Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Най-новите телеметрични камери Fujifilm X-Pro 2 / Fujifilm X70 / Fujifilm X-E2S
Автор: RTFM   
Дата:   15-01-16 14:17

Fujifilm X-Pro2

Fujifilm X-E2S

Fujifilm X70

Отговори на това съобщение
 Re: Най-новите телеметрични камери Fujifilm X-Pro 2 / Fujifilm X70 / Fujifilm X-E2S
Автор: RTFM   
Дата:   15-01-16 14:35

http://i2.wp.com/www.cameracomparisonreview.com/wp-content/uploads/2016/01/Fujifilm-x-pro2.jpg

http://www.fotointern.ch/wp-uploads/2016/01/Funifilm_X-E2s_Front_750.jpg

http://www.dailycameranews.com/wp-content/uploads/2016/01/Fuji-X70-camera.jpg

Публикацията е редактирана (15-01-16 14:37)

Re: Най-новите телеметрични камери Fujifilm X-Pro 2 / Fujifilm X70 / Fujifilm X-E2S
Автор: kvakioh   
Дата:   15-01-16 14:37

От няколко дни се диплят в темата специално за Фуджи в.2.0

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   15-01-16 15:21

Чак пък телеметрични :)

Автор: Emoxide   
Дата:   10-02-16 14:17

интересно....

Ако може да се има доверие на DPReview,
качеството на изображение във FullHD [1080p] видеото в X-Pro 2 е ДРАСТИЧНО подобрено !

[smilie10] X-Pro 2 ~ E-M5 II

[smilie10] X-Pro 2 ~ X-T1

[smilie10] X-Pro 2 ~ X100T

[smilie10] X-Pro 2 ~ GH4

[smilie10] X-Pro 2 ~ NX500

[smilie10] X-Pro 2 ~ DSC-RX100 IV

[smilie10] X-Pro 2 ~ Alpha 7R II

vs - DSLR
[smilie10] X-Pro 2 ~ 7D Mk II

[smilie10] X-Pro 2 ~ 5Ds R

[smilie10] X-Pro 2 ~ D810

Публикацията е редактирана (10-02-16 14:18)

Автор: hemilio   
Дата:   10-02-16 14:48

хм , интересно [smile] [cool]

Автор: lamerko   
Дата:   10-02-16 14:56

Чак пък такава разлика в детайла... или има нещо мътно, или 2 години са работили над видеото, като са чакали изгоден момент да покажат резултатите без да дават надежди за подобрение на вече съществуващите модели...

Дата:   10-02-16 15:18

много добре са го разтълкували лигльовците от DPReview
Video shooting

Автор: ivceto   
Дата:   10-02-16 15:32

От посочените сравнения само Sony Alpha 7R II, Nikon D810 и Panasonic GH4 могат да се конкурират като детайл.
Другото, което прави впечатление и също допринася за видимо по-голямата детайлност на изображението е нивото на черното. Засиленото ниво на черното, обаче би довел до загуба на детайл в по-тъмните места на кадъра.

Дата:   10-02-16 15:39

Alpha 7R II ~ NX500
аз от тези примери горе, намирам картината във FullHD от Samsung NX500 за най-детайлна и качествена. /лично мнение/ Направо съм изумен... Но до голяма степен го отдавам на некадърността на тестващите, както и с какви обективи са работили.
ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ, че това са директни картинки от компресирано видео H.264 и H.265 не и суров материал обработен с необходимия софтуер. (NX500 не може да пише сурово видео дори към външен източник)
Имах за месец NX500 и действително при нискокадрово (24р) FullHD дава изумително качествени *.MP4 клипове от статив.

Публикацията е редактирана (10-02-16 15:45)

Дата:   10-02-16 17:36

На Фуджито определено се вижда повече дотайл от NX500 позиция , но и моарето е доста повече...

Дата:   10-02-16 18:01

lamerko , сложи си очилата [smilie3]

Автор: victory13   
Дата:   10-02-16 19:03

Про 2 е със забележимо по-голям контраст от всички. Дали води до повече детайл по-нататък ще си каже. Също така е най-близо до тест картинката, поне както я виждам на моя монитор...

Дата:   11-02-16 16:00

С любопитство ще наблюдавам да видя реални примери от X-Pro 2 от производствените бройки... [smilie24]

Автор: hotsnail   
Дата:   11-02-16 17:07

Детайла на видео е супер, но моарето доста повече идва дори от камери със непретенциозно видео като а7. Контраста и дълбокото черно са по скоро дефекти в случая с видеото. А7s и по-новите панасоници и Сонита снимат с плоски профили, където контраста е супер убит с логаритмична крива, но във видеото се записват 14 стопа динамичен обхват, както във роу файл и после може да се обработва като роу файл. С фуджито нищо няма да може да се обработва.

И мен много ме впечатли детайла във видео. За съжаление детайла в снимките на базово исо от примерите на дпревю е силно разочароващ. Текстурите дори от роу са тотално помазани. Прилича на сапунерско изображение. В това отношение много прилича на последната никонска кропка с която Бони тка и не можа да покаже остра снимка...тия апарати тотално обезсмислят идеята на 24МП кроп - маскималния им детайл е под това което вадят най-хубавите 16МП апарати включително Олимпусите....

В общи линии от това фуджи единствено високото исо изглежда горе долу прилично...ама какъв е смисъла от 24МП ако ще пукаш над исо 3200 щото по-надолу старите апарати са по-хубави......пък на исо3200 16МП сензор от ново поколение щеше да вади доста по-малко шум....

ПП Май Фуджи шак ще трябва спасяват нещата с фърмуер ъпдейти....

ППП За да не ме обвините в талибанщина - гледам го туй фуджи защото вероятно новия А6300 е с подобен сензор...А аз съм леко разочарован от детайла на изображенията на А6000 спрямо некс-7 на базово исо и още намаляване на детайла никак не ми допада. А7 например пак с 24МП вади доста осезаемо повече детайл от А6000 .....

Публикацията е редактирана (11-02-16 17:27)

Автор: Vanu   
Дата:   11-02-16 21:56

снимките в dpreview май бяха с 18мм твърдака, който е пословично зле и от първата генерация обективи, така че да се има предвид.

Дата:   11-02-16 22:00

С 56мм е снимана студийната сцена на бленда 5.6 .....не е от обектива. А сега прочетох и коментара на ДПРевю, който няма нищо общо със кадъра им.......все едно обсъждат съвсем друга снимка......

смех.....

все едно блър са пуснали

и това е резултат о РОУ сензор без АА филтър....няма подобен кадър с некс-7 да видиш какво може всъшност една 24МП кропка....направо ме хваща яд че го продадох

Публикацията е редактирана (11-02-16 22:05)

Дата:   11-02-16 22:18

Има нещо сбъркано в тоя тест :)

Дата:   11-02-16 22:24

lamerko написа:

> Има нещо сбъркано в тоя тест :)

Аз си мисля че с тоя нов сензор с медните писти идва и нов алгоритъм за подтискане на шума дето замазва финния детайл в портретите с баданарката......щото същия плачевен резултат вади и никон Д7200 т.е. тотално неизползваеми камери.....претъпкани с МП дето и в студио от статив не можеш да изкараш.....Сони са го дали на никон година по-рано ексклузивно явно ....ама сега всички ще плачем....

ПП Скоро ще видим А6300 и ако и той потрети резултатите......

Публикацията е редактирана (11-02-16 22:38)

Автор: Simbon4o   
Дата:   11-02-16 22:44

Теста ползва адобски конвертор... Х транса адоби не го разбират.

Ето пример защо А7 не е ок за снимане на всичко

Ето и какво е 24мп детайл без дефекти

И така - всички байери не стават за нищо, Х транса също още не съм видял нещо читаво от него. Номера е - повече мегапиксели и смаляваш.

Ето пример защо

Нека да излезе камерата и да видим какво може. Проблемите на тези кропки идват от това, че собствениците им гледат кадрите на 100% :) това не е начин да видиш кадър или качеството на детайл или каквото и да е. Заради такива потребители камерите нямат лоупас филтри и правят яки моарета :). Другото е пискелите - кроп 24мп си е гъстичко и му трябват яки обективи. Фуджи имат такива, сони също им се намират някои, сравненията със А7ца дето почти няма филтър са ... абе става ама трябва да се ползват само най-острите обективи на кропката понеже фул фрейма е много по-рехав като пиксели.

Автор: iliyanb   
Дата:   11-02-16 22:50

Simbon4o [smilie24], само една грешка имаш. Гледат ги на поне 200 %. Когато ги гледаха на 100 % нещата все още бяха добре[smilie18]

Публикацията е редактирана (11-02-16 22:53)

Дата:   11-02-16 23:01

hotsnail: виж шотовете, извлечени от видеото - имат повече детайл. Просто са се окъкали тотално с тетовете :)

Автор: kvakioh   
Дата:   11-02-16 23:19

Най-големият "проблем" виждам в това, че няма точен, правилен и пълен тест или възможност например за тест в сайтчета като DXomark, които дават евтина храница на пикселманияци и разчитащи и обичащи жално и до болка основно цифрите и графиките. Ето това липсва, за да може да се гаврят долно и да търсят под вола теле защо и как Фуджи е грешен. И да диплят, че можело по тестове човек да си избере апарат...Тъжна история.
Това горното написано от мен да не се смята за отнасящо се към hotsnail и Simbon4o.

Дата:   11-02-16 23:19

Симо само дето повечето от нас не снимат вестници и тая екстра на пентакс и за чеп за зеле не става в реални кадри

Щрак и язък за напъните

Не става дума за А7, Д750 е подобен (Д610 маже яко АА филтъра). Сигурно Д7100 или някой по-стар Никон също си вади 24МП детайл....просто Д7200 е фира, същото е новото фуджи....

Детайла във видео е след смаляване на картинката. От 6000 пиксела свалят на 1920 и ако няма детайл щеше да е жалко...новия сензор позволява пълно изчитане и намаляване със софтуер. По старите сензори не позволяваха пълно изчитане и в общи линии гледахме софтуерни трикове за намзваен на моарето. Фуджи имат яко маоре в момента, но това ще го поправят вероятно с фърмуер - не мисля че видеото е проблем. Поправимо е. Дори могат 4К да пуснат ако не са пестили от хардуера много.

ПП абе по дяволите виж оня ден дето си сравнявах обективите - мазането на Канона при изпуснат фокус е по-малко от това..

и въпроса е за чии са ти 24МП ако не можеш да ги извадиш....ако не може с 24МП, ми да се спрат на 16 или на 20 и толкова....за чии са тия глупости....

Публикацията е редактирана (11-02-16 23:22)

Автор: vgramatikov   
Дата:   11-02-16 23:25

Симеоне прав си ама прекаляваш. Нужен е друг подход.

Преди снимахме с 10-12мп бейери сега снимаме с 24-36мп байери. Така ,че вече имаме 10-12мп добри изображения. [smilie7] Аз расъзждавам така и съм щастлив. За мен краен кадър от 3000-3500 по-дългата страна продължава да ме радва. До 2000 исо дори качвам сток. [beer] За печат са напълно достатъчни когато става дума за около а3.

За другото си има камери и обективи... [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »