръка и дебнене за оферти, ще се включат и А седмиците-да.

Дата:   12-02-16 10:43

Че тя чисто нова а7 от магазина е на цената на някои м4/3 камери [smile]

Дата:   12-02-16 10:47

Е нали вече ги поизключихме тези микро 4/3?
Надрастването над А6000 и Фуджитата бива, стига само после да има стъкла, това е липсата.

Дата:   12-02-16 10:50

Абе, няма липси на стъкла вече при тия камери. Има всичко.

Дата:   12-02-16 10:52

>>Е нали вече ги поизключихме тези микро 4/3?
По-добре да изключим Фуджитата, че таман да не се главоболиш, пък и с този X-Trans....[smilie3]
Ако приоритет е компактността - м43, ако се акцентира на максимално качество(динамика/шум) на изображението на високо ISO и размера и теглото не са от значение - А7 линията!

Публикацията е редактирана (12-02-16 10:56)

Дата:   12-02-16 10:52

С адаптори наистина няма. Може и с два обектива да се докара системка...

Автор: Don_Diego   
Дата:   12-02-16 10:53

E- mount вече имат достатъчно обективи, за да се подхожда със снизходителното, "бе бива сонито, ма нямат обективи"... това, че са скъпи е друга бира. Така отиваме в категорията на фуЖито...

Освен това, автора на темата дори не е дал някакви конкретни параметри на бюджет... неопределеното съотношение е в разтегливи граници. Цена/качество всеки разбира различно.

Дата:   12-02-16 10:59

Aз пак ще се върна към втора ръка, където на Фуджи обективите, запазени, с гаранция дори са по-евтини от тези на Сонита.
ЗА А6000 има отлични комбинации от зуум и твърди, където се покрива всичко почти. На 95-99%. ЗА А7 трябва да има 2 серии, за момента се вижда, че има само 1- скъпата. С 4 твърди обектива(чааак от 28мм започват) и 3-4 зуум и останалите Цайс имат още да градят.

Дата:   12-02-16 11:02

>>Aз пак ще се върна към втора ръка, където на Фуджи обективите, запазени, с гаранция дори са по-евтини от тези на Сонита.

Защо ли е така?[smilie11]

Автор: s_dyakov   
Дата:   12-02-16 11:08

Мирорлеса е скъпо хоби освен ако не останеш само с китовият обектив.
Трябва да кажеш за какви пари все пак става дума.

Дата:   12-02-16 11:12

За А6000 има широко (10-18), за улицата (35/1.8, sigma 30/2.8) портретен (50/1.8, сигма 60/2.8) и имат евтин и скъп зуум. Нямат адекватно макро, но при желание може да се сложи 90-цата, която е за ФФ със същия байонет. Скъпа и много качествена. Някой може да мрънка за липса на 85 и 135 за кропки, но... това е положението... фуджи в този диапазон също нямат...

Дата:   12-02-16 11:16

Мирорлеса е скъпо хоби освен ако не останеш само с китовият обектив.
Трябва да кажеш за какви пари все пак става дума.

Това е верно. И има своята логика... ДСЛР-ите имат по дълга история, повече натрупани обективи и прочие. Безогледалките са от 5 години достъпни на пазара и всъщност ако човек търси качество и ниска цена, може да си направи комплект от по ранни модели и няма да е толкова скъпо... ако искаш да имаш последните писъци или поне с 1-2 години назад, да, скъпо е... не е скъпо да си купиш първите нексове, пенчовци или фуджита с по един китак за 100 лв. Зависи кой какво търси, иска и прочие...

Публикацията е редактирана (12-02-16 11:17)

Автор: 1swamp2frogs   
Дата:   12-02-16 11:27

E-PL3 - за 180 лева губиш само 100-150 исо за шум отколкото при апаратче за 1299 лева [smilie5]

Дата:   12-02-16 11:35

За цените на оптиката има и други съображения, които пропагандаторите на ниските цени (на 2-3 обектива при Никон/Канон) не отчитат. Плътността/Гъстотата на матриците много нарасна през последните години. Кропките и напоследък дори FF започнаха да се нуждаят от доста по-остра оптика за да се покаже смисъла на многото MPix. Погледнете последните оптики на Sony какви цени имат. Тези проблеми при м43 отдавна са адресирани и оптиките им са проектирани за голяма гъстота(поне тези от средно и високо ценово ниво). Погледнете и най-новите оптики, които излизат и за DSLR(Никон/Канон). Нима те са за по 200-300 лв.?

Публикацията е редактирана (12-02-16 11:53)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »